شناسهٔ خبر: 73386 - سرویس مجلس
نسخه قابل چاپ

سخنان مخالفان طرح احکام دائمی لوایح بودجه‌های سنواتی

چادر روی لایحه ردشده کشیده‌اند/ چرا بزرگ‌ترین وزارتخانه کشور شرکتی اداره می‌شود؟

خسروی نماینده مردم سمنان در مجلس طرح احکام دائمی لوایح بودجه سنواتی را چادری کشیده‌شده روی لایحه ردشده دولت خواند و گفت: آیا کمیسیون بودجه در همه موضوعات تبحر دارد.

به گزارش نماینده، مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی صبح امروز (یکشنبه) در صحن علنی مجلس به عنوان مخالف طرح الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت یا همان طرح احکام دائمی یا ثابت لوایح بودجه‌های سنواتی اظهار داشت: این طرح باید به کمیسیون تلفیق می‌رفت و اکنون اجحافی در حق دیگر کمیسیون‌ها صورت گرفته است.

وی با اشاره به اینکه خود از امضاکنندگان این طرح بوده است، افزود: انتظار داشتم این طرح فقط در کمیسیون برنامه و بودجه رسیدگی نشود و اکنون هیچ مشورتی از کمیسیون‌های مختلف در مورد آن صورت نگرفته و اگر تصویب شود، منافع آنها لحاظ نخواهد شد.

لاهوتی خاطرنشان کرد: اگر این طرح تصویب شود دیگر هیچ یک از کمیسیون‌ها نمی‌توانند در اعداد و ارقام بودجه دخل و تصرف کنند.

سپس علیرضا خسروی نماینده سمنان به عنوان مخالف دیگر طرح احکام دائمی لوایح بودجه‌های سنواتی تصریح کرد: آیا واقعا مجالس قبلی نمی‌توانستند چنین قانونی تدوین کنند که ما می‌خواهیم یک شبه همه چیز را اصلاح کنیم.

وی با اشاره به اینکه قانون‌گذار دست مجلس را برای اصلاحات در تنظیمات نهایی باز گذاشته است، گفت: هر طرح و لایحه‌ای که در صحن علنی مطرح می‌شود باید عنوان مشخص داشته باشد، این طرح چه عنوانی خواهد داشت؟

خسروی با اشاره به قیمت‌گذاری خوراک پتروشیمی‌ها در طرح مزبور بیان داشت: آیا الان در این کشور فقط پتروشیمی حرف اول را می‌زند و در مورد صنعت و معدن و کشاورزی و ... نمی‌توانستیم قیمت پایه تعیین کنیم؟

وی با استناد به مفادی از طرح الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت که ناظر به مناسبات شرکت نفت با دولت است، ادامه داد: چرا بزرگترین وزارتخانه کشور به صورت شرکتی اداره می‌شود؟ چرا اجازه نمی‌دهیم اساسنامه آن به صحن علنی بیاید؟

نماینده مردم سمنان جزئیات این طرح را ناسازگار با عدالت اجتماعی ذکر کرد و افزود: در ماده ۱۲ طرح وزارت ارتباطات ملزم به خدمات روستاها شده است در حالی که مدت‌هاست این موضوع به بخش خصوصی واگذار شده است و ما دوباره درباره آن هزینه صرف می‌کنیم.

همچنین کمال علیپور نماینده قائم‌شهر که به عنوان سومین مخالف صحبت می‌کرد، با ابراز تعجب از ارائه طرحی که یک بار در قالب لایحه‌ای عجولانه به مجلس آمده و با درایت نمایندگان رد شده است، عنوان کرد: لایحه دولت می‌خواست با عجله تا تاریخ ۱۵ آذر نمایندگان به موضوعاتی از جمله اساسنامه شرکت نفت، کمیته امداد و ... رسیدگی شود و الحق شما نمایندگان خوب متوجه شدید که نباید به آن رأی داد.

به گزارش فارس، وی با اشاره به اینکه در عرض دو هفته بعضی نمایندگان با لابی مجددا سعی در ارائه لایحه رد شده در قالب طرح به مجلس کردند، تصریح کرد: نمی‌شود ما بدون مطالعه در مورد تبصره‌ها مستقیم به سراغ ردیف‌های بودجه برویم.

علیپور با تأکید بر اینکه با تصویب این طرح تا پنج سال نمایندگان دیگر هیچ دخالتی در صندوق توسعه ملی نخواهند داشت، گفت: یک چادری روی لایحه رد شده دولت کشیده‌اند و آن را در قالب طرح ارائه کرده‌اند.

وی با ابراز شگفتی از تبحر کمیسیون بودجه در همه موضوعات از جمله اساسنامه شرکت نفت، کشاورزی، سدسازی، وزارت نیرو و ... خاطرنشان کرد: آیا شما به عنوان نماینده ملت در مورد بندهای مختلف این بند نظر دادید؟

نماینده قائم‌شهر ادامه داد: کمیسیون‌های اقتصاد و عمران در این باره نظر نداد و من احساس خطر می‌کنم بعدها در حین بررسی لایحه بودجه ما به چه کنم چه کنم بیفتیم و در جواب ما بگویند که شما خود ۱۵ روز قبل به کلیات این طرح رأی دادید.

 

 

نظر شما