شناسهٔ خبر: 71522 - سرویس اقتصاد
نسخه قابل چاپ منبع: فارس

نایب رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی تهران:

نباید در کوتاه مدت انتظار معجزه در اقتصاد داشت/ مشکلاتی که چند ساله ایجاد شده یک شبه حل نمی‌شود

بازرگانی/1 نایب رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی تهران با بیان این که نباید در کوتاه مدت انتظار معجزه در اقتصاد داشت، گفت: مشکلاتی که چند ساله در اقتصاد ایجاد شده یک شبه حل نمی‌شود.

به گزارش نماینده، پورقاضی در گفت‌وگو با فارس در پاسخ به این پرسش که آیا اقتصاد کشور تاکنون کشور از رکود خارج شده، گفت: اگر بخواهیم نگاه بنگاهی داشته باشیم، اکنون به نقطه سر به سر رسیده‌ایم و در برخی بنگاه‌های خصوصی خیلی وقت است که از رکود خارج شده‌ایم و در مجموعه صنعت نیز به نظر می‌رسد، به سمت خروج از رکود حرکت می‌کنیم، چرا که میزان تقاضای ما برای ورود موارد اولیه بیشتر شده است و حرکت دولت در جهت درستی است.

وی با بیان اینکه در برخورد کلان نیاز به آمار و رقم داریم که آیا از وضعیت منفی خارج شده‌ایم، یا خیر افزود: این آمار با تاخیر منتشر می‌شود و اکنون نمی‌توان قضاوتی روی آن کرد و اگر رئیس جمهور اعلام کرده‌اند که از رکود خارج شده‌ایم، را حتماً دلیلی برای آن دارند و ما از این مستندات اطلاعی نداریم.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به اینکه آمار گمرک حاکی از آن است که واردات مواد و کالاهای واسطه‌ای ۳۴ درصد افزایش داشته است، با تائید این موضوع گفت: به نظر می‌رسد که این مسئله به منزله حرکت صنعت برای خروج از رکود است.

وی اظهار امیدواری کرد که در صورت تصویب لایحه خروج از رکود در مجلس و اجرای چند ماده این لایحه راه خروج از رکود هموارتر شود.

پورقاضی در پاسخ به اینکه برخی معتقدند لایحه حمایت از تولید و خروج از رکود حتی در صورت تصویب به این زودی‌ها قابل اجرا نبوده و ۲-۳ سال زمان خواهد برد، این گونه پاسخ داد که بالاخره باید از یک جا شروع کرد و بندهایی که در این لایحه در اختیار خود دولت است می‌تواند خیلی سریع به اجرا درآمده و اثرگذار باشد، در عین حال نباید در کوتاه مدت انتظار معجزه داشت، رکودی که طی چند سال ناشی از سیاستهای دولت قبل به‌وجود آمده آن قدر ما را دچار مشکل کرده که بیرون آمدن از آن چندان کار آسانی نیست.

وی در پاسخ به اینکه با توجه به فراهم شدن زمینه تبادلات تجاری با روسیه چقدر راه را برای افزایش صادرات به این کشور هموار می‌دانید، گفت: آن چه که تا الان پیش رفته، در حد خوش‌آمدگویی و شعار بوده، ولی در واقعیت در گام اول باید ابتدا مسئله حمل و نقل را حل کرد، چرا که حمل و نقل ما اکنون به روسیه چه از راه زمینی و چه حمل و نقل دریایی به سختی انجام شده و گران تمام می‌شود و برای صادرکننده مقرون به صرفه نیست و قیمت تمام شده را بالا می‌برد.

پورقاضی مبادلات پولی و بانکی بین ایران و روسیه را از دیگر نکاتی دانست که باید حل شود و افزود: مبادلات همچنان براساس دلار انجام می‌شود که کار را سخت کرده و با تعیین بانک مشترک ایران و روسی می‌توان مبادلات را بر اساس روبل و ریال محاسبه کرد و کافی است که یکسری صرافی مطمئن و معتبر حمایت شود.

وی همکاری‌ گمرکی را از دیگر مسائلی برشمرد که باید بین ایران و روسیه حل شود که نیاز به امضای موافقت‌نامه دو جانبه برای تعرفه‌های ترجیحی برقرار شود، تا بتوانیم با قیمت رقابتی وارد بازار روسیه شویم.

 

نظر شما