به گزارش نماینده، ناصر سودانی در گفتوگو با(ایسنا) گفت: در یکسوم از مساحت تالاب هورالعظیم فعالیتهای نفتی انجام میشود که موجب خشکاندن این تالاب شده است، با توجه به تاثیر خشکی تالاب هورالعظیم در پیدایش پدیده ریزگردها، هفته گذشته دو دریچه آب به روی تالاب باز و آب رهاسازی شد و اکنون خاک خشک شده این تالاب تا حدودی مرطوب شده است.
وی عنوان کرد: کاشت نهال، مهمترین اقدام در مقابله با ریزگردها است، نهالهایی که کاشته میشود باید کمترین آسیبها را در پی داشته باشند زیرا برخی از نهالها حساسیتزا هستند، از سوی دیگر باید توجه شود نهالهایی انتخاب شود که مصرف آب کمتری داشته باشند.
وی افزود: بعضی از شرکتها و افراد متخصص در این زمینه پژوهشهایی داشتهاند و اکنون در حال رایزنی در این خصوص هستیم، در هفته گذشته گروهی از دانشجویان ایرانی دانشگاه کالیفرنیای آمریکا به خوزستان آمدند و توانستند کاشت یک ماده نباتی به اضافه یک گیاه خاص را تجربه کنند.
نماینده اهواز تصریح کرد: در عرصه کشاورزی، تولید گیاهان مهارکننده با برگهای پهن و ساقه ریشهدار و هزینههای کمتر برای مقابله با ریزگردها در حال بررسی است، از آنجا که مالچ احتمال دارد در آینده به ریزگردهای شیمیایی تبدیل شود، مالچپاشی را مضر میدانیم؛ به جای ماده نفتی باید ماده نباتی و گیاهی با فناوری پیشرفته جهت مقابله با کانونهای ریزگردها به کار برده شود.
وی با اشاره به سفر تعدادی از اعضای هیات دولت به کشور عراق عنوان کرد: در این سفر طرف عراقی از برنامههای مقابله با این پدیده استقبال کرد اما مقابله با ریزگردها زمانبر است زیرا عوامل آن بهراحتی قابل کنترل نیستند، سدسازی در کشورهای ترکیه و سوریه مانع از ورود آب به دجله و فرات شده و این امر اکوسیستم منطقه را دچار اختلال کرده است.
سودانی ادامه داد: این عوامل، موجب خشکسالی بلندمدت شده و خوزستان نیز از این وضعیت متاثر شده است؛ در ۱۰ سال گذشته ما بیابانزایی داشتهایم نه بیابانزدایی.
نماینده اهواز در پایان با اشاره به بحثهایی درباره حذف بودجه مقابله با ریزگردها توسط نمایندگان مجلس، گفت: اعتباراتی که حذف شده تحت عنوان برگزاری همایشهای تشریفاتی بوده است، همین اتفاق در سیستان و بلوچستان نیز افتاد که به اسم تالاب هامون همایش شب خاطرهگویی برگزار شد اما اقدامی در خصوص نجات این تالاب انجام نشد.
نظر شما