شناسهٔ خبر: 64566 - سرویس سایر حوزه‌ها
نسخه قابل چاپ

خوردن این روغن شما را لاغر می‌کند

زیتون میوه ای خوشمزه با طبع گرم و معتدل می باشد که علاوه بر طعم خوب، دارای فواید و خاصیت های بسیار زیادی است و همچنین مصرف روغن آن برای کسانی که فشار خون دارند بسیار مفید است و نیز درمان نقرس، یبوست، چاقی، ریطش مو و درمان عصبانیت از سری خواص این میوه ی شگفت انگیز است.

به گزارش نماینده، درخت زیتون برگهای دراز و باریک و گلهای خوشه ای دارد، میوه آن بیضی شکل است. درخت زیتون در کشور ما در رودبار، گرگان، دره سفید رود، منجیل، افشار، حاجی لر و بلوچستان به عمل می آید و اصولا زمین های مناسب برای پرورش درخت زیتون زمین های گرم کنار دریای مدیترانه است و به همین علت است که در یونان و ایتالیا و سواحل مدیترانه و در کشورهای شمال آفریقا و فلسطین این درخت از قدیم کاشته شده است. درخت زیتون می تواند تا دو هزار سال عمر کند ولی بشر طی که سرما و یخبندان شدید، آنرا خشک نکند. میوه زیتون، خام خورده می شود و از آن نیز روغن هم می گیرند. روغن زیتون مایعی است شفاف کمی سبز رنگ یا زرد طلایی، روغن زیتون در حرارت ۱۵ درجه باید کاملا شفاف باشد و همین که حرارت، به ده درجه تنزل کرد باید کِدِر گردد و در درجه صفر باید منجمد و دانه شده و در بیست درجه زیر صفر باید کاملا بسته شود. روغن زیتون به دو صورت مصرف می شود: به صورت خوراکی و به صورت چرب کردن و مالیدن به سطح پوست بدن.

روغن زیتون خوراکی، از روغن هایی محسوب می گردد که مورد توجه بسیار پیشوایان اسلام بوده به طوری که آن را با سرکه یک خورش معمولی بسیار خوب می دانستند، چنانچه امام ششم (ع) می فرماید: بهترین خورش ها نزد رسول خدا(ص) سرکه و روغن زیتون بوده و نیز آن حضرت فرمودند: این غذا، غذای انبیاء است.
خوردن روغن زیتون با سرکه از نظر غذایی قابل دقت و توجه است به محوی کهحضرت صادق (ع) فرموده اند: روغن زیتون و سرکه جزو غذاهای مسلمانان است. پیامبراکرم (ص) روغن زیتون را بر طرف کننده صفرا و بلغم و مقوی اعصاب و نیکو کننده اخلاق و باعث پاکی نفس و از بین برنده غم و اندوه می دانستند و از این رو پیوسته درباره خوردن آن سفارش می فرمودند.
روغن مایع زیتون، سرشار از ویتامین ها و املاح معدنی خصوصا پتاسیم است و قرن ها است که روغن زیتون با نان، یکی از منابع اصلی غذایی را به انسان ارزانی داشته است. روغن زیتون برای تولید سوخت بدن ارزش زیاد دارد زیرا صدگرم از آن ۲۳۴ کالری حرارت می دهد و از این جهت یک غذای نیروبخش است و کسانی که می خواهند سلامتی دائمی داشته باشند باید به این اکسیر، علاقمند شوند. از جهت دیگر روغن زیتون نرم کننده و ملین است و برای رفع عوارض کلیه ها و سنگهای صفراوی و قولنج های کلیوی و کبدی و رفع یبوست، بسیار نیکوست. خوردن کمی زیتون با غذا اشتها را زیاد می کند و ترشحات غدد، مخصوصا صفرا را بر طرف می نماید ولی زیاده روی در خوردن آن، باعث زیادی ترشحات این دو غده می گردد و باعث بی خوابی و لاغری است و از این جهت خوردن آن به اشخاص چاق و بلغمی مزاج توصیه می شود به این ترتیب روغن زیتون هم سنگهای صفراوی را از بین می برد و هم مناسب بلغمی مزاجهاست. در روایات اسلامی خوردن آن را با سرکه تجویز کرده اند و ما وقتی به کتب قدما نگاه می کنیم می بینیم روغن زیتون را صفرایی می دانند و برای آن مصلح می نویسند، مصلح یعنی اصلاح کننده خاصیت آن و بهترین مصلح آن را سرکه می دانند از این رو اگر کسی روغن زیتون را با سرکه مصرف کند چنانکه امروزه هم سالادها را اینطور می سازند دیگر باعث لاغری و بی خوابی نمی شود و ویژه اشخاص چاق و بلغمی مزاج نخواهد بود. از این رو امام رضا (ع) می فرمایند: روغن زیتون غذای خوبی است، زیرا بوی دهان را خوشبو می نماید و بلغم را بر طرف می سازد، صورت را صفا و طراوت می دهد اعصاب را تقویت نموده، مرض و درد را می برد و شراره غضب را در نهاد انسان خاموش می سازد.

