به گزارش نماینده به نقل از ایسنا، دکتر زهرا عبداللهی با اشاره به شعار روز جهانی بهداشت مبنی بر «ایمنی غذا از مزرعه تا سفره»، جزییات طرح تحول در نان و برنامههای وزارت بهداشت در این خصوص را اعلام کرد و گفت: از آنجایی که نان قوت غالب و غذای اصلی مردم را تشکیل میدهد و حدود نیمی از انرژی، پروتئین و نیمی از ریزمغذیها را تامین میکند، بهبود کیفیت آن در اولویت برنامههای وزارت بهداشت و دفتر بهبود تغذیه جامعه این وزارتخانه قرار گرفته است.
کنترل ویژه بر میزان و نوع نمک مصرفی در نانواییها
تشدید نظارتها برای حذف جوش شیرین
عبداللهی با اشاره به تاکید ویژه وزارت بهداشت بر لزوم نظارت عملکرد نانواییها، افزود: بر این اساس کاهش میزان نمک در نانهای مصرفی که استانداردهای آن تدوین و پایش شده است، باید مورد نظارت جدی قرار گیرد تا نانواییها نمک را در حد استاندارد استفاده کنند.
وی افزود: همچنین در این طرح تاکید ویژهای بر تشدید نظارتها در خصوص استفاده نانواییها از نمک تصویه شده است، چرا که نمک تصویه نشده حاوی انواع ناخالصیهاست و نباید در نانواییها استفاده شود. در همین راستا تشدید نظارت برای حذف جوش شیرین از نان که یکی دیگر از برنامههای دفتر بهبود تغذیه در زمینه نان محسوب میشود نیز لازم است.
لزوم مصور بودن کیسههای آرد به نشان غنیسازی؛ مردم دقت کنند
رئیس دفتر بهبود تغذیه در ادامه تشریح برنامههای وزارت بهداشت در خصوص نان، گفت: برنامه غنیسازی آرد با آهن و اسید فولیک نیز در کشور در حال اجراست و حتما باید برچسب این غنیسازی روی کیسههای آرد موجود در نانواییها وجود داشته باشد. در این راستا نیز باید نظارتهای لازم انجام شده و مردم نیز باید کمک کنند؛ به این صورت که هنگام خرید نان به کیسههای آرد توجه کنند تا برچسب غنیسازی آرد با آهن و اسید فولیک را داشته باشند.
عبداللهی با اشاره به اجرای این برنامه از سال ۸۶ در کشور، تصریح کرد: در حال حاضر باید نان تافتون، بربری و لواش با آهن و اسید فولیک غنیسازی شده باشند. اما این برنامه به نظارت و پایش بسیار زیادی نیاز دارد تا به درستی انجام شده و از آردهای غنی شده استفاده شود.
غنیسازی آرد با ویتامین D از امسال
وی همچنین از غنیسازی آرد با ویتامین D در سال ۹۴ خبر داد و گفت: غنیسازی آرد با ویتامین D نیز جزء برنامههاییست که امسال در دستور کار دفتر بهبود تغذیه بوده و اجرایی میشود. ش
نظر شما