شناسهٔ خبر: 79094 - سرویس اقتصاد
نسخه قابل چاپ

ترکان:

بودجه، به درآمدهای گمرکی و مالیاتی محدود شود

ترکان دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: اکنون که شاهد کاهش چشمگیر ارزش نفت در بازار جهانی هستیم باید به روال سابق برگردیم و بودجه جاری را به درآمدهای گمرکی و مالیاتی محدود کنیم.

به گزارش  نماینده  به نقل از ایسنا، اکبر ترکان در دومین همایش صدور خدمات فنی و مهندسی که در اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: تا سال قبل از سال ۵۰ و طی برنامه توسعه اول تا چهارم قبل از انقلاب، بودجه جاری کشور از محل درآمدهای گمرکی و مالیاتی تامین می‌شد و درآمد نفت جهت توسعه به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اختصاص یافته بود.

وی افزود: بعد از تاسیس سازمان اوپک و افزایش ارزش نفت در بازارهای جهانی، یکی از اتفاقاتی که رخ داد، طراحی اصل تمرکز بودجه بود و طی آن منابع و هزینه‌ها یک کاسه شد و پس از این اقدام بودجه جاری کشور دیگر محدود نبود و انفجار پرسنلی دولت از این نقطه آغاز شد.

ترکان عنوان کرد: این اتفاقات با جهش قیمت نفتی در سال ۵۲ رخ داد و شاید اکنون که شاهد کاهش چشمگیر ارزش نفت در بازار جهانی هستیم باید به روال سابق برگردیم و بودجه جاری را به درآمدهای گمرکی و مالیاتی محدود کنیم.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با بیان اینکه بودجه جاری کشور ۲۰ درصد تولید ناخالص ملی است، تصریح کرد: نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی در کشور هشت درصد است و این در حالی است که این رقم در سایر کشورها بیش از ۱۵ درصد است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تامین اصلی ارز کشور از محل درآمدهای نفتی است، عنوان کرد: با وجود کاهش چشمگیر درآمدهای نفتی باید دید که آیا می‌شود تامین اصلی ارز را به درآمدهای غیر نفتی سوق داد.

مشاور عالی رئیس جمهور در ادامه به پتروشیمی، فولاد، سیمان، برق و خودرو به عنوان درآمدهای مهم غیر نفتی کشور اشاره و اظهار کرد: در این زمینه ایران دارای قدرت رقابتی است و باید به این محصولات توجه داشت.

اجرای قانون نظام مهندسی ساختمان گرفتار مصیبت است

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: بخش بزرگی از ظرفیت‌های قانون فعلی نظام مهندسی و ساختمان هنوز استفاده نشده است و اگرچه به سمت اصلاح و بهبود این قانون پیش رفته‌ایم و کمیسیون مجلس نیز طرحی برای اصلاح این قانون داده است اما مساله ما اصلاح قانون نیست.

وی اظهار کرد: قانون فعلی نظام مهندسی ساختمان کشور دارای ظرفیت‌های معطل بسیاری است و مجریان ذی‌صلاح بخش مورد غفلت واقع شده این قانون‌اند و در این زمینه هنوز درست عمل نکرده‌ایم.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با بیان اینکه ساختمان‌ها باید موظف به اخذ دو پروانه شهرسازی و اجرایی باشند، گفت: این قانون تاکنون فقط در برخی از استان‌های کوچک اجرا شده است.

مشاور عالی رییس‌جمهور با بیان اینکه همه به دنبال بخش نظارتی قانون سازمان نظام مهندسی ساختمان هستند، تصریح کرد: همین بخش نظارتی نیز در خراسان رضوی به عنوان آخرین استان سه روز پیش ابلاغ شد اما سایر استان‌ها که این قانون به آنها ابلاغ شده نیز آن را درست اجرا نکرده‌اند.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در ادامه به مشکلات موجود در زمینه نظارت مهندسین ساختمان اشاره و اظهار کرد: مواردی پیش آمده که یک مهندس ناظر بدون بازدید از ساختمان اسناد را امضا کرده است.

وی با بیان اینکه قانون نظام مهندسی در بخش اجرا به مصیبت گرفتار است، گفت: در بخش نظارتی این قانون نیز شرکت‌های حقوقی نظام مهندسی به بازبینی احتیاج دارند.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: هنوز در قانون نظام مهندسی کشور رتبه‌بندی‌ها به درستی انجام نشده است. باید طراحی ساختمان را به افرادی سپرد که از صلاحیت علمی و فنی برخوردارند.

ترکان افزود: قانون سازمان نظام مهندسی ساختمان اکنون به قانون نظام مهندسی ساختمان مسکن تبدیل شده است و از سایر بخش‌ها در این قانون غفلت شده و ظرفیت‌های معطل این قانون بسیار زیاد است.

