به گزارش نماینده به نقل از فارس، مسابقات سراسری قرآن کریم هر سال به همت سازمان اوقاف و امور خیریه در مقطع شکوفهها و بزرگسالان برگزار میشود که مسابقات قرآن شکوفهها ویژه نوجوانان زیر ۱۶ سال حدود سه سال است از مسابقات سراسری قرآن کریم جدا شده است.
مسابقات قرآن کشورمان هر سال از مرحله شهرستانی آغاز میشود و پس از برگزاری این مرحله افرادی که بتوانند حد نصاب نمره را کسب کنند به مرحله استانی راه خواهند یافت و برگزیدگان مرحله استانی نیز در مرحله کشوری به رقابت میپردازند.
در سیوششمین دوره مسابقات قرآن در مقطع شکوفهها و بزرگسالان یک میلیون و ۳۹۰ هزار نفر شرکت کردند که امسال با توجه به گسترش فعالیتهای قرآنی، مسئولان برگزاری این مسابقات پیشبینی میکنند که متقاضیان بیشتری در مسابقات قرآن ثبتنام کنند.
«ولی یار احمدی» رئیس امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به آغاز ثبتنام سیوهفتمین دوره مسابقات قرآن اظهار داشت: هم اکنون ثبتنام در رشتههای مختلف مسابقات قرآن شکوفهها و بزرگسالان آغاز شده است و تا پایان آبانماه ادامه دارد که علاقهمندان به شرکت در این مسابقات میتوانند با مراجعه به ادارات کل اوقاف و امور خیریه یا از طریق سایت مسابقات قرآن کریم اقدام به ثبتنام کنند.
افزودن رشتههای جدید در مسابقات قرآن شکوفهها و بزرگسالان
وی به تغییرات سیوهفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن در مقطع بزرگسال و شکوفهها اشاره کرد و گفت: در بخش بزرگسال مسابقات سراسری قرآن مفاهیم تخصصی و عمومی قرآن، حفظ ۲۰ جزء، حفظ کل قرآن، اذان، قرائت و ترتیل را داشتیم که امسال دو رشته حفظ و قرائت پنج جزء و حفظ و قرائت ۱۰ جزء نیز به این رشتهها اضافه شده است.
رئیس امور قرآنی سازمان اوقاف و امورخیریه ادامه داد: در این رشتههای جدید، قاریان باید قطعاتی را از حفظ بخوانند و همچنین حافظان نیز باید به فنون قرائت مسلط باشند تا بتوانند در این بخش موفق شوند.
یار احمدی درباره تغییرات سی وهفتمین دوره مسابقات قرآن در بخش شکوفهها، افزود: در مسابقات قرآن شکوفهها علاوه بر رشتههای قرائت، ترتیل و حفظ؛ رشته مفاهیم عمومی قرآن و فراز خوانی(تلاوت تقلیدی) را نیز به رشتههای این مسابقات اضافه کردهایم. همچنین رشته حفظ نیز در بخشهای حفظ یک، دو و نیم، پنج، ۱۰، ۲۰ و ۳۰ جزء برای مسابقات شکوفههای سال آینده تدارک دیده شده است یعنی نوجوانان زیر ۱۶ سال در ۶ رشته حفظ قرآن میتوانند در این مسابقات شرکت کنند.
هدف از افزودن رشتههای جدید در مسابقات سراسری قرآن
وی با بیان اینکه تنوع رشتههای مسابقات قرآن در بخش حفظ و قرائت، حضور حداکثری افراد در مسابقات را فراهم میکند، هدف از این اقدام را جذب افراد به مسابقات قرآنی دانست و ادامه داد: ما با افزودن رشتههای مسابقات سراسری قرآن سعی داریم در تربیت و ایجاد انگیزه حافظان و قاریان توانمند گامی برداشته باشیم تا افراد بتوانند در هر دو بخش بدرخشند و به نوعی مطالبه مقام معظم رهبری برای داشتن قاریان توانمند و حافظان قرآن محقق شده باشد.
یار احمدی با اشاره به ضرورت تقویت این رشتهها، گفت: امیدواریم این رشتهها در سال اول تقویت شود تا در آینده یکی از مهمترین رشتههای مسابقات قرآن کشور باشد و با حضور بیشتر متسابقان و علاقهمندان به قرآن فضای خوبی برای گسترش فرهنگ قرآنی فراهم شود که البته تحقق این امر نیازمند توجه مسئولان و حمایت رسانهها است.