به گزارش نماینده، دکتر «ابراهیم سلطانیان» بمناسبت روز اهدا خون با ابراز رضایت از فرهنگ اهدا خون در کشور و استان کرمانشاه، اظهار کرد: امروزه فرهنگ اهدا خون در میان مردم جا افتاده و همه، آن را کمکی به سلامت خود و دیگران میدانند.
وی استقبال مردم برای اهدا خون را مثبت ارزیابی و اظهار کرد: سالانه ۶۵ تا ۷۰ هزار نفر در استان کرمانشاه برای اهدا خون مراجعه میکنند و از این تعداد ۵۰ تا ۵۵ هزار نفر موفق به اهدا خون میشوند.
مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه با بیان اینکه در کشور ۱۰ درصد اهداءکنندگان زن هستند، یادآور شد: این رقم در کشورهای دیگر ۵۰ درصد است.
سلطانیان اهدا خون را یک روش علمی و ثابت شده خواند که هیچ پیامد منفی برای بدن ندارد و میتواند در کاهش غلظت خون و بیماریهای ناشی از آن موثر باشد.
وی با بیان اینکه داوطلبان اهداء خون از نظر پزشکی کنترل میشوند، خاطرنشان کرد: چنانچه فرد شرایط مناسب را نداشته باشد از او خون گرفته نمیشود.
مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه سن ۱۸ تا ۶۰ سالگی را سن قانونی برای اهدا خون برشمرد و افزود: داوطلبان اهدای خون باید حداقل ۵۰ کیلوگرم وزن داشته و فشار خون، نبض، ضربان قلب و ... در شرایط نرمال باشد.
سلطانیان با اشاره به کنترلهای انجام شده برروی خونهای اهدایی افزود: خون فرد در هر بار خونگیری بهلحاظ بیماریهای ویروسی از جمله هپاتیت، HIV، بیماریهای مقاربتی و ... کنترل میشود تا اهدا خون مشکلی را برای فرد گیرنده نداشته باشد.
وی معتقد است، خون اهدایی برای بیماران نیازمند خون نظیر تالاسمی، بیماران سرطانی، هموفیلی، افرادی که عمل جراحی داشتند و ... استفاده میشود.
مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه نیازمندی به گروههای خونی منفی را بیشتر از گروههای مثبت خون دانست و خاطرنشان کرد: فراوانی این نوع گروهها در میان اعضای جامعه کم است و از همینرو با کمبود بیشتری در خصوص گروههای منفی مواجه هستیم.
منبع:ایسنا
نظر شما