شناسهٔ خبر: 75044 - سرویس فرهنگ
نسخه قابل چاپ منبع: فارس

قاری پیشکسوت قرآن:

سیره امام زمان در هر عصری الگوی سبک زندگی قرآنی است

فربین/1 قاری پیشکسوت قرآن با بیان اینکه سیره ائمه اطهار(ع) نمونه عملی سبک زندگی قرآنی است، گفت: در هر عصری امام زمان آن دوره الگوی زندگی قرآنی است و اکنون نیز ما باید پیروی سیره امام زمان خود باشیم.

به گزارش نماینده «علی فربین» قاری پیشکسوت قرآن کریم در گفت‌وگو با خبرنگار فعالیت‌های قرآنی خبرگزاری فارس با بیان اینکه ما باید به صورت کاربردی از قرآن استفاده کنیم، اظهار داشت: همان‌طور که مقام معظم رهبری نیز تأکید کرده‌اند ما باید قرآن را از حاشیه به متن زندگی بیاوریم و در تمامی لحظات و برنامه‌ها از آن بهره بگیریم.

تبیین سیره اهل‌بیت(ع) از انحراف به سوی فرهنگ غرب می‌کاهد

وی با بیان اینکه استخراج آیات کاربردی و بهره‌گیری از پیام آنها سبک زندگی قرآنی را که همان استفاده از مفاهیم قرآن در رفتار و آیات الهی در کلام است محقق می‌کند، افزود: اگر دستورات قرآن را ابتدا شناخته و به آنها ایمان بیاوریم و در تمامی لحظات زندگی از آن بهره بگیریم به مرور زمان رویکرد ما قرآنی شده و به سمت سبک زندگی قرآنی پیش خواهیم رفت.

فربین با اشاره به لزوم تبیین سیره اهل‌بیت(ع)، ادامه داد: رفتار و نحوه تعامل ائمه اطهار(ع) با افراد مختلف به ویژه دشمنان، بهترین الگو برای نهادینه کردن سبک زندگی قرآنی و آشنایی ما با دستورات الهی است چرا که ائمه اطهار(ع) قرآن ناطق و رفتارهایشان بر اساس مبانی اسلام و قرآن بوده است به همین جهت اگر به درستی با رفتارهای فردی و اجتماعی آن بزرگواران آشنا شویم دیگر به سمت فرهنگ غرب متمایل نخواهیم شد.

ساده‌زیستی و سبک زندگی قرآنی ائمه اطهار(ع) در هر دوره‌ای متفاوت بود

این قاری پیشکسوت قرآن کریم با بیان اینکه در سبک زندگی قرآنی نباید مردم را محدود کنیم؛ به اهمیت رواج ساده‌زیستی در جامعه اشاره کرد و گفت: در زمان امام علی(ع) وضعیت زندگی مردم چندان مطلوب نبود به همین جهت امام علی(ع) از لباس‌هایی که در سطح مردم عادی و چه بسا پایین‌تر از مردم عادی بود استفاده می‌کردند اما در زمان امام صادق(ع) ساده‌زیستی به شکل دیگری در زندگی ائمه(ع) تجلی یافت به طوری که ایشان نسبت به زمانی که امام علی(ع) زندگی می‌کردند وضعیت معیشتی بهتری داشتند.

فربین با اشاره به اینکه ساده‌‌زیستی و سبک زندگی قرآنی در هر دوره‌ای معنای متفاوتی دارد، افزود: فرهنگ‌سازی در هر زمینه‌ای به ویژه در عرصه سبک زندگی قرآنی نیاز به زمان دارد به طوری که هم‌اکنون شاهدیم با وجود تلاش‌های نهادهای مختلف هنوز آثار سبک زندگی قرآنی در جامعه دیده نمی‌شود بنابراین باید با صبر و آرامش، این فرهنگ را که برگرفته از مکتب اهل‌بیت(ع) است در جامعه نهادینه کنیم.

لزوم معرفی شخصیت امام زمان(عج) برای توسعه سبک زندگی قرآنی

وی با بیان اینکه باید زندگی امام زمان(عج) را به تصویر بکشیم تا مردم با سبک زندگی قرآنی واقعی آشنا شوند، تصریح کرد: ما از معرفی شخصیت و زندگی امام زمان(عج) به عنوان ادامه دهنده راه ائمه اطهار(ع) و منتقم خون شهدای کربلا غافل هستیم در حالی که با به تصویر کشیدن و معرفی صحیح زندگی ایشان می‌توانیم سبک زندگی قرآنی را در جامعه توسعه و زمینه ظهور منجی بشریت را فراهم کنیم.

فربین با اشاره به نقش علما و کارشناسان دینی در ترویج سبک زندگی قرآنی، گفت: پژوهشگران، علما و از همه مهم‌تر وعاظ و ائمه جماعات تأثیرگذاری بسیاری در توسعه فرهنگ دینی دارند بنابراین باید در کنار رسانه‌‌ها به تبیین سیره اهل‌بیت(ع) و اهمیت ترویج سبک زندگی قرآنی در جامعه بپردازند و افراد را به عمل به دستورات الهی تشویق کنند.

 

نظر شما