به گزارش نماینده به نقل از فارس، کتاب «رفقای خیالی» مجموعهای از نامه نگاریهای دو نویسنده مشهور است که از ژوییه ۲۰۰۸ شروع شده و به اوت ۲۰۱۱ رسیده است و این نامهها و تبادل افکار و اطلاعات بین این دو نویسنده در این فاصله زمانی تقریبا ۳ ساله بیوفقه در قالب نامه ادامه پیدا کرده است.
پل استر نویسنده سرشناس و پستمدرن آمریکایی است که تاکنون کتابهای زیادی از او منتشر شده و یکی از سرشناسترین نویسندگان معاصر آمریکا است و جی. ام کوئتسی نویسنده اهل آفریقای جنوبی است که بیش از ۲۰ کتاب را در کارنامه خود دارد. کوئتسی تنها نویسندهای است که ۲ مرتبه جایزه بوکر را از آن خود کرده است. این نویسنده در سال ۲۰۰۳ برنده جایزه نوبل ادبیات شد.
این دو نویسنده در نامههایشان از هر دری میگویند و میشنوند. گاه با هم بحث میکنند و گاه نظرات هم را تایید میکنند. نامههای رد و بدل شده هم دو گونه هستند. گونهای که تعارفات عادی هستند و شرح اتفاقات رومزه. مثلا آستر به دوست نویسندهاش گفته با همسرش به چه جایی سفر کرده و چه برنامهای دارند. یا شرحی است از احوال آنها درباره سلامتی و اوضاع روحیشان. بخش دیگر نامهها هم درباره موضوعات جدی و عمیقی است که این دو نویسنده درباره آن اظهار نظر کردهاند. چند نامه اولیه کتاب درباره نظر این دو نویسنده درباره دوستی و ذات دوستی است و بعد به موضوعاتی مثل ورزش و زبان انگلیسی میرسد.
**برخورد اسفناک اداره مهارت آمریکا با کوتسی
در قسمتی از این کتاب کوتسی خطاب به آستر درباره سفرش به آمریکا مینویسد:
پل عزیز
یک ماه پیش برای نخستین بار پس از ۵ سال به کشور تو آمدم تا از برادر بیمارم که ساکن واشنگتن است، دیدن کنم.
پیش از سوار شدن به هواپیما عمدا به مساله نخستین برداشت فکر کردم و اینکه به کدامیک اجازه دهم به حساب بیایند. به ویژه اینکه: آیا به سرویس مهاجرت شما که اخیرا نامش را به امنیت کشور تغییر دادهاند، مجال دهم در شکل گیری این برداشتها و احساسات نقش داشته باشند؟
چون همان طور که میدانی تاریخچهای طولانی و بیشتر اسفناک با اداره مهاجرت آمریکا دارم که در اینجا بازگو نمیکنم. نمی خواستم بار دیگر در فکر آن سوابق فرو رفتم و تحت تاثیر تلخیاش قرار گیرم.
ولی مصاحبه با مامور اداره مهاجرت در فرودگاه لس آنجلس به همان بدی بود که ترسش را داشتم. مرا از صف خارج کردند و یک ساعت در میان عروسهای پستی و دانشجویانی که از دانشگاههای مشکوک پذیرش داشتند در انتظار ماندم تا اینکه یک مامو بدقیافه سوالات را شروع کرد: تو که هستی؟ قبلا به ایلات متحده آمده بودی، کی؟ و پرسشها همین طور دایره وار ادامه مییافتند. آخر گفتم: اگر به من بگویید مشکل چیست شاید بتوانم برایتان حلش کنم. اما مامور پاسخ داد: متاسفم آقا، من اجازه ندارم چیزی را فاش کنم.
آخر به گذرنامهام مهر زدند و اجازه دادند وارد شوم. اینکه قضیه چه بود را هنوز نمیدانم. شاید فقط سفیدپوستی سالخورده بودم که به طور تصادفی از میان صف مسافران انتخاب شدم تا ثابت کنند تنها به آزار جوانانی که ظاهر خاورمیانهای دارند، دست نمیزنند...
انتشارات افق این کتاب را در ۲۸۰ صفحه با قیمت ۱۳ هزار تومان منتشر کرده است. برای تهیه این کتاب میتوانید با شماره تلفن ۶۶۴۱۳۳۶۷ تماس بگیرید.
نظر شما