شناسهٔ خبر: 81842 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ

استخدام در دانشگاه آزاد "ممنوع" شد

دانشگاه آزاد معاون اداری مالی دانشگاه آزاد از ممنوعیت استخدام نیروهای جدید در دانشگاه آزاد خبر داد.

به گزارش نماینده به نقل از تسنیم، دهمین گردهمایی روسا و معاونان اداری مالی دانشگاه آزاد(استان‌های آذربایجان‌غربی، اردبیل و زنجان) در واحد زنجان آغاز به کار کرد.

سیدمحمد ابریشمی‌نیا معاون اداری مالی دانشگاه آزاد در این مراسم ضمن ابراز انزجار از جهان غرب به دلیل توهین به پیامبر اکرم(ص) اظهار داشت: هدف از برگزاری این جلسات هم‌اندیشی با روسای واحدها، معاونان هماهنگی استان‌ها و نمایندگان تام الاختیار برای برطرف کردن مشکلات واحدها درخصوص ساماندهی نیروهای انسانی و رفع مشکلات مالی- اداری آنهاست.

ابریشمی‌نیا به ارائه راهکارهایی برای ساماندهی وضعیت نیروی انسانی کارکنان واحدها پرداخت و افزود: جابجایی کارکنان میان واحدها یکی از مکانیزم‌هایی است که واحد‌ها می‌توانند از آن استفاده کنند، البته می‌توان از مشوق‌هایی مانند اعطای وام با نرخ بهره پایین و ارائه تفاوت تطبیق به کارکنان برای ایجاد انگیزه در جابجایی میان واحدها استفاده کرد.

وی با اشاره به امکان بازخریدی داوطلبانه برای کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی، خاطرنشان کرد: دومین راهکار امکان بازخریدی داوطلبانه است اما اگر این کار به صورت هدفمند انجام نشود، واحدها در آینده نزدیک با مشکل روبرو می‌شوند چرا که ممکن است برخی نیروهای متخصص از این طریق از بدنه دانشگاه جدا شوند.

معاون اداری مالی دانشگاه آزاد در توضیح گفته‌های خود افزود: به همین خاطر این اختیار به روسای واحدها و نمایندگان تام‌الاختیار داده شده تا بر اساس نیاز واحد، با درخواست افراد برای بازخریدی کارکنان موافقت کنند.

ابریشمی‌نیا بازنشستگی پیش از موعد را نیز یکی دیگر از راهکارهای موثر برای ساماندهی نیروی انسانی واحدها دانست و گفت: با رایزنی‌های انجام شده با سازمان مدیریت و برنامه ریزی، در حال اخذ مجوز برای این موضوع هستیم.

وی تأکید کرد: طبق بخشنامه صادره از سوی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی هیچ یک از واحدها پس از تاریخ اول مهر ۹۲ حق استخدام و به کارگیری نیروهای جدید را ندارند.

ابریشمی‌نیا برون‌سپاری امور به نیروهای شرکتی را یکی دیگر از راهکارها دانست و افزود: واحدها توجه داشته باشند شرکت‌هایی را انتخاب کنند که از استانداردهای بالا برخوردار بوده و همچنین ناظرانی(دارای مجوز از دانشگاه) را برای بررسی عملکرد آنها انتخاب کنند.

وی با تأکید براینکه تمامی واحدها ملزم به رعایت آیین نامه اداری مالی دانشگاه هستند، خاطرنشان کرد: اگر واحدها طبق این آیین نامه فعالیت کنند، در بسیاری از موارد نیاز به ارجاع امور خود به سازمان مرکزی ندارند.

یدالله رجایی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان نیز در این گردهمایی، ضمن محکوم کردن اهانت بی‌شرمانه به پیامبر بزرگ اسلام (ص)، گفت: با توجه به نزدیک شدن به سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، لازم است مردم کشورمان بدانند دانشگاه آزاد اسلامی چگونه و در چه فضایی تأسیس شد.

رجایی افزود: اگر دانشگاه آزاد اسلامی تأسیس نمی شد، وضعیت آموزش عالی کشور و به تبع آن شرایط اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و علمی کشور تا بدین حد پیشرفت نمی کرد.

وی به ارائه گزارشی از وضعیت واحد زنجان پرداخت و گفت: واحد زنجان در سال ۱۳۶۴ با ۴ رشته تأسیس شد و این دانشگاه در حال حاضر دارای بیش از ۱۴ هزار دانشجو، ۳۴۸ عضو هیأت علمی، ۱۱۰ هزار مترمربع فضای آموزشی مسقف بوده و با حدود ۴۰ هزار فارغ‌التحصیل بزرگترین مجموعه آموزش عالی استان به شمار می‌رود.

وی گفت: استان زنجان دارای ۴۲ موسسه و دانشگاه آموزش عالی و حدود ۷۰ هزار و ۲۰۵ دانشجو است که سهم دانشگاه آزاد اسلامی از این تعداد حدود ۲۳ هزار و ۸۷۷ نفر(۳۴ درصد کل دانشجویان استان) است.

رسول خدابخش نماینده تام‌الاختیار رئیس دانشگاه در هیأت‌های امنای استانهای زنجان، آذربایجان غربی و اردبیل نیز در این همایش با بیان اینکه دکتر میرزاده مدیری آکادمیک است، اظهار داشت: خوشبختانه فردی مسئولیت دانشگاه را عهده دار شده که به خوبی از تمامی ضوابط و مقررات دانشگاه آگاهی دارد.

وی با اشاره به انتقاد برخی افراد به کمبود اعضای هیأت علمی در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در حال حاضر حدود ۶۰ هزار نفر عضو هیأت علمی به صورت تمام وقت و یا نیمه وقت با دانشگاه همکاری می‌کنند.

خدابخش افزود: در تمامی دانشگاه‌های مطرح دنیا نیز نحوه همکاری اساتید به صورت وابسته است، ما نیز می‌توانیم از این الگو برای ارتقای کیفی دانشگاه‌های خود استفاده کنیم.

نماینده تام‌الاختیار رئیس دانشگاه در ادامه تأکید کرد: روسای واحدها هرچه سریعتر نسبت به درج مشخصات اعضای هیأت علمی خود در پرتال دانشگاه اقدام کنند وگرنه مسئولیت حذف رشته برعهده روسای واحدها خواهد بود.

نظر شما