به گزارش نماینده به نقل از جماران، حمید انصاری صبح امروز در نشست خبری همایش بزرگداشت بانوی بزرگ انقلاب اسلامی خانم خدیجه ثقفی، ضمن گرامیداشت ایام سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، به اثرات این انقلاب اشاره کرد و اظهار داشت: ۳۷ سال پیش وقتی انقلاب اسلامی به پیروزی رسید خوشبین ترین تحلیل گران هم باور نداشتند انقلابی که با استقلال از دو بلوک شرق و غرب شکل گرفته است، تداوم یابد و لذا از آن زمان انواع توطئه ها را تدارک دیدند که تلاش برای تجزیه ایران، جمع کردن کماندوها در مرز ایران، راه اندازی موج ترور از طریق گروهک هایی چون منافقین از جمله آنها بود که به جنگ تحمیلی ختم شد و طی آن با استفاده از جنون قدرت صدام مفلوک از شمالی ترین تا جنوبی ترین مناطق غرب کشور درگیر جنگ شد و با وجود حمایت همه جهان از او، با دلاوری مردم نتیجه ای نگرفتند.
وی با بیان اینکه ۳۷ سال از آن ایام گذشته است و امروز با اقتدار نظام رو به رو هستیم، افزود: امروز تلاش دشمنان برای نابودی انقلاب نیست به جایی نرسید و هدف آن ها کنترل پیشرفت های ملت ایران است و ان شاء الله این مسیر بالنده را علی رغم خواست دشمنان ایران و انقلاب ادامه خواهیم داد.
انصاری تصریح کرد: موفقیت های انقلاب مدیون الطاف خداوند و توجه مردم به معنویت و امدادهای غیبی و طراحی های شگفت معمار کبیر انقلاب یعنی امام خمینی(س) است. اما در تحلیل انقلاب غالبا بر نقاط اوج آن که رهبری انقلاب و شخصیت امام است، متمرکز می شویم؛ در حالی که طبیعتا موفقیت امام مدیون زمینه هایی است که حاصل حضور ملت و نیز یاران امام بود که در شرایط دشوار در مقابل استبداد آن زمان ایستادند.
قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) یادآور شد: یکی از کسانی که نقش بسیار موثر او در انقلاب مغفول مانده است، همسر گرامی امام، خانم خدیجه ثقفی است. زیرا روحیات ایشان اجازه نمی داد که سخنی درباره شان گفته شود. متأسفانه واقعه تلخ درگذشت ایشان نیز در روز اول عید سال ۱۳۸۸ و در میان التهابات انتخابات واقع شد و مراسم تجلیل از ایشان تحت الشعاع قرار گرفته و حق مطلب ادا نشد.
وی افزود: خانم ثقفی اجازه نمی داد که در خصوص خودشان سخنی گفته شود و حتی اجازه انتشار دو جلد دفترچه خاطراتشان را نداد، زیرا در آن از رنج ها و سختی هایی سخن گفته بودند که مناعت طبعشان اجازه نداد این خاطرات منتشر شود تا حس ترحم در دیگران برانگیخته شود.
انصاری با بیان اینکه از مدتی قبل در موسسه به دنبال فرصتی برای گرامیداشت همسر امام بودیم و همواره تلاش کرده ایم تا زوایای پنهان شخصیت ایشان را معرفی کنیم، اظهار داشت: در ۲۰ فروردین ماه ۱۳۹۴ همزمان با میلاد مسعود حضرت فاطمه زهرا(س) و روز زن و مصادف با میلاد امام خمینی(ره) همایشی در این خصوص در سالن اجلاس سران برگزار می شود. این همایش تشریفاتی نیست، بلکه به دنبال این هستیم که طی آن اثاری را از زوایای زندگی این بانوی بزرگ به نسل جوان معرفی کنیم.
قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) گفت: همسر امام همچون خود ایشان دین خود را به اسلام و ایران ادا کردند و عزت امروز ایران مدیون تلاش ها و فداکاری های این بیت بزرگوار است. امروز انقلاب اسلامی در وضعیتی قرار دارد که پایه های تجدید بنای تمدن اسلامی در حال شکل گیری است و توجه به سبک زندگی ایرانی - اسلامی به عنوان یک ضرورت و اولویت مطرح است. در ترسیم سبک زندگی ایرانی - اسلامی ارائه الگوهای موفق از کسانی که در حیات سیاسی –اجتماعی موفقیت خود را به ظهور رسانده اند از گام هایی است که باید برداشته شود.
