به گزارش نماینده، روزنامه نیویورک تایمز آمریکا در یادداشتی به قلم دیوید کرک پاتریک مسئول دفتر این روزنامه در قاهره نوشت: رژیم صهیونیستی بر خلاف جنگ های پیشین این بار در حمله به غزه خود را از سوی کشورهای عربی تحت فشار نمی بیند و اتحاد کشورهای اردن، عربستان و امارات تحت رهبری مصر درمبارزه با حماس با اسرائیل در یک جبهه قرار گرفته اند.
به گفته دیوید میلی از کارشناسان اندیشکده ویلسون، دولت های عربی چنان نفرت و وحشتی از اسلام سیاسی پیدا کرده اند که حساسیت آنها به بنیامین نتانیاهو کاهش یافته است.
وی می افزاید:چنین وضعیتی بی سابقه است که این تعداد کشور عربی در مقابل مرگ مردم غزه و تخریب این باریکه و نابودی حماس راضایت داشته باشند. سکوت مرگباری در بین دولت های عربی حاکم شده است.
در حالی که مصر به طور سنتی میانجی کلیدی در هر گفتگویی با حماس بوده است، این بار قاهره در آتش بس پیشنهادی حماس را شگفت زده کرد. در این آتش بس دولت مصر بیشتر مطالبات اسرائیل را در نظر گرفته و هیچ کدام از خواسته های حماس را مورد توجه قرار نداد. رد فوری این پیشنهاد باعث شد حماس سرسخت معرفی شود و قاهره همچنان اصرار می کند که پیشنهادش نقطه شروع هرگونه گفتگویی است. پادشاه عربستان در تماس تلفنی با ژنرال السیسی، رئیس جمهور مصر از طرح پشنهادی آتش بس قاهره حمایت کرد.
خالد الغندی، یکی از مشاوران سابق مذاکره کنندگان فلسطینی می گوید: علنا یک همسویی در منافع این رژیم ها با اسرائیل دیده می شود. در مبارزه با حماس، جنگ مصر علیه نیروهای اسلام سیاسی و اسرائیل علیه مبارزان فلسطینی تقریبا یکسان است.
مقامات مصری با مستقیم و ضمنی به جای اسرائیل، حماس را مقصر مرگ فلسطینی ها می دانند و حتی در موردی آشکار همانند حمله توپخانه ای اسرائیل به مدرسه سازمان ملل در غزه.
همزمان دولت مصر به تخریب تونل های غزه و نیز بسته ماندن گذرگاه رفح ادامه می دهد که موجب شده مردم غزه با کمبود شدید مواد غذایی، آب و دارو مواجه شوند. یکی از شهروندان غزه می گوید: السیسی بدتراز نتانیاهو است و مصری ها بیشتر از یهودیان علیه ما توطئه چینی می کنند.
نظر شما