شناسهٔ خبر: 88015 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ

دیپلمات چینی: ایران و ۱+۵ از هر زمان دیگر به توافق نزدیک‌تر هستند

یک منبع آگاه در گفت‌وگو با خبرگزاری چین می‌گوید ایران و گروه ۱+۵ نسبت به هر زمان دیگر در نزدیک‌ترین فاصله با توافق هسته‌ای قرار دارند.

به گزارش نماینده به نقل از فارس یک منبع دیپلماتیک به خبرگزاری چینی شینهوا گفت ایران و گروه ۱+۵ از هر زمان دیگر به توافق نزدیک‌تر هستند.

منبع مورد استناد خبرگزاری شینهوا همچنین گفته طرفین به جای امضای توافقنامه مشترک به قرائت یک بیانیه مشترک سیاسی بسنده خواهند کرد.

وی همراستا با گزارش‌های پیشین رسانه‌های مختلف می‌افزاید که این بیانیه حاوی مسائل جزئی نخواهد بود.

شینهوا از قول این منبع نوشت: «پیشرفت‌هایی کرده‌ایم اما کندتر از حد مورد انتظار.» و افزود در صورتی که در ساعات پایانی گفت‌وگوها خاصی رخ ندهد این دور از مذاکرات با بیانیه مشترکی که احتمالا فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا آن را قرائت خواهد کرد به کار خود پایان خواهد داد.

او می‌گوید طرفین ظرف ۱۸ ماه گذشته بسیاری از اختلافات خود را حل کرده‌اند و موانع باقی‌مانده به معنای شکست گفت‌وگوها نیستند.

وی گفت: «طرفین نسبت به هر زمان دیگر، به توافق نزدیک‌تر هستند و فردا هم روز جدیدی است. ضرب‌الاجل اصلی آخر ژوئن است هنوز احتمال توافق هست.»

مذاکرات هسته‌ای که از چهارشنبه هفته گذشته با دیدار وزرای خارجه ایران و آمریکا آغاز شد در روزهای گذشته با ابهام‌هایی بر سر رسیدن به تفاهمی سیاسی که بتواند زیربنای ادامه گفت‌وگوها بر سر جزئیات باشد، دنبال شده است.

دیپلمات‌های گروه ۱+۵ نشانه‌های متناقضی از وضعیت مذاکرات هسته‌ای ارائه کرده و ضمن اشاره به حصول برخی پیشرفت‌ها در این گفت‌وگوها از باقی ماندن اختلافات در برخی موضوعات نظیر تحریم‌های شورای امنیت ملل خبر می‌دهد.

مذاکره‌کنندگان جمهوری اسلامی ایران از طرف دیگر می‌گویند در صورتی که طرف مقابل زیاده‌خواهی‌ها را کنار بگذارد توافق بین دو طرف امکان‌پذیر است.

این رایزنی‌ها برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای ایران انجام می‌شوند که از ۱۲ سال پیش به رهبری آمریکا با متهم کردن ایران به پیگیری اهداف نظامی در لفافه این برنامه آغاز شد و مبنای وضع تحریم‌های یکجانبه و بین‌المللی علیه ایران قرار گرفت.

ایران از کشورهای امضاکننده پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) است که به کشورها حق برخورداری از انرژی هسته‌ای برای مصارف صلح‌آمیز را می‌دهد.

نظر شما