به گزارش نماینده به نقل از خبرگزاری مهر، نشست خبری آلبوم موسیقی «ناگفته» به خوانندگی حافظ ناظری شنبه نهم اسفند ماه در تالار اجتماعات خانه موسیقی برگزار شد.
حافظ ناظری در ابتدای این نشست گفت: آلبوم موسیقی «ناگفته» به نوعی شروع کار رسمی من در ایران و استارت واقعی فعالیتهای شخصیام در عرصه موسیقی در کشورمان است. مدتی بود خیلی گوشهگیر بودم و چون برنامه خاصی در زمینه کار موسیقی در کشورم نداشتم، بنابراین انتظار زیادی کشیدم که این کار بیرون بیاید تا من نیز بر اساس آن فعالیتهای خود را آغاز کنم.
خیلی ها از حرف هایم ناراحت شدند
این خواننده موسیقی اضافه کرد: در این مدت حرف و حدیثهای فراوانی در مورد من وجود داشت، اما من میخواهم از همین امروز تا سالیان سال کنار شما حضور داشته باشم. شاید بیست سال آینده این جمع دوباره کنار هم باشند. بنابراین دوست دارم که این شروع، آغازی برای مهر و عشق به جای تفرقه و دوری باشد. در این روزها حقیقت این است که اتفاقات ناخوشایندی بین اهل هنر وجود دارد و میتوان گفت که هنر نه برای هنرمندان و نه برای جامعه ایران وظیفه اصلی خود را انجام میدهد. این را کسی میگوید که متاسفانه از بیرون داخل مجموعه موسیقی ایران شده است. چرا که من در ایران زندگی نمیکنم اما چون خارج از این کشور حضور دارم، میتوانم منتقد فضای حال حاضر موسیقی ایران باشم.
حافظ ناظری با اشاره به اظهارات خود در جشن سالانه «موسیقی ما» گفت: درست است که من در آنجا حرفهایی زدم که بسیاری را ناراحت کرد اما دوست دارم که این نشست خبری برای آلبوم «ناگفته» شروعی باشد برای فعالیت در ایران. من خدا را شکر میکنم که نوع موسیقی من شبیه کسی نیست، نه بدتر از کسی است و نه بهتر. بنابراین نمیتوانم بگویم که رقیبی دارم، چرا که برای من رقابت وجود ندارد. من از نظر شخصیتی شبیه هیچ کس نیستم. من به هیچ عنوان تمایلی به رقابت ندارم. فقط دوست دارم کاری را انجام دهم که خودم احساس خوبی برای انجام آن دارم و مطمئنم آینده مشخص میکند که این کارها یا برای عشق است یا برای تنفر.
برای انتشار این آلبوم و سختی هایش کتاب می نویسم
این نوازنده با اشاره به انتشار قریبالوقوع آلبوم «ناگفته» توضیح داد: شاید برای خیلیها این سئوال پیش آید که پسر جوانی به نام حافظ ناظری که فرزند استاد شهرام ناظری است، برای این کار زحمت زیادی نکشید که باید در اینجا بگویم شما نمیدانید که من چه مشقتی را برای انتشار این اثر موسیقایی کشیدهام. من در این کار به قدری سختی کشیدم که میتوانم برای آن یک کتاب چند صد صفحهای بنویسم، چرا که دوستداران و علاقهمندان موسیقی میدانند که کمپانی بزرگی چون کمپانی سونی بسیار سختگیرانه و با مشکلات فراوان، اثری از خاورمیانه را برای فروش انتخاب میکند.
وی افزود: آلبوم «ناگفته» در ادامه پروژه «سمفونی رومی» است که مدتی پیش ۲۲ دقیقه از آن در قالب آلبوم «بعد یازدهم» در ایران منتشر شد. البته این کار پیش از این به طور کامل در دنیا منتشر شد اما من مجبور شدم که آن را به طور ناقص با تمام عدم علاقهمندی که داشتم، در ایران منتشر کنم که پس از آن نیز یکسری از حاشیهها هم به وجود آمد. اما واقعا فکر نمیکردم که این آلبوم موسیقی چه به لحاظ فروش و چه به لحاظ اقبال، با موفقیت روبرو شود.
نخستین آلبوم موسیقی در تاریخ خاورمیانه
حافظ ناظری با بیان اینکه این آلبوم موسیقی جزو نامزدهای مقدماتی جایزه گرمی بود، در ادامه توضیحات خود گفت: خوشبختانه اتفاقات خوبی برای این آلبوم موسیقایی با توجه به حضور ستارگان موسیقی جهان که برندگان چندین جایزه گرمی هستند، رخ داد و با اینکه نتوانست به مرحله نهایی این جایزه راه پیدا کند، اما من توانستم اجازه انتشار آن را نیز در ایران به دست آورم. این در حالی است که در کنار آلبومی که روز شانزدهم اسفند ماه به صورت رسمی در ایران رونمایی خواهد شد، فیلمی نیز از مجموعه فعالیتهای ما در قالب یک مجموعه تصویری به مخاطبان ارائه خواهد شد.
