شناسهٔ خبر: 69642 - سرویس جامعه
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

تهران آذرماه مشکل جدی آب دارد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران گفت: با ادامه روند کاهش بارش در تهران، آذرماه مشکل جدی کم‌آبی خواهیم داشت.

به گزارش نماینده، ارتقایی مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای تهران در نشست خبری امروزش در پاسخ به باشگاه خبرنگاران، مبنی بر اینکه با وجود پیش‌بینی های هواشناسی و ذخایر سدهای تهران، شرایط نامساعد آبی چه زمانی بروز خواهد کرد؟ گفت: با ادامه این روند و کاهش بارندگی‌ها آذرماه با مشکل جدی کم آبی روبرو خواهیم بود.

وی ادامه داد: طبق پیش‌بینی هواشناسی وضعیت نرمال بوده است اما اگر سال پرآبی داشته باشیم حداقل یکسال زمان می‌برد تا به وضعیت آبی سال گذشته بازگردیم.

ارتقایی تصریح کرد: ذخایر آبی با کمبود بارندگی‌های در سال گذشته مصرف شده است و این مصرف باید برای رسیدن به شرایط نرمال مدیریت شود.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای تهران با اشاره به اینکه از ابتدای سال آبی جدید تا کنون در حوزه استان تهران بارندگی جدی نداشتیم افزود: جمع بارندگی‌ها در تهران به ۱.۹ میلیون متر مکعب می‌رسد.

وی ادامه داد: آب ورودی سدها بر اساس اینکه بارندگی جدی صورت نگرفته نسبت به سال گذشته کاهش نشان می‌دهد.

ارتقایی تصریح کرد: میزان بارندگی در سال آبی گذشته یک میلیارد و ۳۹ میلیون متر مکعب بوده است یعنی معادل یکسال مصرف آب تهران.

وی همچنین تصریح کرد: در سال آبی ۹۱، ۹۲ میزان بارش ها ۱ میلیارد و ۲۹۴ میلیون متر مکعب بوده و در سال گذشته آبی پیش از آن نیز که سالی نرمال بوده حجم بارندگی‌ها به دو میلیارد و ۲۷۴ میلیون مترمکعب رسیده است که نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد کاهش را داشته است.

وی ادامه داد: در ۵ سد استان تهران ۴۲۰ میلیون مترمکعب آب وجود دارد که تنها ۲۵۰ میلیون متر مکعب آن قابل استحصال است. این عدد در سال قبل ۴۷۰ میلیون متر مکعب آب بوده که نشان از کاهش ۵۰ میلیون متر مکعبی آب پشت سدهای این استان دارد.

مدیر شرکت آب منطقه‌ای تهران در خصوص آب پشت سدهای تهران گفت: در حال حاضر طالقان ۱۵۷، لار ۲۸، ماملو ۹۷، لتیان ۳۴ و امیر کبیر ۱۰۲ میلیون متر مکعب آب دارند.

ارتقایی در ادامه افزود: در ارتفاعات چشمه‌ها خشک شده است و از ۱۵۰ چاهی که آب استان تهران را تامین می‌کرد تعداد زیادی از مدار خارج شد.

وی ادامه داد: برای رفع مشکل کم آبی استان تهران مجوز حفر ۷۴ حلقه چاه گرفته شده است که ۲۰ حلقه چاه آن تا کنون حفر و ۱۰ حلقه دیگر نیز در دست حفاری است.

ارتقایی با بیان اینکه دو شبکه‌ای شدن آب در تهران سخت است افزود: در این شرایط باید آب بسته‌بندی به مردم برای شرب داده شود که این کار مشکلاتی را به همراه خواهد داشت.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات شرایط موجود عدم مدیریت مصرف بوده است و همچنین اهرم‌های برخورد با مشترکین پرمصرف کارایی لازم را نداشته است.

ارتقایی در پاسخ به این سوال که چرا جلوی هدر رفت آب گرفته نمی‌شود گفت: میزان آب به حساب نیامده طبق آمار آبفا ۲۵ درصد است که از این رقم ۳۰ درصد مربوط به شبکه است.

 وی ادامه داد: برای رفع این میزن هدر رفت به ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

ارتقایی در خصوص باربری ابرها نیز گفت: ۲ میلیارد تومان برای باروری ابرها نیاز داریم که تاکنون این میزان اعتبار از آبفا دریافت نشده و با اختصاص آن این عمل را انجام خواهیم داد.
 

نظر شما