شناسهٔ خبر: 67718 - سرویس جامعه
نسخه قابل چاپ منبع: فارس

توجیه یک مدیر فرهنگی: بودجه میلیاردی نداریم

تهیه پیوست فرهنگی «دارا و سارا» یک دهه بعد از تولید!

دارا و سارا مدیر تولید کانون پرورش فکری درباره این که چرا پیوست فرهنکی عروسک‌های دارا و سارا بعد از یک دهه تهیه نشده گفت: کانون بودجه میلیاردی ندارد و نمی‌تواند به سهولت در این راستا بودجه‌های میلیاردی خرج کند.

به گزارش نماینده، مهدی باقری مدیر تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در گفت‌وگو با  فارس، در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا آثار کانون در مدارس در دسترس مخاطبان کودک و نوجوان قرار نمی‌گیرد، بیان داشت: کانون پرورشی با وزارت آموزش و پرورش تفاهمنامه‌ای را امضا کرده است تا آثاری که در کانون منتشر می‌شود را در مدارس به مخاطبان ارائه کند.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا کانون همانند شهرداری تهران کتابخانه‌های مدارس را هر ساله تجهیز نمی‌کند، ادامه داد: کانون از بودجه‌های میلیاردی برخوردار نیست که بتواند ۱۵۰ هزار مدرسه‌ای که در سطح کشور وجود دارد را تجهیز کند، چرا که تولیدات کانون مشخص شده و تعریف خاص خودش را دارد.

وی افزود: اگر شهرداری تهران و مؤسسه نشر شهر با برپایی نمایشگاه «یادیار مهربان» به صورت رایگان به تجهیز کتابخانه‌های مدارس می‌پردازد، این توان در کانون وجود ندارد که به صورت رایگان آثار خود را به مدارس ارسال کند، اما همه تولیدات کانون در ۹۰۰ مدرسه آن قابل دسترسی برای عموم است.

مدیر تولید کانون پرورشی در پاسخ به پرسشی دیگر که چرا کانون پرورشی در نمایشگاهی نظیر نمایشگاه «باز باران» حضور نداشته است، گفت: کانون پرورشی همیشه در اکثر نمایشگاه‌هایی که در تهران یا سایر استان‌های کشور برپا می‌شود حضور فعالی داشته است، اما گاهی اوقات به دلیل برپایی چندین نمایشگاه همزمان نمی‌تواند به صورت مستمر در همه نمایشگاه‌ها حضور فعالی داشته باشد، اما تا جایی که امکان وجود داشته در نمایشگاه‌ها حضور فعالی داشته‌ایم.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه هنوز از اکران فیلم سینمایی «شهر موشها» نگذشته بود که پیوست فرهنگی آن سریع تولید و وارد بازار شد، اما هنوز کانون بیش از یک دهه در پیوست فرهنگی «دارا و سارا» مانده است، بیان کرد: کانون بودجه میلیاردی ندارد و نمی‌تواند به سهولت در این راستا بودجه‌های میلیاردی خرج کند، اما در همین جا اعلام می‌کنم که پیوست فرهنگی عروسک‌های «دارا و سارا» تا پایان سال جاری در قالب بازی، انیمیشن، فیلم و محصولات دیگر فرهنگی مورد توجه قانون و سال آینده شاهد تولیدات آن خواهیم بود.

این مقام مسئول در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار فارس که چرا تولیدات کانون در حوزه نوشت‌افزار بسیار سطحی و بدون توجه به ذائقه مخاطبان کودک و نوجوان است، افزود: در کانون به دنبال آن هستیم که در تولیدات دفاتر تحریر و نوشت‌افزارها، تفکری وجود داشته باشد، به همین منظور در نقوش و طراحی‌ها از این تفکر استفاده کرده‌ایم.

وی ادامه داد: کار کانون غیر مستقیم تعریف می‌شود چرا که نمی‌توان در حوزه تربیتی به صورت مستقیم ورود پیدا کرد. اگر می‌بینید که امسال کانون مجددا به تولید دفاتر تحریر پرداخت، به خاطر این است که تفکری پشت آن وجود دارد و برای تولید این دفاتر نیز از نظرات کارشناسان زبده کانون استفاده شده است.

باقری با بیان اینکه معتقدم باید ذائقه کودکان و نوجوانان را در حوزه هنر ارتقاء دهیم، عنوان کرد:‌در تولیدات کانون شاید کاستی‌هایی وجود داشته و دارد اما نسبت به این انتقادات بی توجه نیستیم و در صدد حل آن تلاش خواهیم کرد.

وی در پاسخ به پرسش دیگر که چرا کانون برای افزایش سطح کیفی تولیدات و محصولات خود با بخش خصوصی به تعامل نمی‌پردازد، گفت: کانون پرورشی به نگاه به بخش خصوصی و برون‌سپاری اعتقاد بسیاری دارد اما دوست نداریم که به محصولات کانون به صورت بازاری نگاه شود، ولی از پتانسیل بخش خصوصی به نحو احسن استفاده خواهیم کرد و در تولیدات نیز از آن بهره خواهیم گرفت.

نظر شما