گرو سیاسی نماینده- ۱) وحدت باید مبتنی بر اصول باشد و بر روی پایههای استوار قرار گیرد که ماحصل آن هم نتیجهبخش باشد و هم امکان اقبال مردم را فراهم کند و محصول این اقبال، شکلگیری یک مجلس رشد یافته است. ازاینرو باید به سمت همگرایی و وحدت برویم و از گذشته درس بگیریم، باید متوجه باشیم هرکجا تفرقه داشتهایم، دیگران بهره برده و استفادههای خودشان را کردهاند و باید روی اصول پافشاری کرد.
۲) اگر وحدت باشد، اکثریت با اصولگرایان خواهد بود و اگر نباشد، اصولگراها به خود میبازند. باید توجه داشت رقبا دلشان را خوش کردند که از طریق دو یا سه ویژگی شامل تلاش برای عدم وحدت اصولگرایان و ایجاد جنگ روانی به هدف برسند.
۳) با دقت در آرایش صحنه انتخابات و توجه به اخبار موجود پیرامون آن، به نیکی درمییابیم که رقابت جدی آینده بین خودیهای ملازم ولیفقیه در قامت اصولگرایان با خودیهای متأخر از ولایت در چهره عناصر اصلاحطلب و کارگزاران است. به نظرم در انتخابات آتی نقش خودیهای متقدم (گروه انحرافی) نسبت به ولیفقیه کمرنگ بوده و هیچ بخشی از جامعه بهواسطه تموج و عهدشکنی، اعتمادی بر آنها نخواهد کرد ولیکن درنهایت، وزنِ آنها به سمت عناصر دوم خردادی و طرفداران رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام میل خواهد نمود، همانگونه که در گذشته اقدامات پر ابهام و اخبار موثق آن شنیده میشد و اخیراً نیز جلساتی بین آنها برگزار شد.
۴) اصولگرایان با کولهباری از عبرت و تجربه تلخ و شیرین گذشته میبایست بکوشند زمینه وحدت حداکثری بر محور اصول را فراهم نموده و با ایجاد همبستگی بین گروهای اصولگرا (جبهه پیروان خط امام و رهبری، جبهه پایداری انقلاب اسلامی، جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی، جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی و سایر گروههای اصولگرا) و چهرههای شاخص این جریان (آقایان حدادعادل، لاریجانی، توکلی، جلیلی، قالیباف، رضایی و...) و در سایه حمایتهای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، جامعه روحانیت مبارز و موسسه حضرت امام خمینی (ره) ظرفیت حضوری بالا، فعال و اثرگذار را در جامعه خلق نمایند.
۵) اصولگرایان باید تلاش کنند ضمن حفظ انسجام و وحدت حداکثری بر محور اصول که محوریترین آن ولایتمداری درست است، با دقت در انتخاب عناصر شایسته و کارآمد و میدان دادن به چهرههای جدید، پرانرژی و نخبه برای معرفی به مردم، ایجاد پیوستگی هرچه بیشتر با قاعده هرم اجتماعی و اکثر نخبگان و تودههای جامعه، برنامهریزی دقیق برای استفاده از ظرفیتهای خاموش جامعه و ارائه یک چهره شاداب و با برنامه، زمینه تحول در قوه مقننه را فراهم آورند، رویکردی که انشاءالله هم به اعتماد بالای ایرانیان عزیز منجر خواهد شد و هم پیروزی مجلسی پویا و با برنامه را رقم خواهد زد.
۶) تجربه تلخ تفرقه در انتخاباتهای اخیر به ما میآموزد که از هیچ ریزشی در جبهه انقلاب استقبال ننماییم ولی عناصر فعال در جبهه انقلاب نیز باید بدانند خطا در تشخیص و دامن زدن به تفرقه این بار غیرقابلبخشش بوده و نیروهای انقلاب از هیچ پیام تفرقهانگیزی استقبال نخواهند کرد و همچنین هرگونه عبور از جبهه اصولگرایان و پیوستن به جبهه فرضی اعتدال را کمک مستقیم به عناصر دوم خردادی دانسته و رهروان این مسیر را در ذهن دلدادگان به انقلاب از گردونه اصولگرایان خارج ساخته و با تغییر در ماهیت ایشان جایی برای آینده سیاسیشان در جبهه انقلاب نخواهد گذاشت.
پانوشت:
این مطلب گفتاری از علیرضا زاکانی است که از میان اظهارات وی در سال ۹۳ گلچین شده است.
نظر شما