به گزارش نماینده الیاس حضرتی عضو حزب اعتماد ملی در گفتوگو با فارس، با اشاره به نقاط مثبت و منفی توافق سوئیس اظهار داشت: توافق سوئیس را میتوان دو نوع بررسی کرد؛ یک نوع به صورت کلی و در خدمت یک استراتژی سیاست خارجی و نگاه بینالمللی و در حالت دوم میتوان آن را به صورت انتزاعی و موردی بررسی کرد.
حضرتی در ارزیابی خود از حالت اول تصریح کرد: در صورت اول میتوان گفت که توافق سوئیس پیروزی بزرگی است که ما در استراتژی جدید که توسط رهبر انقلاب مبنی بر نرمش قهرمانانه مطرح شد بر رفع ابهامات و گرفتن بهانه از دشمنان معاند که علیه جمهوری اسلامی سمپاشی و ایران هراسی میکنند، تأکید کردیم.
این فعال اصلاحطلب با بیان اینکه این استراتژی اعلام میکند که ما با دنیا در تعامل مثبت هستیم و حجت را بر آنان تمام میکند، یادآور شد: در چارچوب این استراتژی توافق سوئیس فوقالعاده خوب عمل کرد.
وی توافق سوئیس یک حرکت قوی دانست که میتواند پایهای مستحکم برای سایر حرکتهای دیپلماسی در سیاست خارجی باشد.
حضرتی بر همین اساس به صحبتهای اخیر رئیسجمهور اشاره کرد و گفت: این توافق در سیاست تنشزدایی با کشورهایی که با آنها دچار تنش هستیم و رئیسجمهور تأکید داشت که باید آن را به حداقل برسانیم و حتی رفع کنیم، مؤثر است.
مدیرمسئول روزنامه اعتماد با اشاره به حالت دوم ارزیابی موردی توافق لوزان خاطرنشان کرد: در بررسی موردی هر قراردادی این مسئله مورد توجه است؛ البته توافق سوئیس هنوز قرارداد نشده و به عنوان چرکنویس یا پیشنویس در مذاکرات شفاهی به دست آمده است.
وی در عین حال گفت: این توافق نقاط ضعفی دارد که در این زمینه میتوان به برخی از بندهای تفسیربردار و قابل سوءاستفاده آن اشاره کرد.
حضرتی با تأکید بر اینکه خیلی از بندهای توافق سوئیس به نفع ماست یادآور شد: چون هنوز این بیانیه مطبوعاتی به قرارداد تبدیل نشده است از این رو اظهارنظر جزئی درباره نقاط منفی و مثبت آن عجولانه است و ما باید به تیم زحمتکش، پرتلاش و لایق ایرانی فرصت دهیم تا بتوانند این صحبتها را به یک قرارداد معتبر بینالمللی تبدیل کنند و سپس آن را ارزیابی کنیم.
عضو حزب اعتماد ملی با اشاره به خدعه و عهدشکنی تاریخی آمریکا ادامه داد: ما نه تنها به آمریکا که از دید ادبیات انقلاب اسلامی شیطان بزرگ است نمیتوانیم اعتماد کنیم بلکه به شیاطین کوچک هم نمیتوان اعتماد کرد.
وی با بیان اینکه در این قرارداد بینالمللی صحبت از اطمینان نیست یادآور شد: ما میخواهیم در چارچوب قوانین بینالمللی تفاهمی امضاء کنیم که تمام بندهای آن تأمین کننده استراتژی ما باشد.
حضرتی در پایان خاطرنشان کرد: ما نمیتوانیم حتی به یک کشور کوچک هم اعتماد کنیم و باید بندهایی را در قرارداد بگنجانیم که طرف مقابل نتواند سوءاستفاده کند چه برسد به آمریکا که شیطان بزرگ محسوب میشود.
نظر شما