تلفات صنعت ساختمان خارج از قاعده است

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با بیان اینکه صنعت ساختمان در کشور دارای تلفات بسیار زیادی است، گفت: این تلفات بسیار خارج از قاعده است. در سال گذشته طبق اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۱۸۰۰ حادثه رخ داده است که از این تعداد ۹۰۰ حادثه در صنعت ساختمان بوده است.

ترکان همچنین در خصوص شرکت‌های حقوقی موجود در سازمان نظام مهندسی کشور اظهار کرد: شرکت‌های حقوقی کارآمدی در این زمینه شکل نگرفته و آنها به صورت تک سلولی فعالیت می‌کنند و فقط در قالب کرایه کردن پروانه فعالیت خود را انجام می‌دهند که این فعالیت باید مورد بازبینی قرار بگیرد.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با اشاره به اینکه گردش پول زاید در نظام مهندسی ساختمان باید قطع شود، اظهار کرد: این گردش پول زاید باعث ایجاد فساد در سازمان نظام مهندسی شده است که باید قطع شود.

شرکت‌های سرمایه‌گذاری در گام اول تنبیه نهایی نشوند

ترکان همچنین در ادامه این همایش به فعالیت شرکت‌های سرمایه‌گذاری که در خراسان رضوی نیز فعال هستند اشاره کرد و گفت: در خراسان رضوی شرکت‌هایی هستند که در جذب سرمایه‌گذاری موفق بوده‌اند و چنانچه این شرکت‌ها دارای اشکالاتی هستند باید آنها را با ضوابط تطبیق دهیم.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور افزود: کسی نباید این ظرفیت‌ها را که توسط این شرکت‌ها به خوبی به وجود آمده مضمحل کند بلکه باید این ظرفیت‌ها را با قانون تطبیق داد و ساماندهی کرد چرا که آسیب زدن به این ظرفیت‌ها در اقتصاد مشکل به وجود می‌آورد.

وی در ادامه به کاهش تورم از ۴۴ درصد به ۱۷ درصد اشاره و اظهار کرد: برخی به غلط فکر می‌کنند کاهش تورم به معنای کاهش قیمت‌هاست اما کاهش تورم یعنی مهار سرعت افزایش قیمت‌ها، بنابراین تا تورم وجود داشته باشد افزایش قیمت خواهیم داشت.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور اظهار کرد: دولت برای خروج از رکود یک برنامه جامع به مجلس ارائه داد که اجرای این برنامه به تصمیمات وزارتخانه‌ای، تصویب هیات وزیران و قانون نیاز دارد.

ترکان ادامه داد: بخش اول و دوم از مرحله تصمیم گذشته و ابلاغ شده است اما بخش سوم در دستور کار مجلس است که به اعتقاد من در چنین مساله مهمی نباید تاخیری صورت گیرد.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور افزود: یکی از موتورهای اقتصادی برای خروج از رکود، بودجه عمرانی است که امسال دولت صددرصد این بودجه را تخصیص خواهد داد.

وی ادامه داد: تاکنون تخصیص بودجه عمرانی در ۹ ماهه اول سال در مناطق سردسیر به بیش از ۷۵ درصد رسیده است.

تقاضای وزیر مسکن برای راه‌اندازی صندوق پس‌انداز مسکن در تمامی بانک‌ها

 

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور به راه افتادن مسکن به عنوان یکی دیگر از راهکارهای خروج از رکود اشاره و تصریح کرد: تاکنون از این مولفه به خوبی استفاده نشده است.

ترکان افزود: بخش بعدی موضوع راه‌اندازی ظرفیت‌های صنعتی موجود است و باید توجه داشت که به جای راه‌اندازی واحدهای جدید از ابزارهای بانک و تسهیلات و بازار سرمایه برای راه‌اندازی ظرفیت‌های صنعتی موجود استفاده کرد.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با بیان اینکه در حال حاضر بانک‌ها به دلیل بخش عظیمی از معوقات آشکار و پنهانی که در مسکن مهر و طرح‌های زود بازده اشتغال وجود دارد زمین‌گیر شده‌اند، گفت: در حال حاضر بانک‌ها ۲۲۰ هزار میلیارد تومان معوقات آشکار و پنهان دارند که این بخش به سرعت به سیستم بانکی بر نمی‌گردد و به این منظور باید بانک‌ها افزایش سرمایه داشته باشند چرا که چاره‌ای غیر از این برای خروج از رکود نیست.

ترکان همچنین در حاشیه این همایش در جمع خبرنگاران از تقاضای وزیر مسکن برای راه‌اندازی صندوق پس‌انداز مسکن در تمامی بانک‌ها خبر داد و گفت: این صندوق قبلا در بانک مسکن وجود داشته اما قرار است پس از این در تمامی بانک‌ها فعال شود تا با تسهیلات ارزان قیمت متقاضیان و خریداران مسکن بتوانند خانه‌دار شوند.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور همچنین سقوط از ارتفاع، گودبرداری و حوادث برق را بیشترین حوادث ساختمانی کشور دانست.

نظر شما