دستاوردهای علمی این را ثابت نموده است که خوشبویی دهان و طراوت صورت مربوط به کبد است و از این رو روغن زیتون برای تنبلی کبد بسیار نافع است، چنانچه خوردن روغن زیتون جهت باز کردن رنگهای تیره معجزه می کند و یک قاشق سوپ خوری، روغن مایع زیتون، برای اشخاصی که از کبد می نالند، داروی شفابخش ممتازی است و باید صبح ناشتا آن را میل نمایند چرا که یک قاشق سوپ خوری روغن زیتون اگر صبح ناشتا خورده شود علاوه براینکه هیچ گونه دل دردی به وجود نمی آورد، مجاری روده ها را چرب کرده و به توده غذاهایی که در آنجا جمع شده اند اجازه میدهد راه عادی خود را آهسته آهسته طی کنند. از طرف دیگر روغن زیتون وقتی صبح ناشتا میل شود کمک به کبدهای تنبل می کند و کیسه صفرا هم به فعالیت افتاده از تولید و تکثیر میکروب ها در امعاء جلوگیری می نماید. کسانیکه نمی توانند مصرف روغن زیتون را صبح ناشتا تحمل کنند و آن را با میل بخورند می توانند با آب لیمو آنرا مخلوط سازند، بعلاوه چنین اشخاصی می توانند با هر وعده غذای خود یک قاشق قهوه خوری، روغن زیتون را مخلوط کرده و مصرف نمایند و بدین ترتیب رفته رفته به مصرف روغن زیتون عادت کرده و آن را بدون هیچ گونه ناراحتی و دل به هم خوردگی خواهند خورد. البته این را باید دانست که رابطه بسیار مستقیمی بین سلامت جسم و صحت روان موجود است، بطوریکه هر کدام در دیگری اثر مستقیم دارند و البته وقتی کبد خوب کار کند و کیسه صفرا فشار نیاورد و سایر اعضا هر یک کار خود را بنوبه انجام بدهند، قسمت عمده عصبانیت ها و نگرانیها و بد اخلاقی ها بر طرف می شود، به همین جهت در کلام پیامبر اکرم (ص) و امام رضا(ع) این دو نکته قابل توجه است که فرمودند: خوردن روغن زیتون سبب حسن خلق و خاموش ساختن غضب است.

مصارف خارجی روغن زیتون را برای نرمی پوست به بدن و موهای سر می مالند و در اسلام به این موضوع سفارش شده، چنانکه بخوردن آن نیز سفارش شده بود، از جمله پیامبر (ص) در این باره فرموده اند: روغن زیتون را بخورید و به بدن بمالید زیرا از درخت با برکتی است و نیز از سفارش های پیامبر اکرم (ص) به علی (ع) است، که روغن زیتون بخور و ببدن بمال، زیرا کسانی که از این دو استفاده می کنند، تا ۴۰ روز از بیماری ها محفوظند.

البته باید دقت داشت که برای مصارف خارجی، یعنی روغن مالی پوست و مو، کهنه آن بهتر از تازه است و روغن کهنه که هفت سال مانده باشد در تسکین آلام مفاصل، بهتر از روغن تازه است.
همچنین این روغن برای جلوگیری از ریزش موهای سر بسیار مفید است به نحوی که باید ده روز پی در پی سر را با روغن زیتون مالش داد و قبل از خواب آن را بست و خوابید و صبح که از خواب برخاست و آن را با آب نیمگرم و با صابون شست. همچنین بچه هایی که استخوان نرم دارند و یا مبتلا به راشی تیسم و کم خونی هستند باید تن آنها رابا روغن زیتون مالش داد. اگر روغن زیتون را با سیر کوبیده مخلوط کنند روغنی بوجود می آورد که برای انواع رماتیسم و درد عضلات و یا اعصاب، گرانبها است و باید با دست آنرا روی موضوع درد بمالند و ماساژ دهند تا بهبود حاصل گردد.

منابع:
۱-شیخ عباس قمی. سفینه البحار، ج۱: ۵۷۳.
۲-لئونس کارلیه. سبزیها و میوه‌های شفابخش: ۱۲۰، ۲۰۰-۲۰۱.
۳-غیاث‌الدین جزایری. اسرار خوراکی‌ها: ۳۰۸، ۳۱۰.
*احمد امین شیرازی. اسلام پزشک بی دارو: ۶۷-۶۹.

منبع:قدس انلاین

نظر شما