شناسهٔ خبر: 63110 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ منبع: فارس

روایت سیف از تبعات اجرای بسته خروج غیرتورمی از رکود

توقف تورم در مرز ۲۵ درصد و پیش‌بینی پرداخت ۲۸۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات در سال ۹۳

سیف سیف با تأکید بر کاهش نرخ تورم و تحقق هدف‌گذاری بانک مرکزی برای این متغیر گفت: روند نرخ تورم نوید کاهش آن را تا سطح ۲۰ درصد می‌دهد اما با توجه به اجرای سیاست‌های ضد رکودی در سال جاری پیش‌بینی می‌کنیم نرخ تورم حداکثر به سطح ۲۵ درصد برسد.

به گزارش نماینده، ولی‌الله سیف در جمع خبرنگاران با اشاره به سیاست‌های بانک مرکزی و دولت برای کنترل نرخ تورم اظهار داشت:‌ در صورتی که سیاست‌های به کار گرفته شده توسط بانک مرکزی و دولت استمرار می‌یافت هدف‌های بهتری در رابطه با کاهش نرخ تورم تا پایان سال محقق می‌شد. 

وی افزود: اما وقتی هدف خروج از رکود را اضافه می‌کنیم ضمن اهمیت حفظ دستاورد نرخ تورم، سرعت کاهش این متغیر کم می‌شود و به همین دلیل اگر به عنوان مثال قرار بود تورم با سیاست‌های بانک مرکزی به زیر ۱۵ درصد برسد، با اجرای سیاست‌های خروج از رکود حداکثر در سطح ۲۵درصد قرار می‌گیرد.

رئیس کل بانک مرکزی تأکید کرد: میزان تورم اضافه شده به تورم قابل پیش‌بینی در راستای آثار سیاست‌های ضد رکود در نظر گرفته شده و مهم این است که این دو سیاست با یکدیگر جلو برود و در نهایت تا پایان سال جاری در سطح هدف‌های تعیین شده قرار بگیرد.

سیف گفت: پیش‌بینی‌ها برای تورم ۹۳ با توجه به اجرای سیاست‌های ضد رکودی حداکثر ۲۵ درصد است اما اگر روند گذشته ادامه می‌یافت نرخ‌های به دست آمده به ما نوید می‌داد که نرخ تورم به رقم ۲۰ درصد نزدیک شود؛ اما فعلاً ترجیح می‌دهیم نرخ تورم را با هدف قطعی خروج از رکورد تطبیق دهیم زیرا سیاست‌های خروج از رکود آثار خود را خواهد داشت و بانک مرکزی تنها تمرکز بر کنترل تورم ندارد بلکه خروج از رکود یک بحث جدی است که حتماً اجرایی خواهد شد.

به گفته وی هدف اصلی ما تک‌رقمی کردن تورم است که امیدواریم در سال ۹۵ محقق شود.

وی اضافه کرد: تورم هدف‌گذاری شده در پایان سال ۹۴ حداکثر ۱۵ درصد است و حتماً دستاورد دولت و بانک مرکزی کمتر از این رقم خواهد بود.

رئیس شورای پول و اعتبار در خصوص طرح صندوق پس‌انداز مسکن اظهار داشت: بررسی‌های کارشناسی نسبت به این طرح در حال انجام است و ما کاملاً موافق با دیدگاه‌های وزارت مسکن در خصوص معرفی صندوق‌های پس‌انداز مسکن هستیم اما باید بررسی کنیم که آیا این سیاست‌ها می‌تواند به صورت خودکفا باشد یا نیاز به کمک‌هایی از طرف دولت دارد.

وی تصریح کرد: اگر میزان کمک‌هایی که باید از طرف دولت برای اجرای این طرح دریافت شود، مشخص باشد هیچ مشکلی وجود ندارد و هر چقدر سیاست‌های بخش مسکن بتواند منجر به تجهیز منابع بیشتر شود از آن حمایت می‌کنیم.

به نقل از فارس، سیف با اشاره به برگزاری چندین جلسه برای بررسی این طرح با حضور مسئولان وزارت راه و شهرسازی گفت: پیش‌بینی می‌کنیم این طرح در شهریورماه نهایی شده و به شبکه بانکی ابلاغ شود.

رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به این سؤال که بانک مرکزی از چه ابزارهایی در جهت هدایت ۶۰ درصد منابع بانکی به سمت سرمایه در گردش استفاده خواهد کرد، گفت: بانک مرکزی تمام ابزارهای نظارتی خود را به کار خواهد گرفت تا این هدف محقق شود و مبنای قضاوت بانک مرکزی براساس نوع و کیفیت عملکرد بانک‌ها و حرکت براساس هدف‌های تعیین شده است.

سیف با اشاره به میزان منابع قابل تجهیز برای پرداخت تسهیلات در سال جاری گفت: حدود ۲۸۰ هزار میلیارد تومان منابع بانکی در سال جاری قابل تجهیز و پرداخت است که اولویت اول، پرداخت سرمایه در گردش است.

 

نظر شما