به گزارش نماینده غلامرضا امیرخانی، سرپرست معاونت کتابخانه ملی ایران، در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، با اشاره به برنامههای جدید این کتابخانه از راهاندازی «موزه کتاب» در ساختمان جدید کتابخانه خبر داد و گفت: کتابخانه ملی در نظر دارد به منظور نمایش نفایس مکتوبات، اقدام به راهاندازی موزهای برای کتاب کند. این موزه در فضایی مناسب و با لحاظ استانداردهای بالای امنیتی انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: طرح اجرای این موزه انجام شده و در حال حاضر در مرحله اجرا قرار دارد. پیشبینی میشود اگر مشکلی برای انجام امور ایجاد نشود، این موزه در سال جاری برای علاقهمندان راهاندازی شود. امکان راهاندازی این موزه در ساختمان قدیمی کتابخانه ملی واقع در ساختمان ۳۰ تیر فراهم است، اما چون عمده بازدیدها از ساختمان جدید کتابخانه ملی صورت میگیرد، تصمیم گرفتیم تا موزه را در این ساختمان راهاندازی کنیم تا امکان استفاده برای همه علاقهمندان فراهم باشد.
سرپرست معاونت کتابخانه ملی ایران همچنین در ادامه به مشکل ساختمان ۳۰ تیر اشاره کرد و در پاسخ به این پرسش که آیا مالکیت این ساختمان برای کتابخانه است و یا به موزه ملی تعلق دارد، گفت: موضوع مالکیت این ساختمان کاملاً روشن و شفاف است. این ساختمان ششدانگ برای کتابخانه ملی است، اما طبق توافقنامهای که از پیش با وزارت علوم تحقیقات و فناوری انجام شده بود، در حال حاضر این ساختمان محلی برای موزه علوم و فناوری است.
وی یادآور شد: هنوز عنوان خاصی برای این موزه انتخاب نشده است، امکان دارد در ذیل عنوانی همچون «موزه کتابت» و یا «موزه کتاب» راهاندازی شود. صرفاً هم قرار نیست در این موزه به نمایش مخطوطات اختصاص داشته باشد. قرار است در این موزه ضمن تأکید بر نسخ خطی نفیس و نادر، نقشههای نادر نیز به نمایش گذاشته شود.
امیرخانی در پایان سخنان خود به دیگر برنامههای سازمان اسناد و کتابخانه ملی اشاره کرد و افزود: برگزاری همایش حامیان نسخ خطی از جمله برنامههای پیشروی کتابخانه است که در اوایل دیماه برگزار خواهد شد. این همایش تلاشی است برای پاسداشت فداکاریهای فعالان این حوزه.
احمد مسجدجامعی، عضو شواری شهر تهران، اخیراً ضمن اعلام اینکه ساختمان ۳۰ تیر در اصل متعلق به موزه ملی است، از مسئولان کتابخانه ملی ایران خواست تا با توجه به وضعیت نامناسب کتابخانه موزه ملی ایران، این بنا را به موزه ملی ایران برگردانند. وی همچنین از تأکید رهبر معظم انقلاب بر راهاندازی «موزه کتاب» خبر داد و گفت: در چند سال گذشته و زمانی که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بودم، پس از صحبتی که با مقام معظم رهبری داشتم، ایشان فرمودند ما از کتاب بالاتر نداریم، جایی برای آن باید ایجاد شود و خواستند فکری به حال وضعیت کتاب و «موزه کتاب» در کشور شود. در موافقتنامهای که با حضور سید محمد بهشتی، رئیس وقت سازمان میراث فرهنگی و آقای بجنوردی، رئیس وقت کتابخانه ملی ایران داشتیم، تلاش شد آن مکان به موزه کتاب تبدیل شود و به سازمان میراث فرهنگی واگذار شود، اما امکان آن فراهم نشد.
نظر شما