به گزارش نماینده حسن یوسفی مدیر پایگاه میراث جهانی تخت سلیمان در خصوص سازههای نصب شده در این مجموعه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: کشف اشیا تاریخی در این مجموعه از عصر ایلخانی و نمایش کاوشها به روش سنتی درخور شان این مجموعه جهانی نبود.
وی ادامه داد: بیتردید با نصب سازه تابلو و ویترین استیل در فضای تالار امکان نمایش عکسهای این محوطه به شکل مناسب و متاثر از فرهنگ ایرانی میسر خواهد شد.
یوسفی اظهار داشت: نمایش آثار با این شیوه نه تنها در خدمات بهینه به گردشگران بلکه در جذب گردشگران نیز تاثیر زیادی خواهد داشت.
وی افزود: مجموعه طبیعی، تاریخی تخت سلیمان در شهرستان تکاب استان آذربایجان غربی است که از نظر مواهب و مناظر بکر طبیعی نظیر آب های گرم، معدنی ، فسیلهای گیاهی و قرار گرفتن یکی از زیباترین و عمیقترین دریاچههای محصور جهان،در نزد جهانیان از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
یوسفی تصریح کرد: در این مجموعه تاریخی ۳ آتشکده مهم که معروفترین آنها آذر گشسب است و سایر بناهای مذهبی و درباری این دوره از جمله ایوان خسرو، تالارهای مختلف و معبد آناهیتا ارتباط مستقیمی با زندگی بشر آن زمان و طبیعت دارد.
یوسفی خاطر نشان کرد: تخت سلیمان به عنوان پرستشگاه اصلی زرتشتیان است که شاخصه ها و ارزشهای تاریخی آن سبب شده که این مرکز طبیعی، تاریخی همه ساله پذیرای خیل زیاد گردشگران داخلی و خارجی است.
یوسفی خاطر نشان کرد: با توجه به آمارها و بررسیهای انجام شده سیاحان و گردشگران در نیمه اول سال جاری نسبت به نیمه ابتدایی دو ساله اخیر از رشد چشمگیری برخوردار بوده است.
مدیر پایگاه میراث جهانی اشاره کرد: تطبیق آمار گردشگران داخلی در تابستان سال جاری نسبت به تابستان سالهای ۹۱ و ۹۲ بر افزایش تعداد بازدید کنندگان این اثر طبیعی تاریخی دارد.
وی در پایان گفت: گردشگران خارجی مجموعه تخت سلیمان از کشورهای آلمان، ژاپن، هلند، اسپانیا، انگلیس، فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی و آسیایی هستند که میزان بازدید گردشگران نسبت به سال ۹۰ و ۹۱ و ۹۲ حدود ۳ الی ۴ برابر افزایش یافته است. که این نشان از توجه ویژه دولت تدبیر امید به بخش گردشگری و تدبیر سیاست راهبردی در تعامل با جهان است.
نظر شما