این خواننده گفت: «ناگفته» نخستین آلبوم موسیقی در تاریخ خاورمیانه به شمار میرود که توانسته دو بار در صدر آثار کلاسیک موسیقی جهان قرار گیرد. این آلبوم همانطور که اشاره کردم، برای اولین بار توسط بزرگترین کمپانی موسیقی جهان، یعنی کمپانی سونی منتشر و روانه بازار جهانی شده است که در ایران با همکاری بسیار خوب موسسه ایرانگام به زودی منتشر خواهد شد و ما میتوانیم رسما کار خود را با این آلبوم در کشور آغاز کنیم.
رسانه ها مقصر بودند
ناظری در بخش دوم این نشست خبری که به سوالات خبرنگاران اختصاص داشت، توضیح داد: کمپانیای مثل سونی وقتی یک هنرمند را وارد میدان میکند، فقط به فوقالعاده بودن آن اثر نگاه نمیکند بلکه برای این کمپانی فروش نیز در درجه قابل توجهی قرار دارد. خوشبختانه کار من در شاخه کلاسیک کمپانی سونی بیرون آمده و چون در آن شاخه اولویت ۱۰۰ درصد با ارائه یک موسیقی خوب است، بنابراین بسیار خوشحالم که این اثر توانسته مورد توجه مدیران این شرکت قرار گیرد.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه چرا تمایل زیادی برای استفاده از عناوین تبلیغاتی روی آثار خود همچون «اولین بار»، «شکستن رکورد»، «عجایب فرهنگ جهان» و «اثر شماره یک موسیقی کلاسیک جهان» دارد؟ گفت: اینهایی که شما به آن اشاره کردید، توسط رسانهها بزرگ شد وگرنه چرا من باید روی این موضوعات حرف بزنم. من فقط به عنوان یک هنرمند در بروشور این آثار، معرفی از آثاری که انجام دادم، ارائه کردم و اصلا هم بیشتر از آن به موضوع نپرداختم. من نمیدانم که چرا بسیاری از رسانهها روی این موضوع تاکید زیادی دارند که من قصد پروپاگاندای تبلیغاتی را دارم.
در دنیا جدی گرفته نمی شویم
این هنرمند ادامه داد: ما باید به این باور برسیم که ایرانی هستیم و هر چقدر هم غرور داشته باشیم، باید بدانیم که در دنیا واقعا جدی گرفته نمیشویم. ما هر چه بگوییم نخبه داریم، هنرمند داریم و از فرهنگ و هنر ارزشمندی برخوردار هستیم، اما متاسفانه به دلیل اتفاقاتی که پیش آمده، وقتی نامی از ایران میآید، گویی کلمههای تروریست و بمب اتمی با آنهاست. پس اگر حقیری مثل من در رسانهای که اختیار دارد، میآید و قابلیتهای موسیقی ایرانی را به دنیا نشان میدهد، نباید از آن ساده گذشت. باور کنید که اینها در ارائه چهره واقعی ایران در اجتماع غیر ایرانی تاثیرات زیادی خواهد داشت.
خواننده آلبوم «بعد یازدهم» بیان کرد: چطور است که موسیقی هند و موسیقی عرب دائما مسیر رو به رشد خود را طی میکنند، اما موسیقی ما فقط در سرپایینی است. باور کنید که برای جهان دیگر مهم نیست که پنج هزار سال پیش چه میگذشت. جامعه جهانی در مواجهه با آثار فرهنگی و هنری همواره این سوال را میکند که شما چه کاری برای عرضه در دهکده جهانی دارید؟ آیا موسیقی شما هماکنون نیز کاربرد دارد؟ پس میتوان نتیجه گرفت که حضور نوازندگان جهانی در یک آلبوم ایرانی واقعا کار سادهای نیست. تلاش من این بوده که موسیقی ایرانی وجه جهانی پیدا کند پس نباید ناراحت باشید که کنگره آمریکا از من تقدیر کرده است.
