به گزارش نماینده ، بخشهایی از گفتوگوی «نفتنا» با امیرعباس سلطانی به نقل از عصر ایران در پی میآید:
* این امکان وجود دارد که کمیسیون اصل ۹۰ از مسئولان دولت قبلی که از زنجانی حمایت می کردند، شکایتی کند؟
ممکن است این شکایت به زودی انجام شود. پای آقایان مصلحی، حسینی، قاسمی و بهمنی در تایید نام زنجانی وسط آمده است.
* چرا این اتفاق تاکنون نیفتاده و کمیسیون وارد عمل نشده است؟
هشدار لازم داده شده است. قرار است این هفته از سازمان بازرسی، اطلاعات و سایر نهادهای نظارتی به کمیسیون بیایند اما روند پرونده با شکایت کمیسیون اصل ۹۰ هم مختومه نخواهد شد. برخی ادعاهای تاییدنشده از «ر. ف» داماد وزیر ... قبلی آقای ... وجود دارد که البته از این افراد مهمتر هم در این پرونده هست و ما همه آنها را به دستگاه قضایی خواهیم کشاند.
* اینکه شما گفتید با نزدیکترین افراد بابک زنجانی ارتباط گرفتهاید، فکر نمیکنید این شگرد عوامل زنجانی است که اطلاعات غلط به شما بدهند؟
خیر.
* در پرونده زنجانی به ترور مدیر یک بانک مالزیایی مرتبط با زنجانی اشارهای شده است.
خیر. این موضوع اهمیتی ندارد.
* اکنون بخشی از مجلس به دنبال پرونده کرسنت است، در حالی که ایران در این پرونده محکوم نشده و حتی در حکمی هم که صادر شده توصیه شده است که قرارداد کرسنت اجرایی شود اما در مجلس عدهای جنجالسازی و به گونهای وانمود کردند که ایران در این پرونده محکوم شده است. فکر نمیکنید پرداختن به کرسنت، بازی برخی برای مقابله با پیگیری جدی زنگنه در پرونده بابک زنجانی است؟
به نظرم بحث کرسنت و سوآپ نفت در دوره میرکاظمی با هم در ارتباط است و گروکشی اگر باشد در این مورد است. کرسنت از اختیار مجلس خارج است و به دست شورای عالی امنیت ملی سپرده شده است. حتی از دست قوه قضاییه هم خارج شده و باید نظر رسمی شورای عالی امنیت ملی در این ارتباط ابلاغ شود.
* پرونده بانک پارسیان بابک زنجانی هم در این جریان رسیدگی میشود؟
بله. ستاد اجرای نقشه جامع علمی کشور خیلی تحت فشار بود که بانک پارسیان را به زنجانی بدهند و برای این مساله از طرف برخی ارگانها و نهادها تحت فشار شدیدی قرار داشتند. زنجانی یک فرد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و ورزشی است و به دلیل ارتباط با مدیران رده بالای کشور در همه حوزهها ارتباط داشته است. یعنی یک جریان فوقالعاده قوی پشت این ماجراست و تنها بحث ما ۱۳ هزار میلیارد نیست. ما احساس میکنیم جریان بابک زنجانی کودتای خزنده اقتصادی، فرهنگی و ورزشی بوده است که با نزدیکی به مسئولان در حال اجرایی شدن آن بودهاند. جریان اطراف زنجانی خیلی هوشمندانه مسائل را رصد میکردند. مثلا قرار بوده آقای روحانی در جلسهای حضور داشته باشد، تیم زنجانی مساله را به گونهای مدیریت میکند که زنجانی هم در آنجا حضور داشته باشد. تلویزیون هم این دیدار را نشان میدهد که زنجانی در جلسهای با حضور رئیسجمهور حضور دارد. آنها خیلی حسابشده همه جوانب را در نظر میگیرند. نباید به پرونده زنجانی خیلی ساده نگاه کرد بلکه جریانی در پشت زنجانی قرار دارد که مسئلهاش فراتر از فساد اقتصادی است.
* این جریان بزرگتر از ارادهای است که قصد برخورد با بابک زنجانی را دارد؟
اگر هوشمندانه حرکت کنیم، قطعا به نتیجه میرسیم. جریان پرونده زنجانی جریان زر و زور و تزویر است. ما به دنبال لایههای پنهان این جریان خزنده هستیم و همانطور که گفتم گردنگلفتتر از زنجانی را هم اسیر خواهیم کرد.
* در فرصت یک ماهی که شما خواستهاید، چند اسم در این پرونده افشا خواهد شد؟
۱۰ الی ۱۵ نام در ارتباط با این پرونده همراه با مورد اتهامی آنها اعلام خواهد شد.
* در این لیست مسئولان دولت قبلی هم هستند؟
بله.
* به نام نمایندگان مجلس هم اشاره شده است؟
خیر.
