شناسهٔ خبر: 70826 - سرویس فرهنگ
نسخه قابل چاپ منبع: مهر

«دنگ شو» با «اتاق گوشواره» آمد/ آلبومی بدون قیمت و نام اعضا

اولین آلبوم رسمی گروه موسیقی «دنگ شو» در حالی طی روزهای اخیر روانه بازار موسیقی شده است که روی جلد و داخل آن از اعضای این گروه موسیقی تلفیقی نامی برده نشده است.

به گزارش نماینده به نقل از مهر، در این آلبوم که با نام «اتاق گوشواره» توسط موسسه موسیقایی آوای باربد منتشر شده 10 قطعه «دنگ شو»، «یار بیگانه نواز»، «حلوا»، «بی خوابی»، «آبان کاشی 16»، « ماهی ها»، «دل بند»، «سیاهی» و «The End» برای علاقه مندان موسیقی ارائه شده است.

اسحاق چگینی نوازنده نی در قطعه «ماهی ها»، نیما عظیمی نوازنده سه تار در قطعه «حلوا»، مانی مزکی نوازنده سازدهنی در قطعه «دل بند»  هنرمندانی هستند که به عنوان نوازنده مهمان در این آلبوم حضور دارند ضمن اینکه علی زندوکیلی، سعید آثانی به عنوان خواننده، امین غفاری ویولن، نیما حسینی ویولا، ماکان خوی نژاد، آتنا اشتیاقی ویولن سل، آرش ضرابیان کنترباس، حسام صدف نژاد ابوا دیگر نوازندگاه این آلبوم موسیقایی هستند.

انتشار آلبوم «اتاق گوشواره» در حالی صورت گرفته که در جلد این آلبوم مقابل هرکدام از قطعه ها نه اثری از نام شاعر یا ترانه سرا و نه اثری از آهنگساز، تنظیم کننده و خواننده قطعه وجود دارد. نام هیچکدام از اعضای گروه «دنگ شو» در هیچ نقطه ای از آلبوم دیده نمی شود که مخاطب بداند اعضای فعلی گروه دنگ شو که طی چند ساله اخیر با تغییر و تحولات زیادی روبه رو بوده اند چه کسانی هستند.

البته در بخشی کوچک از آلبوم قید شده که قطعه ها همراه با ابیاتی از مولوی، سعدی، عارف قزوینی، فریدون مشیری، سیمین بهبهانی، مازیار عبایی، امیر چمنی است. البته گفته نشده که هرکدام از قطعه ها مربوط به کدام شاعر است. ضمن اینکه از نام هایی چون خشایار روانگر و سام مظاهری به عنوان همراهان این سالهای دنگ شو اسم برده شده است که این مساله به خودی به ابهامات موجود در آلبوم اضافه می کند چرا که در آلبوم یاد شده اثری از افرادی چون طاها شجاع نوری، رضا شایا و طاها پارسا نیز موجود نیست.

از نکات قابل توجه دیگر اولین آلبوم رسمی گروه دنگ شو حذف نام علی اوجی به عنوان تهیه کننده تازه آثار گروه است که نامی از وی حتی در فهرست بلندبالای تقدیر و تشکرها نیز وجود ندارد. البته برخی از شنیده ها حاکی از آن است که اوجی مدتی است فعالیت خود را با این گروه موسیقایی قطع کرده ولی در خبرهای قبلی از نام وی به عنوان تهیه کننده اصلی اولین آلبوم رسمی گروه دنگ شو استفاده شده بود.

تلاش خبرنگار مهر برای گفتگو با طاها شجاع نوری از اعضای اصلی گروه دنگ شو، حمید اسفندیاری مدیر موسسه فرهنگی هنری آوای باربد و علی اوجی نتیجه ای در بر نداشت و این افراد یا در دسترس نبوده و یا از پاسخ به ابهامات خودداری کردند.

با اینکه در معرفی این آلبوم گفته شده «اتاق گوشواره» با آیدین آغداشلو کامل می شود، اما فهرست بلند بالایی از تقدیر شدگان در بخش دیگری از آلبوم منتشر شده که به شکل جالب توجهی که تاکنون کمتر در بخش تقدیرهای آثار موسیقایی وجود داشته از نام علی مرادخانی معاون هنری وزیر ارشاد، فضل الله عرب سرخی مدیر حراست معاونت هنری و پیروز ارجمند مدیر دفتر موسیقی استفاده شده است. البته در اغلب آلبوم های موسیقی نام مدیر کل دفتر موسیقی و یا تعدادی از همکاران وی در دفتر موسیقی وزارت ارشاد به عنوان تقدیرشوندگان آورده می شود.