قصدی برای کسب شهرت ندارم
وی افزود: وقتی کنگره آمریکا و سناتورهای آن میآیند و از حافظ ناظری تقدیر میکنند؛ یعنی ما با نام ایران عزیز مواجه هستیم. پس نباید به چنین حرفهایی که ممکن است از سوی من زده شود، حساسیت به خرج داد. من میدانم خیلی از دوستان سعی کردند که جهانی باشند، اما چون نتوانستند حالا آمدهاند و به جای حمایت، من را نقد میکنند. باور کنید من تمام هدفم در این ماجراها فقط و فقط نام عزیز کشورم ایران بوده و خواهد بود. من قصد شهرت ندارم، چرا که در لسآنجلس پیشنهاداتی به من شد که میلیونها دلار میتوانست درآمد مالی برایم ایجاد کند اما من به این پیشنهادهای فقط میخندیدم.
ناظری افزود: من اگر در این مدت در صفحههای شخصی خودم حرف از گرمی و جوایز جهان میزدم، به خودم افتخار میکنم. هر کسی هم که ناراحت است، ایرادی ندارد. نمیدانم که آیا آنها میدانند که بزرگترین هنرمندان موسیقی دنیا آمدند و با یک نوازنده ایرانی همکاری کردهاند. اینها موضوعاتی است که حتما باید به آن توجه زیادی کرد. من در اینجا لازم است یک نکته را اشاره کنم که برای فروش همین آلبومها که از درصد بالایی برخوردار بود، فقط دو درصد از ایرانیان مقیم آمریکا آلبومم را خریداری کردند. پس آنها چیزهایی است که باید به آن نگاه بیشتری کرد.
خواننده آلبوم «ناگفته» درباره لغو کنسرت «بعد یازدهم» که قرار بود تابستان امسال با حضور نوازندگان جهانی این آلبوم موسیقایی در تالار وزارت کشور برگزار شود، بیان کرد: من ۱۵ سال است که در ایران کنسرت برگزار نکردهام. اگرچه میتوانم به لحاظ مالی درآمد خوبی در این زمینه داشته باشم، اما در خودم احساس تعهد میکنم. مطمئن باشید تا زمانی که نتوانم این ستارگان موسیقی جهان را برای کنسرتم به ایران بیاورم، کنسرتی را برگزار نخواهم کرد.
وی گفت: ما سعی کردیم که این اتفاق بیفتد، حتی نوازندگان آلبوم از شش ماه قبل برنامههای خود را خالی گذاشتند تا برای حضور در ایران مشکلی نداشته باشند اما متاسفانه ویزاهای این هنرمندان صادر نشد و ما مجبور شدیم که یک هفته مانده به برگزاری کنسرت، آن را کنسل کرده و هزینههای زیادی تحمل کردیم. به هر حال امیدوارم که این دولت اتفاقی را رقم بزند که بتوانیم شاهد حضور نوازندگان جهانی در کنسرتهای موسیقیمان باشیم.
ناظری درباره حاشیههای پیش آمده درباره جایزه گرمی امسال که او نیز در ردیف مراحل مقدماتی نامزدهای دریافت این جایزه حضور داشت، خاطرنشان کرد: جالب است که اثر من در بین نامزدهای جوایز گرمی بالاترین تعداد رایها را داشت. باور کنید من حتی فکر میکردم که این جایزه را میبرم اما نشد. فقط به این نکته اشاره میکنم که بیش از ۲۰ نفر از کسانی که در جوایز گرمی موفقیتهایی را کسب کردند، به من پیام دادند که چرا کار من در فهرست نهایی نیست. من اسنادی دارم که فعلا نمیتوانم آنها را نشان دهم، اما اینها چیزهایی است که خیلیها باور نمیکنند و من میتوانستم در این مرحله حائز رتبه شوم. البته که همه میدانند دریافت جایزه در اسکار و گرمی، داستانهای متفاوتی دارد که من خیلی وارد آنها نمیشوم.
این خواننده موسیقی در بخش پایانی صحبتهای خود در پاسخ به پرسشی مبنی بر دلایل عرضه سوپرمارکتی آلبوم «بعد یازدهم» نیز توضیح داد: من برای عرضه این آلبوم، شخصا خواستار این بودم که کار به صورت سوپرمارکتی برای مخاطبان عرضه شود، چرا که دوست داشتم تمام اتفاقاتی که در این موسیقی جدی وجود داشت، با آمدن یک جوان ناآشنا به موسیقی، به سوپرمارکت و خرید این اثر اتفاق بیفتد و موجب تغییر ذائقه او در حوزه موسیقی شود. گرچه سعی کردم بستهبندی متفاوتی داشته باشم، اما خودم خواستم که کار در سوپرمارکت توزیع شود. باور کنید اگر میتوانستم آلبوم «ناگفته» را نیز در سوپرمارکتها عرضه میکردم.
نظر شما