* نامه پورمختار رئیس کمیسیون اصل ۹۰ در حمایت از بابک زنجانی چقدر صحت داشت؟
در رابطه با مساله بابک زنجانی من با آقای پورمختار اختلاف عقیده زیادی داشتم. فکر میکنم رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس خیلی به این مساله خوشبین بود. ما در این ارتباط چندین جلسه بحث کردیم. آقای پورمختار بود که خبر واریز بدهی بابک زنجانی به بانک مرکزی را داد. به نظرم در این مورد خاص اشتباه کرد و البته موضعگیری عجیبی هم در این ارتباط داشتند. حوالهای که زنجانی ادعا میکرد پول را پرداخت کرده جعلی بوده و سه میلیون دلار خرج برای زنجانی داشته است. این پول هم واریز نشده بود. ما به واسطه اطلاعاتی که از بانک مرکزی داشتیم از ابتدا میدانستیم که پولی واریز نشده است و آقای پورمختار به اشتباه این مساله را بیان کرد.
* صداوسیما هم در ساعتهای مختلف و شبکههای مختلف به تبلیغ شرکت هواپیمایی زنجانی میپرداخت.
بله، این هم مصداق نمکگیر شدن است. صداوسیما هم نمکگیر زنجانی شد. گروه اقتصاد شبکه یک سیما و شبکه جامجم در ساعاتی این تبلیغها را نشان میدادند. بخشی از پول زنجانی در سازمانها و نهادهایی مانند صداوسیما خرج شده است. به هر حال تبلیغ شرکت زنجانی در صداوسیما هزینه هم داشت. بخشی از پول نفت در صداوسیما، سینما، ورزش و حتی فساد در ترکیه هزینه شده است. تیم زنجانی دلال همه چیز بوده و در هر عرصه دستی داشته است. گفته شده در بحث واردات طلا هم دستی داشتهاند. مثلا ۳۰ میلیون دلار هزینه واردات طلا بوده اما ۶۰ میلیون دلار برای دولت فاکتور میشده است.
خود زنجانی در کمیسیون انرژی مجلس اعلام کرد که نفت ایران را با نفتکش به دریا میبرده و چون امکان فروش نداشته است برای هزینه نگهداری نفت و نقل و انتقال آن فاکتور ۵ هزار میلیاردی برای نظام درست کرده بود. کلا فاکتورهای زنجانی ارقام جالبی دارد. زنجانی در همه مسائل به بهانه دور زدن تحریمها نظام را دور زده است و ما به همین دلیل به دنبال اطرافیان زنجانی هستیم.
* شنیده شده بخشی از پولهایی که زنجانی از مسئولان دولت قبلی میگرفته برای یک محلول شیمیایی بوده که با اضافه کردن این محلول به نفت ایران، مشخص نمیشده که او نفت ایران را میفروشد. حالا هم مشخص نیست آن نفتی که پس داده و برایش فاکتور ۵ هزار میلیارد دلاری کشیده است، نفت ایران باشد.
قطعا. ممکن است نفت ما را فروخته باشد. روی این مساله شک نکنید. او کلاهبردار است و از یک کلاهبردار بعید نیست. قضیه اقدامات زنجانی خیلی زیاد است و همه ابعاد را در بر میگیرد.
* (س. ج) قبل از بازداشت، از همکاری خود با مسئولان دستگاه قضایی گفته بود. او اعلام کرده بود که چندین بار احضار شده ولی پس از بازجویی آزاد شده بود. چرا این بار این اتفاق نیفتاد و در بازداشت ماند؟
یکسری از افراد را خود زنجانی به عنوان مطلع پرونده به دستگاه قضا میفرستاد. همکارهای زنجانی یک مورد را راست میگویند و ۹۹ دروغ به مسئولان تحویل میدهند.
* یعنی آقای (س. ج) قربانی سناریوی زنجانی شده است؟
نمیگویم که قربانی شد اما همه اینها سناریوی زنجانی و حامیان اوست.
* آقای (س. ج) به دستور وزیر نفت سابق با زنجانی همکاری داشت؟
آقای (س. ج) قبل از بازداشت گفته بوده که با مصوبه شورای کمیته مبارزه با تحریم و تدابیر ویژه که ریاست آن با آقای محراب بود همکاریها با زنجانی افزایش پیدا کرد و او از ابتدا بر کلاهبردار بودن زنجانی تاکید داشته است. اما خیلی چیزها به دستور وزیر نبوده و آقای قاسمی در این زمینه مطلع نبوده است. مثلا احمدینژاد یک بار دستور داده با این فرد یعنی زنجانی همکاری شود. رستم قاسمی هم به استناد به سخن احمدینژاد این دستور را به معاونانش داده است و اینگونه نبوده که با هر مراجعه زنجانی به وزارت نفت از وزیر اجازه گرفته باشد. به استناد سفارش رئیسجمهور وقت و وزیر کارهای او انجام میشده است.