گروه «دنگ شو» که حتی در سایت رسمی شان نیز معرفی کاملی از اعضای گروهشان موجود نیست در توضیح دلایل انتشار نام آلبومشان گفته اند: در معماری ایرانی در دو طرف اتاق شاه نشین، دو اتاق کوچک تر قرار دارد که به آنها «اتاق گوشواره» می گویند. زمانی که تعداد مهمان ها زیاد باشد. درهای اتاق گوشواره را باز می کنند تا میهمانی بزرگتر شود. در عمارت عالی قاپو و بسیاری بناهای دیگر نوازندگان در اتاق گوشواره می نواختند.

بر هر ترتیب این آلبوم موسیقایی به عنوان اولین آلبوم رسمی دارای مجوز گروه «دنگ شو» بدون درج قیمت آلبوم با تصویرسازی کیمیا روانگر، پیام جمشاد، طراحی گرافیک محمدرضا باقری، مدیریت آی تی سبحان پاک آیین، میکس و مسترینگ کاوه عابدین و دستیاری صدا ارشیا جم، مجوز شماره 938403 وزارت ارشاد و واسپاری کتابخانه ملی ایران با شماره 15755 روانه بازار موسیقی شده است و حالا باید منتظر ماند و دید که آیا گروه دنگ شو بعد از مدت ها بالاخره به موفق به اجرای زنده این آلبوم موسیقایی خواهد شد یا نه؟

دنگ شو هفت سال پیش به صورتِ رسمی‌ با اجرا در تهران فعالیت خود را آغاز کرد. از همان ابتدا مورد توجه شنوندگان و مطبوعات قرار گرفت . در سال ۲۰۰۸ با اجرا برای پادشاه تایلند به مناسبت سالِ جهانی‌ مولانا از طرف یونسکو ، دامنه کار خود را به بیرون از ایران گسترش داد. در ادامه این راه  در فستیوال زمستانی سارایوو و در جشن دوسالانه موزه‌ لکما در ایالت کالیفرنیا حضور موفق داشت. 

موسیقی‌ گروه دنگ شو نگاهی‌ تازه به نغمه‌های بومیِ شرقی‌ و به خصوص خاور میانه دارد. ساز‌هایِ اصلی‌ِ گروه سکسفن، پیانو، تنبک، کنتر بس، درامز هستند که با آواز و ساز‌های دیگر نیز همراهی می‌‌شوند.

این گروه چهار سال گذشته  با انتشار آلبوم «شیراز چل ساله» توانست در میان پرفروش‌ترین‌های موسیقی‌ آوانگارد و فری جزّ در سایت‌هایی‌ چون آمازون و سی‌دی بیبی قرار بگیرد. این موفقیت باعث شد که پیشنهاد‌های برگزاری تور در آمریکا و انگلیس از طرفِ برگزار کنندگان ارائه شود و در نهایت در سال ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ اجراها ی موفقی‌ در شهر‌های مختلف این کشور‌ها داشته باشد. در سال ۲۰۱۲ دنگ شو به ایران بازگشت و به دلیل نداشتن اجازه کنسرت  در ایران به ساخت موسیقی‌ برای فیلم و سریال پرداخت. هرچند در سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ توانست با پشتوانه طرفدارانش بیش از ۷۵ اجرا در شهر‌های بزرگ ایران از جمله تهران برگزار کند.

نظرات مخاطبان 0 1

  • ۱۳۹۳-۰۷-۲۹ ۱۷:۲۸sam 0 0

    دوست عزیز چند نکته رو بهتره به خاطر داشته باشید. اولا، طاها پارسا شجاع نوری یک شخص هست و شما درجایی از طاها شجاع نوری و جایی دیگر طاها پارسا یاد کردید. دوما علی اوجی از خرداد ماه این سال، فعالیت خود را با این گروه تمام کرده و این گروه پنج ماهی است بدون او به کار خود ادامه می دهد. سوما گیتار باس، و نه کنترباس، از سازهای اصلی این گروه است.  
                                

نظر شما