وی با بیان اینکه زندگی همسر امام از ابعاد مختلف می تواند الگویی برای مردم و نسل جوان باشد، تصریح کرد: ایشان از بیتی شریف و دارای مکنت بود که داستان انتقال ایشان از آن زندگی مرفه به زندگانی ساده و طلبه ای امام از آن نکات آموزنده است.
انصاری با یادآوری اینکه بیت امام نقطه خروش انقلاب بود، گفت: یقینا در ایجاد شرایط مناسب رهبری نهضت و انقلاب، خانم ثقفی نقش تعیین کننده ای داشت و ایشان این کانون فعال انقلاب را طی مراحل مختلف زندگی امام همچون دستگیری، تبعید، اقامت در نوفل لوشاتو، رهبری ۱۱ ساله کشور در یک دوره پرالتهاب و... با مدیریت و متانت مثال زدنی خود اداره می کرد.
وی با تأکید بر گشودن زوایای این زندگی گفت: اینکه حساسیت های انقلاب به خانه امام منتقل نشود تا اعضای خانواده آرام باشند و از این فضا برای مبارزه انرژی بگیرند از نقش های بزرگ همسر امام بود. ایشان همچنین با توجه به دیدن مرگ قریب ده تن از نزدیکان خود از جمله امام و دو فرزندشان، الگوی صبر و بردباری بودند. همچنین زندگی در نجف اشرف با آن شرایط دشوار از دیگر نمودهای این صبر است که در نامه هایشان می بینیم که ایشان از آن وضعیت هیچ شکوه و شکایتی نداشتند و ما امروز با توجه به چالش های فرهنگی موجود و مسأله تهاجم فرهنگی، نیازمند توجه به این الگوها هستیم.
قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی «تربیت» را دیگر حوزه مهم در شخصیت همسر امام دانست که حاصل آن فرزندانی چون آیت الله سید مصطفی خمینی به عنوان امید آینده اسلام از نگاه امام و شخصیتی عظیم از لحاظ علمی به گفته علمای نجف، مرحوم حاج احمد آقا به عنوان مشاور امین و فرزندان دختر ایشان خانم ها صدیقه، فریده و دکتر زهرا مصطفوی است.
وی در همین زمینه ادامه داد: در شرایطی که محدودیت های فراوان به زنان ما تحمیل شده بود ایشان تلاش کرد تا فرزندان دختر خود را به سوی کسب فضیلت سوق دهد.
انصاری همچنین بیت امام را کانون شکل گیری بسیاری از ارتباطات میان انقلابیون و خانواده های آنها ذکر کرد که همسر امام در آن نقش مهمی داشت.
قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی سپس به تحصیلات و مراتب علمی خانم خدیجه ثقفی پرداخت و یادآور شد: علی رغم آنکه سیاست رضاخان به گونه ای بود که تحصیل در فضای ضد دینی دشوار بود، اما ایشان بطور غیر رسمی تحصیل کرد، زبان فرانسه آموخت و با جنبه های مختلف هنر آشنایی پیدا کرد که بعضا حتی بصورت حرفه ای هم آن را ادامه داد. ایشان همچنین به مدت ۱۶ سال دروسی چون منطق و... را نزد امام آموخت که این شخصیت می تواند به عنوان یک الگو به جوانان معرفی شود و امیدواریم همایش پیش رو بتواند امکان شناخت زوایای پنهان شخصیت همسر امام را برای نسل جوان فراهم کند.
وی همچنین ار مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، مرکز امام و انقلاب اسلامی شهرداری و سایر نهادهای فعال در حوزه بانوان که فارغ از گرایش های سیاسی در برگزار این همایش کمک کرده اند سپاسگزاری کرد و یادآور شد: همواره گفته ایم که امام فراتر از گرایش ها، سرمایه انقلاب است و همه گروهها زیر پرچم ایشان باید فعالیت کنند. البته این همایش گام اول در گرامیداشت شخصیت همسر امام است و زندگی ایشان سرشار از موفقیت هایی است که در سالهای آینده نیز باید در راستای شناخت آنها تلاش کنیم.
انصاری در ادامه این جلسه در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص جزییات مربوط به مجموعه خاطرات همسر امام، ابتدا به ویژگی های شخصیتی ایشان اشاره کرد و گفت: ایشان دستی بر شعر و ادبیات داشتند و مطالعات وسیعی در ادبیات ایران کرده بود که در نتیجه، برجسته ترین قطعات اشعار شاعران آن روز ایران که عمدتا محتوای سیاسی و اجتماعی داشتند را حفظ کرده و در دفترچه شعر خود نیز نوشته بود. حتی برخی اشعار دوران نوجوانی امام که برای ایشان گفته بودند نیز از دورن همین دفتر پیدا شد؛ چرا که دفتر شعر امام مفقود شد و تاکنون پیدا نشده است. لقب خانوادگی همسر امام نیز قدس ایران بود که با همین نام در اشعار امام از ایشان یاد شده است.
