به گزارش نماینده به نقل از ایرنا، محمدرضا باهنر روز دوشنبه در مراسم افتتاحیه کنگره سراسری همکاری های دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: از آذربایجانی ها عذرخواهی می کنم ولی باید بپذیریم که بخش زیادی از مشکلات زیست محیطی ناشی از خشک شدن دریاچه ارومیه در مباحثی مانند ایجاد چاه های کشاورزی مجاز و غیرمجاز و همچنین توسعه کشت در این منطقه ریشه دارد.
وی تاکید کرد: اگر فقط چاه های غیرمجاز در اطراف دریاچه ارومیه تعطیل شود و پروژه 'نکاشت' در این محدوده به اجرا درآید به این ترتیب که به کشاورزان یارانه بدهیم و از آنها بخواهیم که کشت نکنند می توانیم دریاچه ارومیه را تا ۱۰ الی ۱۵ سال آینده به وضعیت اولیه برگردانیم.
نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی همچنین به وضعیت کشاورزی حوزه انتخابیه خود اشاره کرد و گفت: نتایج یک کار تحقیقاتی که اخیرا انجام دادیم نشان می دهد که ظرف ۵۰ سال گذشته حدود ۲۰ میلیارد دلار محصول پسته باغ های کرمان به خارج صادر شده است و برای این کار به قیمت امروز، بیش از ۴۰ میلیارد دلار آب مصرف کرده ایم و حال ببینید برای محصولاتی مانند صیفی جات، خیار و هندوانه چه میزان آب مصرف می کنیم.
وی ادامه داد: در کشور برای به دست آوردن یک کیلوگرم خیار به شیوه غرقابی بیش از ۳۰۰ تا ۴۰۰ لیتر آب مصرف می شود که قیمت این آب، پنج تا ۱۰ برابر ارزش هر کیلوگرم خیار است.
باهنر میزان اضافه برداشت از آبهای زیرزمینی استان کرمان را یک میلیارد متر مکعب در سال اعلام کرد و افزود: به همین دلیل علاوه بر گسترش بیابان ها در منطقه، مرتبا شاهد خشک شدن باغ های کشاورزی و نخلستان ها هستیم و متاسفانه در کرمان، ۹۵ درصد کل آب استان صرف کشاورزی می شود اما میزان بهره وری آب کشاورزی ما زیر ۳۰ درصد است.
وی خاطرنشان کرد: اگر دانشگاه ها کمک کنند که میزان بهره وری بخش کشاورزی را از ۳۰ درصد به ۳۵ درصد برسانیم کل خسارت خشکسالی های ۱۰ سال گذشته استان کرمان جبران خواهد شد.
باهنر نسبت به بروز بحران کم آبی در بسیاری از استان های کشور طی پنج سال آینده هشدار داد و گفت: خسارت های کم آبی فقط به خشک شدن باغ ها و بیابان زایی خلاصه نمی شود و مساله ریزگردها به شدت ما را تهدید می کند و امسال هم بارندگی به فریاد ما رسید وگرنه هر سال ۱۰ تا ۱۲ استان ما درگیر ریزگردها بودند.
وی از شرکت های دانش بنیان خواست که در کنار محققان از فرهیختگان صنعتی، حقوقدان و متخصصان امور مالی هم کمک بگیرند تا به تولید ارزش افزوده از دانش خود دست یابند.
باهنر تصریح کرد: امروز آمار فارغ التحصیلان ما در رشته های فنی مهندسی خیلی زیاد شده است و این امر می تواند به تولید ارزش افزوده و ثروت منجر شود مشروط براینکه به درستی در کنار هم قرار گیرند درغیر این صورت هر کسی کار خودش را می کند و همه هم ضرر می بینند و به نتیجه نخواهد رسید.
**بیکاری فارغ التحصیلان برای ما مایه خجالت است
نایب رییس دوم مجلس شورای اسلامی گفت: این برای ما مایه خجالت است که بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاه های ما الان بیکار هستند درصورتی که آنها باید خود کارآفرین باشند و دیگران را هم به کار بگمارند.
وی درعین حال نسبت به افزایش آمار فارغ التحصیلان دانشگاهی هشدار داد و گفت: براساس اعلام رییس دانشگاه آزاد اسلامی، این دانشگاه فقط در مقطع لیسانس تا دکتری رشته های فنی مهندسی تاکنون ۶۰۰ هزار فارغ التحصیل داشته اند و ۴۰۰ هزار دانشجو هم دارد البته از آمار وزارت علوم اطلاع ندارم.
**موجود زنده به فضا می بریم و برمی گردانیم اما مشکل پراید و پژو را نتوانسته ایم حل کنیم
باهنر به موفقیت های علمی و فناوری کشور طی سال های گذشته اشاره کرد و گفت: ما الان رتبه هفتم و هشتم تولید علم نانو را در دنیا داریم و حتی موجود زنده را با ماهواره به فضا می فرستیم و سالم برمی گردانیم ولی هنوز نتوانسته ایم مشکل ایمنی پراید و پژو را حل کنیم.
وی به مزاح گفت که عمر دست خداست و اینها (خودرو سازی) وسیله هستند که گاهی مرگ را به انسان های شریف هدیه می کنند.
نایب رییس مجلس تصریح کرد:متاسفانه در این میان یا دانشگاه و بازار کار به هم اعتماد ندارند یا حس همدیگر را نگرفته اند و یا اینکه شاید دانشگاه هم مقداری وحشت دارد که وارد حل مساله کاربردی شود.
وی از کم بودن حجم گردش مالی وزارت علوم ابراز تاسف کرد و گفت: کل گردش مالی وزارت علوم با این همه دانشگاه، دانشجو و استاد و خدمات از برخی بنگاه های اقتصادی ما در کل سال کمتر است و اصلا قابل مقایسه با فولاد مبارکه، ایران خودرو یا سایپا نیست.
**به دولت یازدهم امید زیادی دارم
باهنر با بیان اینکه به دولت یازدهم امیدوار است، ادامه داد: به نظر می رسد دولتی یازدهم اندکی دارد محافظه کار می شود و با اینکه برخی وقت ها تصمیمات خوبی می گیرد اما شجاعت انجام آن را مشاهده نمی کنیم.
وی ابراز امیدواری کرد که دولت یازدهم و دوازدهم بتوانند با شجاعت، مسائل کشور را تا حدود زیادی حل و فصل کنند.
کنگره سراسری همکاری های دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی به همت دانشگاه فنی و حرفه ای و به میزبانی دانشگاه صنعتی امیرکبیر درحال برگزاری است.
نظر شما