به گزارش نماینده به نقل از جهان نیوز، هنوز چند هفته ای از جنجال خانه مد ایران و نمایش مانتوهایی با طرح پرچم ایران و با حضور تماشاچیان آقا! نگذشته است که به روایت یک گزارش خبری پخش شده از شبکه چین، ظاهرا کار مدلینگ خانم ها به کمک عکاس آقا! به بهانه انطباق فرهنگ ایرانی-اسلامی با فرهنگ غربی در حال انجام است!
اما گزارش تغییر پوشش در ایران، در حالی از شبکه چین پخش شده که گزارشگر این شبکه آغاز گزارش خود را با نمایش دختران محجبه شروع می کند، اما پس از آن به یک مرکز آموزش مدلینگ وارد می شود که همه پرسنل آن از رئیس گرفته تا عکاس آن همه مرد و فقط مدلهای این موسسه خانم هستند. این گزارشگر در گزارش خود عنوان می کند که با آمدن حسن روحانی برای اولین بار نمایش مدل زنده در ایران مجوز گرفته است.
اما نیم نگاهی به این گزارش که شاهد بسیار خوبی از وضعیت سالنهای مد در ایران است ذکر چند نکته ضروری است:
اولین سئوالی که لازم است از وزارت ارشاد درباره این سالنهای مد پرسید این است که برای صدور مجوز برگزاری چنین مراسم ها و یا آموزشهایی، چه معیارهایی را باید در نظر گرفت؟ آیا وزارت ارشاد برای یک کار کاملا زنانه، به مدیر نامحرم(آقا) و تاسف بارتر اینکه به یک عکاس مرد مجوز داده است تا خانمها و دختران جوان، لباس بپوشند و عکس بگیرند؟! آیا بحث پوشش و فعالیت مربوط به خیابان است یا شامل محیط کار هم می شود؟
۲) آیا در مجموعه ای که به گفته مسئولانش قرار است کار انطباق فرهنگی غربی با پوشش "ایرانی – اسلامی" انجام شود با حضور مسئولان مرد و اختلاط با دخترهای جوان و پوشش غیر متعارف که البته ظاهرا لازمه این نوع از کارهاست مطابقت دارد؟ اساسا اگر وزارت ارشاد قرار باشد بر این موسسات نظارت کند آیا فضای شکل گرفته در این موسسات که در این گزارش به خوبی نمایش داده شده است مطابق با قوانین وزارت ارشاد است؟
آیا بنیاد ملی مد و لباس که در آن قرار شده برگزاری شوهای زنده و یا مدلینگ ساماندهی شود اینگونه نظارت دارد و ساماندهی می کند؟ عکاس مرد به راحتی از خانمها عکس می گیرد و... جای سئوال است پس این کاری که ما در یک کشور اسلامی داریم انجام می دهیم و مجوز یک وزارتخانه اسلامی را با خود دارد با نمایشگاه های مد فرانسه چه تفاوتی دارد؟
دبیر کار گروه مد و لباس عنوان کرده که با شوهای زیرزمینی به شدت برخورد می کنیم، طبق گفته رئیس این مدلینگ، ظاهرا کاملا قانونی فعالیت می کنند. پس تفاوت این هنجارشکنی ها با هنجارشکنی های زیرزمینی چیست؟ تفاوت این اتفاق با آنچه در خانه مد ایران اتفاق افتاد چیست؟
وزارت ارشاد چه قوانینی برای راه اندازی چنین مجموعه هایی درنظر گرفته که مدیریت و کارکنان این مدلینگ کاملا فعالیت خود را مطابق با قانون می داند؟!
هر چند شاید دولت محترم بگوید دغدغه ما این چیزها نیست و نان مردم واجب تر است! اما ذکر این نکته خالی از لطف نیست که آنچه پوشش در جامعه را شکل می دهد، از همین مراکز که البته تفاوتی بین زیرزمینی و رو زمینی بودن آن نمی کند و عزم جدی برای ساماندهی این مراکز نیست شکل می گیرد.
چه بسا که شوی زنده لباس در حضور وزیر محترم ارشاد هم برگزار می شود و عدم مخالفت ایشان یعنی موافقت با گسترش چنین شوهایی! حالا جای سئوال است که برای پوشش ایرانی اسلامی چه قوانینی ترسیم شده است؟ آیا با حمایت وزارت ارشاد از این مراکز مدلینگ و گسترش آنها در شهر، جایی برای پوشش ایرانی- اسلامی باقی می ماند؟
این در حالی است که کارگروه مد و لباس وزارت ارشاد از حمایت از پوششهای ایرانی اسلامی خبر می دهد، اما در عمل شاهد ورود روزافزون لباسهایی به جامعه هستیم که کاملا هنجارشکن هستند. جالب اینجاست که این نوع لباسها به راحتی از مرزها عبور می کنند و در مراکز تحت نظارت وزارت ارشاد توسط مدلهای آموزش دیده! که در فیلم مشاهده می کنید عکاسی (توسط عکاس آقا)! می شود و طی یک ژورنال البته با مجوز وارد بازار می شود!
کدام فعالیت این مرکز خلاف قوانین وزارت ارشاد است؟
-نوع لباسهایی که قرار است تبلیغ شود و در حال عکاسی هستند
-عکس گرفتن آقا از خانمها
-اداره یک مجموعه زنانه توسط یک مدیر آقا
-استفاده از حجاب نامتعارف برای تبلیغات
-اختلاط زن و مرد در محیط کار
اگر این مجموعه مجوز داشته باشد مجوز برای کدامیک از بخشهای ذکر شده صادر شده است؟!
نظر شما