وی افزود: بخش عمده خاطرات ایشان همزمان با همایش سال آینده منتشر می شود. این خاطرات به درخواست مرحوم حاج احمد آقا در زمان حیات امام و پس از پیروزی انقلاب نگاشته شد که ایشان ابتدا با انتشار آن به دلیل در قید حیات بودن امام مخالفت کردند و بعد از آن نیز گفتند که تاخودم زنده ام منتشر نشود.
انصاری گفت: این خاطرات شامل دو بخش است که یک دفتر آن زندگینامه و بخش دیگر مربوط به بازتاب حوادث انقلاب در بیت امام است. نکات این کتاب به گونه ای است که من با وجود سالها حضور در خدمت امام، هنگام مطالعه بیش از نود درصد آن را نشنیده بودم زیرا حاوی نکاتی ظریف و پنهان از درون خانواده بود.
خبرنگار دیگری از قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی موضع این موسسه را در خصوص کنده شدن تابلوی خیابان نوفل لوشاتو در تظاهرات اخیر مقابل سفارت فرانسه جویا شد که وی پاسخ داد: این اتفاق مایه تأسف بود اما تعمدی در کار نبود، زیرا احساسات پاک جوانانی که به خاطر اسلام هراسی و رفتار دو گانه ای که یکسوی آن اسلام هراسی و سوی دیگر آن تربیت تروریست توسط همان اسلام هراس هاست، جریحه دار شده بود.
وی افزود: آنچه که در این قضیه در اروپا و فرانسه مشاهده شد یک نمایش بود؛ زیرا گرچه همدردی با بازماندگان قربانیان یک حادثه اخلاقی است و ترور و خشونت محکوم است و شعار گل در مقابل گلوله شعار انقلاب ما بود، اما گروههایی چون القاعده محصول کدام اتاق های فکر هستند و از کجا تجهیز می شوند؟ جوانان ما وقتی می بیندند یک جریان ضد بشری برای مقابله با اسلام ساخته می شود فکر می کنند که هرچه مظهر نام آنهاست باید مورد هدف قرار گیرد که این اتفاق شامل همین موضوع است؛ اما حرکتی محکوم است و این اقدام، اقدام نادرستی بود . زیرا وقتی عکس و فیلم این اتفاق منتشر می شود توضیحی همراه آن نیست و آن احساسات به ضمیمیه تصاویر منتشر نمی شود. نوفل لوشاتو محلی خاطره انگیز و یک نام محترم و محل تماس امام با مردم فرانسه و سایر مردم جهان بود.
خبرنگار دیگری از انصاری در خصوص بحث مربوط به افزایش بودجه موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی در سال ۱۳۹۴ پرسید که وی با رد شایعات در این زمینه گفت: متاسفانه خبری نادرست با تیتر افزایش چند درصدی موسسه منتشر شد که اصلا اینگونه نیست و بودجه موسسه در بخش های مختلف فرهنگی، هنری، پژوهشی با توجه به بودجه تکلیفی دولت برای افزایش حقوق و دستمزدها حدود ۱۴،۱۵ درصد کاهش داشته است و به همین دلیل در حال برنامه ریزی جهت کاهش برنامه های در دستور کار موسسه هستیم. اما امسال بودجه ساخت حرم مطهر امام که همیشه در ردیفی جداگانه تعلق می گرفت، آن هم در قالب بازپرداخت بخشی از این تسهیلات بانکی، با ردیف بودجه موسسه ادغام شده است.
وی یادآور شد: در همه دولتها تاکید کرده ایم که از امام صرفه جویی و فشار وارد نکردن به دولت ها را آموخته ایم؛ در حالی که مجلس و دولت همواره آمادگی تخصیص بیشتر بودجه را داشته اند اما ما هیچ گاه خواستار افزایش آنچنانی بودجه نبوده ایم. زیرا با پول کمتر کارهای بهتر می توان انجام داد.
انصاری با اشاره به جشنواره شعر یار و یادگار و با تأکید بر وجود ادبیات انقلاب اسلامی گفت: در جلسه اخیر هیات امنای پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی با حضور وزیر علوم و مدیر سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور قرار شد که رشته ادبیات انقلاب اسلامی در این پژوهشکده در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا تأسیس شود.
نظر شما