به گزارش نماینده به نقل از فارس محمدحسین صفارهرندی شامگاه سهشنبه در همایش خط امام (ره) با اشاره به توسعه الگوی پیشرفت در تمدن اسلامی اظهار کرد: الگوی توسعه ما باید متأثر از نگاه و گفتمان انقلاب اسلامی باشد و ما با تأثیر گرفتن از مدلهای غربی نمیتوانیم برای خود الگوی توسعه تعریف کنیم.
وی افزود: پایههای گفتمانی پیشرفت ما براساس گفتمان انقلاب اسلامی بوده و بر مبنای عدالت است به همین دلیل نمیتوانیم از الگوهای غربی برای پیشرفت و توسعه استفاده کنیم.
وی افزود: پیشرفت در واقع یعنی حالت گذشته و حال یکی نباشد و امروز و فردایمان به یک شکل نباشد و در حقیقت پیشرفت یعنی حال امروز ما با گذشته تفاوت مثبت داشته باشد.
وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه با استفاده از الگوها و مدلهای غربی نمیتوانیم پیشرفت کنیم، خاطرنشان کرد: برای مثال نسخهای که ما برای صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی ارائه دهیم برای آنها کارآمد نبوده و قابل استفاده نیست، چراکه در الگوی توسعه ما علاوه بر معنویت عنصری به نام عدالت وجود دارد.
صفارهرندی با تأکید بر اینکه در مسیر توسعه و پیشرفت باید تکیه بر ظرفیتهای داخلی و استعدادهای درونی کشور داشته باشیم، گفت: پیشرفت برای ما تابع نظام گفتمانی است، نظام ما نظام اسلامی و انقلابی و متکی بر ارزشهایی همچون عدالت بوده که در برخی نظامها مفهومی ندارد اما در نگرش ما یکی از مبانی مهم و اساسی عدالت است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت نهم در ادامه با انتقاد از سخنان تند اخیر روحانی علیه منتقدان گفت: اعتدالی که رئیس جمهور از آن سخن میگفت این نبود. رئیس جمهور میتواند به جای سخنرانیهای تند علیه منتقدان و تعابیر فحشگونه، بگوید که منظور ما از اعتدال این بوده و منظور شما این است، چراکه این طرز برخورد با منتقدان مناسب نیست.
وی تصریح کرد: اگر کسانی که شما به عنوان همکار دعوت کردید به آنها میگویید «به جهنم»، دیگر کسی کنارتان نمینشیند و رئیس جمهور بداند اعتدال این بود که نظرات منتقدان را میشنید، نه اینکه یا گرم گرم باشد و یا در سرما و سرمای شدید.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: الگوی پیشرفت ما تابع ارزشهایی است که منتخب از شریعت خودمان بوده و الگوی توسعه باید متأثر از نگاه گفتمان انقلاب اسلامی باشد، البته گاهی به ما برچسب میزنند که میخواهید همه چیز را ایدئولوژیک کنید.
صفارهرندی گفت: وجه مشترک نظامهای لیبرال دموکراسی و دیگر نظامها، اومانیسم و یا انسانخدایی است و نظم حاکم بر مدلهای توسعه غربی متأثر از همین نگاه بوده که انسان جانشین خدا شده است.
وی خاطرنشان کرد: ما میگوییم انسان خلیفةالله بوده که به اذن خدا حرکت میکند اما آنها میگویند خدا مرده و انسان جانشینش است. بنابراین چون مبانی متفاوت است نمیتوانیم مدل توسعه غربی را استفاده کنیم.
وزیر ارشاد دولت نهم تأکید کرد: پایههای گفتمانی پیشرفت ما باید بر بناهایی نظیر دانش و شعائر دینی استوار باشد، هر چیزی که داریم باید در آن نشانی از دین ما باشد و توسعه علم بدون شعائر دینی و مقابله با دین مطلوب ما نیست.
نظر شما