به گزارش نماینده، «کاظم جلالی» در گفت و گو با ایرنا درباره دور جدید مذاکرات سه جانبه هسته ای ایران، اروپا و آمریکا در ژنو افزود: حضور علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی در این دور از مذاکرات می تواند بسیار مفید باشد چرا که این سازمان به لحاظ فنی نقطه نظراتی دارد که باید در توافق نهایی لحاظ شود.
وی ادامه داد: حضور مستقیم رییس سازمان انرژی اتمی در مذاکرات هسته ای می تواند عملا ابهاماتی که در این مسیر وجود دارد را برطرف کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در طی این دوره از مذاکرات هسته ای نشان داد که اراده جدی برای به نتیجه رسیدن مذاکرات را دارد اما به نتیجه رسیدن مذاکرات منوط به این است که آمریکایی ها و غربی ها مسیر مذاکرات را صادقانه بپیمایند.
**توافق نهایی باید یک مرحله ای باشد
جلالی با بیان این که مذاکرات هسته ای نباید معطل بماند و توافق سیاسی باید یک توافق یک مرحله ای باشد که در آن حقوق هسته ای ایران محفوظ باشد، گفت: همه این ها چیزهایی است که ما از گذشته غرب تجربه گرفتیم.
وی ادامه داد: یک زمانی توافق نامه سعدآباد برای تعلیق انجام شد اما آن ها آمدند تعلیق را تفسیر به تعطیلی فعالیت های هسته ای ایران کردند.
رییس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی افزود: همچنین برسر مودالیته توافق کرده بودیم که تمام شبهاتی که آن ها دارند در قالب یک بسته به ایران ارایه شود تا ایران به آن ها پاسخ دهد و پس از آن شبهه جدیدی مطرح نشود اما آن ها پس این که شبهاتشان پاسخ داده شد مجددا شبهات جدیدی مطرح کردند.
جلالی اضافه کرد: آن ها در اقدامات گذشته خود نشان دادند که مسیرشان مبتنی بر صداقت و به نتیجه رسیدن مذاکرات نیست و به دنبال به نتیجه رسیدن مذاکرات براساس یک اصول صحیح نیستند.
وی خاطرنشان کرد: امیدوار هستیم که آن تجربیاتی که ما در گذشته داشتیم، در این دوره تکرار نشود و بتوان به یک توافق دست یافت.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به حمایت های رهبر معظم انقلاب از تیم مذاکره کننده هسته ای اشاره کرد و گفت: رهبری از تمامی تیم های مذاکره کننده حمایت کرده اند اما به دلیل حساسیتی که این دوره از مذاکرات وجود داشت و با توجه به نقدهایی که نسبت به تیم مذاکره کننده مطرح بود معظم له احساس وظیفه کردند که از تیم هسته ای بیشتر حمایت کنند و حمایت کردند.
جلالی اظهارداشت: تیم مذاکره کننده هسته ای نیز تمام تلاش خود را انجام داد و از همه ظرفیت ها استفاده کرد که باید از زحمات این تیم تشکر شود.
وی تصریح کرد: مذاکرات هسته ای یک مذاکرات حساس و سرنوشت ساز برای کشور است که از باید از این تیم مذاکره کننده هسته ای حمایت بیشتری صورت بگیرد.
دور جدید مذاکرات هسته ای از روز جمعه با حضور سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی و طرف های آمریکایی و معاون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ژنو آغاز شد.
حسین فریدون دستیارویژه رییس جمهوری، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه، علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی، بهروز کمالوندی معاون سازمان انرژی اتمی هم روز گذشته به جمع مذاکره کنندگان پیوستند.
قرار است امروز دور دیگری از مذاکرات ظریف و جان کری وزیر امور خارجه آمریکا شکل گیرد و مذاکرات در سطح وزیران و با هیات های کامل ادامه یابد.
نظر شما