به گزارش نماینده سیدرضا صالحی امیری رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد روند تدوین دانشنامه فرهنگ و تمدن گفت: یکی از وظایف سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، انجام پژوهشهای بنیادین است و اساساً این یکی از کارهایی است که توسط معاونت پژوهشی سازمان، پژوهشکده اسناد و مرکز ایرانشناسی و اسلام شناسی در گذشته نیز انجام شده است.
وی با بیان اینکه «یکی از همین پژوهشهای بنیادین، دانشنامه است» افزود: یکی از ضعفهای کشور، فقدان دانشنامه فرهنگ و تمدن برای دانش پژوهان و فرهیختگان بوده است. ما در ابتدای سال جاری حدود ۲۰ نفر از فرهیختگان حوزه فرهنگی کشور را که وضعیت و توانایی قلمی برای تولید و تدوین دانشنامه را داشتند، به این کار دعوت کردیم.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران همچنین گفت: ما چند روز قبل جلسه پایانی را برای طی شدن مراحل مقدماتی کار تشکیل دادیم و این کار در همین ماه جاری به طور رسمی آغاز خواهد شد.
به گفته وی، دانشنامه فرهنگ و تمدن قرار است مرجع کاملی درباره فرهنگ و تمدن ایرانی - اسلامی، خانواده ایرانی، ایران شناسی، اسلام شناسی و... باشد و در گروه علمی این دانشنامه، چهرههای مطرحی مانند بهاءالدین خرمشاهی، کامران فانی، علی بلوکباشی، حسن انوشه، محمدحسن رجبی، نورالله مرادی، فریبرز مجیدی، ناصر فکوهی، نعمتالله فاضلی، فریبرز خسروی و غلامرضا امیرخانی همکاری میکنند.
صالحی امیری همچنین یادآور شد: نتیجه چندین جلسه بحث و تبادل نظر با این عزیزان، این شد که در حال حاضر چارچوبهای کار و بخشهای اصلی این دانشنامه و همچنین مسئولان اصلی آن مشخص شدند و انشاءالله به صورت رسمی طی روزهای آینده نگارش دانشنامه را آغاز خواهیم کرد.
نظر شما