شناسهٔ خبر: 79755 - سرویس اقتصاد
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا

ماجرای قیمت نفت هم اقتصادی است، هم سیاسی

زنگنه وزیر نفت با اشاره به پیچیده بودن مساله قیمتهای جهانی نفت خام، گفت: ایران و اعضای سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) پیگیر این موضوع هستند.

به گزارش نماینده به نقل از ایسنا، بیژن زنگنه عصر چهارشنبه ۱۷ دیماه، در حاشیه ششمین جشنواره پژوهش و فناوری در صنعت نفت، در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره برنامه وزارت نفت برای استفاده از ظرفیت داخلی در ساخت تجهیزات صنعت نفت، گفت: هم اکنون در حد تقاضا از ظرفیت داخلی استفاده می شود، اما در مجموع کمتر از نیاز داخل کشور، سرمایه گذاری می کنیم زیرا منابع مالی اندک است.

وی افزود: مهمترین بخش این موضوع تلاش ما برای ساخت ۱۰ گروه خانواده کالا و تجهیزات در صنعت نفت است که به شدت به دنبال نهایی کردن آن هستیم، چنانچه این اتفاق مهم اجرایی شود، حرف نخست را در ساخت تجهیزات صنعت نفت و خود نفت در منطقه خواهیم زد. ضمن اینکه هم اکنون در حوزه خدمات و اجرای پروژه ها وضع خوبی داریم و باید بهتر شویم.

وی با بیان این که امید زیادی به ساخت ۱۰ گروه خانواده کالا و تجهیزات صنعت نفت بسته ام، گفت: امیدوارم در بهمن ماه امسال مناقصه این کالاها اعلام شود.

وزیر نفت تاکید کرد که هم اکنون در ساخت انواع توربین کمپرسورها، لوله ها، شیرآلات و مخازن تحت فشار به توانمندی خوبی در داخل کشور رسیده ایم و افزود: همچنین در لوله گذاری دریایی، ساخت عرشه ها و تاسیسات دریایی به ظرفیتهای خوبی رسیده ایم.

زنگنه همچنین امضای موافقتنامه مشترک با دانشگاه ها برای افزایش برداشت از مخازن و اجرای آن در آینده نزدیک را جز مهمترین پروژه های پزوهشی در صنعت نفت برشمرد.

مسئله قیمتهای جهانی نفت پیچیده است

وی در پاسخ به پرسشی درباره کاهش قیمت جهانی نفت و نقش ایران در بهبود این شرایط، گفت: مسئله قیمت جهانی نفت به این سادگی ها نیست اما ایران و اعضای اوپک پیگیر آن هستند، ضمن این که مسئله قیمتها پیچیده تر است. یک بعد آن به مسائل اقتصادی مربوط می شود، اما اراده سیاسی هم دنبال آن است.

زنگنه تولید انواع فرآورده های نفتی را در کاهش قیمت نفت موثر ندانست و در توضیح آن گفت: کل عرضه و تقاضای جهانی نفت و فرآورده ها مهم است، هرچند که تولید فرآورده های بیشتر برای ما تولید ارزش افزوده می کند، اما با توجه به شرایط کنونی قیمت نفت، تغییری نخواهد کرد، در عین حال قیمت فرآورده های نفتی هم سقوط کرده است.

وی در پاسخ به سوالی در باره توافق وزارت نفت با جهاد دانشگاهی برای ساخت دکل، نیز توضیح داد: ما نگفتیم که جهاد دانشگاهی را در زمینه ساخت دکل حمایت می کنیم؛ بلکه اعلام کردیم که از کار جهاد دانشگاهی حمایت می کنیم تا جهاد دانشگاهی ساخت دکل در داخل کشور بومی سازی کند.

وی ادامه داد: ما شرکتهای شکل گرفته در این عرصه را حمایت و به شرکتهای زیر مجموعه نفت که به دکل نیاز دارند، معرفی می کنیم تا از این شرکتها دکل بخرند، این اقدامها همسو با آن است که بومی سازی و ساخت دکل در ایران جز سیاستهای ماست.

فازهای ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی در مدار است اما عجله ای برای افتتاح نداریم

وزیر نفت در پاسخ به سوالی در باره آخرین وضعی فازهای ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی، گفت: هم اکنون هر چهار واحد فازهای ۱۵ و ۱۶ در مدار و در حال تنظیم نهایی است.

وی در پاسخ به سوالی در باره صادرات گاز به عراق، گفت: در حال لوله گذاری هستیم تا به مرز برسیم. در این پروژه دو کار وجود دارد، یکی تولید زودهنگام تا زودتر بتوانیم گاز را برسانیم و دیگری کاری بلند مدت است تا روزانه ۲۵ تا ۳۰ میلیون متر مکعب گاز را از نفت شهر به عراق صادر کنیم و از مسیر جنوب نیز روزانه ۲۵ میلیون متر مکعب گاز را به بصره بفرستیم.

زنگنه افزود: عجله ای برای گشایش این فازها نداریم و تاکنون مردم برای زمستان از این گاز بهره می برند.

وی در پاسخ به سوالی درباره خط لوله گاز ایران و پاکستان نیز گفت: از جانب ما مشکلی وجود ندارد، ما گاز را تا ایرانشهر آورده ایم و قراردادی هم در حال نهایی شدن است تا گاز را تا چابهار و کنارک ببریم.

زنگنه تصریح کرد: طرف مقابل ما آمادگی ندارد و گرنه ما می توانیم ۹ یا ۱۰ ماهه گاز را به پاکستانی ها تا لب مرز برسانیم.

وزیر نفت در پاسخ به این که مسئله غرامت چه می شود؟ نیز گفت: مسئله غرامت هم هست اما مذاکره می کنیم تا ببینیم چه می شود.

وی تاکید کرد که ما در این باره یک قرارداد معتبر داریم.

نظر شما