به گزارش نماینده به نقل از فارس، حجتالاسلام روحانی پس از بازگشت از نیویورک در جمع خبرنگاران به تشریح جزئیات سفرش پرداخت و گفت: اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل از اهمیت ویژهای برخوردار بود به دلیل آنکه شرایط تروریسم در جهان به وجود آمده و با سخنرانی در مجمع عمومی مواضع ملت ایران در این باره برای نمایندگان مطرح شد.
وی افزود: همزمان با این موضوع، جلسهای هم در مورد آب و هوا برگزار شد و درباره اقدامات ایران در زمین مسائل آبو هوایی و محیط زیست توضیح داده شد.
رئیس جمهور با اشاره به ملاقاتهای متعدد خود با مقامات تصریح کرد: با مقامات کشورهای آلمان، انگلیس، سوئیس، اتریش و اسلوونی ملاقات داشتیم و گفتوگو کردیم و دیداری با نخستوزیر ژاپن و پس از آن دیداری را با رئیس جمهور عراق داشتیم و همچنین ملاقاتهایی را با اردوغان رئیس جمهور ترکیه، نخستوزیر لبنان، مقامات کشورهای آمریکای لاتین و رئیس جمهور ونزوئلا انجام دادیم که در همه این ملاقاتها مواضع ایران تبیین شد.
وی ادامه داد: تفاوت مجمع امسال با سال گذشته این بود که در مسئله هستهای گویی همه مصمم بودند چرا که احساس کردهاند مصالحه با ایران به نفع منطقه و همه خواهد بود.
روحانی خاطرنشان کرد: همزمان با ۱+۵ مذاکراتی انجام شد که اگرچه با سرعت نبود اما حرکت روبه جلویی بود و هفته آینده نیز ادامه خواهد یافت و امیدواریم به راهحلهایی که منافع ملی ما را در بر بگیرد برسیم چراکه این امر به نفع همه است.
رئیس جمهور کشورمان با اشاره به ملاقات خود با نخست وزیر انگلیس گفت: نخستوزیر انگلیس درخواست ملاقات کرد و ما پذیرفتیم راجع به سه موضوع بحث کردیم بحث هستهای خوب بود اما اختلافنظرهایی داشتیم، درباره تروریسم و بیثباتی منطقه بحث شد که تذکر دادیم غرب مسیر خود را تصحیح کند و آنها خواستار شرایط جدید و تعامل با ایران بودند که در مجموع ملاقات خوبی بود و مسائل خوبی مطرح شد.
وی ادامه داد: به طور طبیعی در این ملاقاتها همیشه اتفاقنظر وجود ندارد و اختلافهایی هم هست اما اینکه نخستوزیر بعداً در نطق خود اظهاراتی را مطرح کرد نادرست و غیرقابل قبول بود که وزارت خارجه پاسخ این اظهارات را داد.
روحانی خاطرنشان کرد: دو نکته در این باره وجود دارد آن هم اینکه اکنون در قرن بیست و یکم زندگی میکنیم و هرکس بخواهد در فضای قرن نوزدهمی فکر کند ضرر کردهاست. باید فضای امروزی را در نظر بگیریم چرا که مردم ایران فرصت جدیدی را برای جهان ایجاد کردهاند و به تعامل سازنده با جهان رأی دادهاند. از این فرصت باید به خوبی استفاده شود.
وی ادامه داد: جلسات مهمی را با رهبران اسلامی در آمریکا و با سیاسیون داشتیم که جلسات مفصلی بود. پس از آن جلساتی را با مدیران مسئول رسانهها، اقتصادیون آمریکا و نیز ایرانیهای مقیم آمریکا داشتیم.
روحانی در ادامه سخنان خود به سفر آستاراخان نیز اشاره کرد و گفت: در آستاراخان چهارمین جلسه کشورهای ساحل خزر بود که کارشناسان کارهای بسیاری انجام دادند و چهار توافقنامه امضا شد که مهمترین توافق آن راجع به موضوع ماهیگیری در دریای خزر و بحثهایی در خصوص ۱۵ درصد حاکمیتی و ۱۰ درصد ماهیگیری بود که در دریای خزر انجام شود چرا که دریای خزر اهمیت بسیاری برای ما دارد و ما از ظرفیت دریای خزر به خوبی استفاده نکردیم.
وی افزود:میلیونها انسان در کنار دریای خزر زندگی میکنند و مباحثی از قبیل صنعت توریسم، اقتصاد، انرژی، حملونقل دریایی از جمله مسائل مهمی بود که در نشست کشورهای ساحل خزر مطرح شد. در مجموع مباحث خوبی مطرح شد و دیدارهایی را رؤسای جمهور در این زمینه انجام دادیم و دیداری هم با پوتین داشتیم که این چهارمین ملاقات بود. روابط دو کشور را در مسیر پرسرعتی پیگیری میکنیم.
نظر شما