شناسهٔ خبر: 75649 - سرویس فرهنگ
نسخه قابل چاپ منبع: فارس

آیت‌الله کعبی در گفت‌وگو با فارس:

تضعیف جغرافیای اجتماعی تکفیری‌ها تلاش علمی پیوسته می‌خواهد/ گفتمان امام و رهبری نیاز جوانان انقلابی اهل سنت

آیت الله کعبی نماینده مجلس خبرگان رهبری گفت: جغرافیای اجتماعی تکفیری‌ها را باید تضعیف کنیم که تلاش علمی پیوسته‌ای می‌خواهد و شاید عرصه مقابله علمی و فکری با تکفیری‌ها از مقابله نظامی و امنیتی مهمتر باشد.

به گزارش نماینده آیت‌الله عباس کعبی در حاشیه «کنگره جهانی جریانات افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلامی» در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی فارس گفت: مخاطب همایش علمای جهان اسلام است و  ابتکارش با مراجع و حوزه‌ علمیه قم بود و این همایش نشانه زمان‌شناسی، حضور در صحنه و اهتمام برای مقابله با تکفیری‌ها از سوی مرجعیت و حوزه قم بود.

وی با بیان اینکه این همایش یک نقطه عطف بود، افزود: در کنار این برای مقابله با تکفیری‌ها باید گفتمان‌سازی و جریان‌سازی کنیم و بسترهای اجتماعی که تکفیری‌ها در آن رشد می‌کنند حضور یافته و صحنه را از آنها بگیریم؛ جغرافیای تکفیر را باید بگیریم که در آن مقابله امنیتی و نظامی دارد صورت می‌گیرد و در کنار آن جغرافیای اجتماعی آنها را باید تضعیف بکنیم که تلاش علمی پیوسته‌ای می‌خواهد و شاید عرصه مقابله علمی و فکری با تکفیری‌ها از مقابله نظامی و امنیتی مهمتر باشد.

کعبی معتقد بود: فضای رشد فکری تکفیری‌ها، از سویی لیبرالیسم و سکولاریسم و از سوی دیگر تحجر و اندیشه جدایی دین از سیاست و از سوی دیگر غفلت و بی‌تفاوتی جهان اسلام نسبت به خطر تکفیری‌هاست.

وی افزود: کنگره جهانی جریانات افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلامی نقطه‌ای بود که علمای جهان را برای این جریان‌سازی و گفتمان‌سازی علیه تکفیر که بیداری علیه این جریان‌ها خواهد بود به صحنه آورد.

نمانیده مجلس خبرگان رهبری در پاسخ به این سوال که چرا این کنگره به مناظره‌ای بین صادرکنندگان فتاوای تکفیری و مخالفان آن تبدیل نشد، گفت: اگر این افراد می‌آمدند خوب بود چه اینکه ما هم حاضریم برویم گفت‌وگو کنیم اما آنها حاضر به گفت‌وگو نیستند و الان داعش و تکفیری‌ها ایدئولوژی‌سازی دارند می‌کنند و ایدئولوژی آنها با سوءاستفاده از اندیشه اسلامی است.

وی افزود: یکی از آنها درباره خالد بن ولید است که گفته‌اند خالد بن ولید با گروهی از مرتدها پس از رحلت پیامبر اسلام(ص) جنگید و بعد دستور داد رئیس آنان را سربریدند و سر را پخته و خوردند و خالد بن ولید هم خورد و می‌گویند این مجوزی است که ما مثله کنیم و ... رعب و وحشت ایجاد کنیم لذا تلاش اینها ایجاد تنفر از اسلام است چراکه داستانی که اینها روایت می‌کنند اهانت به خالد بن ولید و صحابه و اهانت به اسلام است و مجعول است و اینها سوءاستفاده شده است و ما چنین پاسخ‌هایی را زیادی داریم.

آیت‌الله کعبی همچنین ضمن تایید سخنان آیت‌الله هاشمی رفسنجانی درباره افراطی‌گری شیعه به عنوان یکی از دلایل شکل‌گیری داعش، تاکید کرد: افراطی‌گری به شکل کلی یعنی خروج از صراط مستقیم الهی و افراطی‌گری ناشی از بدفهمی دین است و این یک حرکت محکوم است و جریان قمه‌زنی و جریان لعن چهره‌های مقدس نزد مذاهب و قشری‌گری و سطحی‌گری و بی‌تفاوتی نسبت به مسایل جهان اسلام خودش عکس‌العمل متقابل ایجاد می‌کند.

وی افزود: برای همین اگر بخواهیم راهبرد بین‌الملل اسلامی را نزد شیعه و سنی بازتولید کنیم به گونه‌ای که اسلام حیات‌بخش را در جهان دوباره ارائه کنیم باید توان انقلاب اسلامی را در بین‌الملل آنگونه که امام تبیین کرده و رهبری پرچمدارش است، احیا کنیم.

کعبی ادامه داد: گفتمان انقلاب اسلامی چند محور دارد محور اول توجه به ولایت الهی و حاکمیت اسلام در جهان، محور دوم نفی ولایت طاغوت و ولایت دشمنان اسلام و استکبار و صهیونیسم است؛ محور سوم قدس و فلسطین به عنوان محور جهان اسلام و محور چهارم تأکید بر برادری اسلامی و محور پنجم توجه به اسلام تمدن‌ساز و تشریک مساعی برای نجات جامعه اسلامی از عقب‌ماندگی است.

نماینده مجلس خبرگان گفت: این پیشرفتی که در ایران اسلامی اتفاق افتاد پیشرفت علمی و آمیختگی علم و ایمان و امنیت و معنویت و عدالت و کرامت انسانی، آزادگی و عزت اسلامی، محبت و اخوت و برادری اسلامی در کنار توجه به مسایل امت اسلامی همه گفتمان‌هایی است که می‌توان در جهان اسلام ایجاد کرد و برای نسل جوان مسلمان اعم از سنی و شیعه و هر گرایشی جذاب است .

وی افزود: اما گفتمان امام و رهبری در سطح جهان مظلوم است و باید به زبان‌های زنده دنیا این گفتمان را در میان جوانان انقلابی اهل سنت ترویج کنیم تا ریشه داعش کنده شود.

 

نظر شما