شناسهٔ خبر: 74710 - سرویس مجلس
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا

کلید حل مشکل اقتصاد، ایجاد کارآفرینی است

مصباحی مقدم عضو کمیسیون برنامه و بودجه در مجلس شورای اسلامی با بیان این که یکی از بندهای اقتصاد مقاومتی کارآفرینی است، گفت: کلید حل مشکل اقتصاد در کشور ایجاد کارآفرینی و استفاده درست از نیروی انسانی است.

به گزارش نماینده به نقل از ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا مصباحی مقدم شامگاه چهارشنبه در اولین همایش ملی کارآفرینی و تولید ملی در مرکز همایش های صدا و سیما افزود: بر اساس گزارش ها، 4.5 میلیون بیکار داریم که علت آن را باید در نبود کارآفرینی ببینیم و جوانان اکثرا به دنبال شغل های دولتی هستند. ،

وی ادامه داد: نیروی انسانی دولت ما خیلی زیاد است و نزدیک به 4 میلیون شاغل و 4 میلیون بازنشسته در بدنه دولت وجود دارد که اگر بعد خانوار آنها را در نظر بگیریم 50 درصد مردم را تشکیل می دهد.

وی افزود: این بدان معنا است که دولت بزرگ بوده و بار تکفل نیمی از جامعه را به دوش می کشد و در این حالت نمی تواند خدمت رسان باشد و فقط از عهده مشکلات خود بر خواهد آمد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان این که 80 درصد بودجه عمومی صرف هزینه های جاری می شود، گفت: بالای 85 درصد از هزینه های صرف حقوق و دستمزد است که روند آن افزایشی بوده و اگر ادامه یابد، تا چند سال آینده پولی برای اجرای برنامه های دیگر نخواهیم داشت و فقط باید به منابع انسانی اختصاص یابد.

وی تاکید کرد: نباید شرکت های دولتی حتی با وجود رفع تحریم ها بزرگتر شود و نیروی انسانی باید به سمت بخش خصوصی و تعاونی هدایت شود و دولت و مجلس باید با قانون و برنامه ریزی صحیح نیروی کار و منابع را به سمت بخش های خصوصی هدایت کنند.

مصباحی مقدم گفت: دولت در حال حاضر به عنوان رقیب بخش خصوصی و تعاونی مطرح است و این دو بخش در کشور ضعیف شکل گرفته و توان رقابت و به میدان آمدن ندارد.

وی ادامه داد: واردات کالا به کشور زیاد بوده و لزوما نیاز به این حجم نیست که می توان بخش قابل توجه آن را در داخل تولید کرد، اما به دلیل عدم حمایت این امر محقق نشده است.

این نماینده مردم در مجلس نهم با اشاره به این که زمانی در تولید گندم خودکفا بوده ایم، گفت:: اکنون بیش از نیمی از گندم کشور وارد می شود و قطعا تولید آن نیاز به فناوری پیشرفته ندارد و باید با استفاده بهینه از آب و شیوه های نوین به آن دست یابیم.

وی یادآور شد: طی سالهای گذشته یک میلیون و 800 هزار تن سویا و 5 تن گندم وارد کردیم و امسال هم فرقی نسبت به سال گذشته نکرده است که این ناشی از عدم استفاده از ظرفیت های کارآفرینی تلقی می شود.

وی گفت: یکی از موانع بزرگ توزیع نقدی یارانه ها است که اشتباه بزرگ بود و باید از این اشتباه خارج شویم، اکنون 40 هزار میلیارد تومان در سال بین خانوار توزیع می شود که برای 6 دهک درآمدی بالا ارزش آنچنانی ندارد، اما برای اقتصاد ملی بسیار مهم است و می توان 10 هزار میلیارد تومان آن را به خانوار های کم درآمد داد و 30 هزار میلیارد آن را برای حمایت از اشتغال و رونق تولید در اختیار جوانان قرار داد.

مصباحی مقدم پیشنهاد کرد: صندوق پذیرش ریسک سرمایه گذاری ایجاد شود تا کارآفرینان بتوانند ایده های خود را عملی کنند.

نظر شما