شناسهٔ خبر: 74626 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ

سید حسن خمینی در همایش ملی اعتدال چه گفت؟

سید حسن خمینی یادگار امام با بیان اینکه اعتدال در جامعه آثار اجتماعی زیادی دارد گفت: یکی از آثار اعتدال در جامعه از نظر امیرالمومنین عذم هلاکت است و جامعه ای که معتدل باشد دچار هلاکت و ضربه نمی شود.

به گزارش نماینده به نقل از میزان، حجت الاسلام سید حسن خمینی در همایش ملی اعتدال ضمن تسلیت به مناسبت شهادت امام سجاد (ع) اظهار کرد: آرامش و اعتدالی که امروز داریم مرهون خون پاک شهدا است.

وی درباره اعتدال و رابطه آن با عدالت و انصاف، تصریح کرد: اگر بخواهیم مفهوم اعتدال را بازیابی کنیم، باید نسبت آن با حوزه اندیشه و عمل را بسنجیم.

سید حسن خمینی با تاکید بر اینکه در آرا ونظرات بزرگان برای اعتدال حجم وسیعی در نظر گرفته شده است، ادامه داد: این مسئله به عنوان یکی از امور کلیدی در سخنان اهل بیت (ع) و از جمله امیر المومنین(ع) مطرح است.

وی گفت: به عنوان نمونه حضرت علی (ع) در نهج البلاغه هنگامی که می خواهد اهل بیت را معرفی کند آنان را به عنوان یک جایگاهی مقابل افراط و تفریط معرفی می کند.

یادگار امام با بیان اینکه اعتدال در جامعه آثار اجتماعی زیادی دارد گفت: یکی از آثار اعتدال در جامعه از نظر امیرالمومنین عذم هلاکت است و جامعه ای که معتدل باشد دچار هلاکت و ضربه نمی شود.

وی ادامه داد: از آثار اجتماعی دیگر اعتدال این است که کارها آسان می شود و مشکلات برطرف می شود و کسی که اعتدال به خرج می دهد سختی ها بیرایش آسان می شود.

سید حسن خمینی عنوان کرد: تمام مشکل از اینجا ناشی می شود که ما موثرات دیگری جز خدای یگانه را می پذیریم و این پذیرش طمعه یا خوف و نیز سر سپردگی را پدید می آورد.

وی اضافه کرد: بنابراین شرط اول این است که خداوند را قبول کنیم و دیگر اینکه کارها را آسان بگیریم و در نهایت اعتدال بورزیم. از خواص دیگر اعتدال بقای نام نیک است زیرا نام نیک یکی از خواسته های فطری بشر است.

تولیت آستان مقدس امام خمینی(ره) با بیان اینکه یکی دیگر از آثار اعتدال این است که باعث الفت دل‌ها می شود، یادآور شد: من یکبار در سخنانی گفتم که جامعه ما بی ادب شده است که برخی انتقاد کردند، اما منظور من این نبود که همه بی ادب شدند بلکه مراد این بود که بی ادبی در جامعه بیشتر شده است.

حسن خمینی با تاکید بر اینکه پراکندن بزر تندی در جامعه باعث می شود که در نهایت طوفان درو کنیم گفت: در همین روزگار ما دیدیم که کسانی که این بزر را کاشتند خودشان بیش از بقیه آسیب دیدند.

نظر شما