به گزارش نماینده، رئیس انجمن حمایت از بیماران کلیوی با هشدار نسبت به فروش کلیه ایرانی به بیماران خارجی گفت: این بیماران با مدارک جعلی به ایران میآیند و پزشکان بدون بررسی مدارک، با دریافت دستمزدهای میلیونی کلیه ایرانی را به آنها پیوند میزنند.
مصطفی قاسمی گفت: طبق قانون اهدای کلیه ایرانی به غیر ایرانی ممنوع است اما متأسفانه چندین سال است که عواملی به عنوان دلال و واسطه با جعل اسناد، کارت ملی و شناسنامه، خود را به عنوان افراد ایرانی معرفی میکنند و در نتیجه کلیه ایرانی به آنها پیوند زده میشود.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر که در برخی از بیمارستانها گزارش این تخلف به وزارت بهداشت رسید، وزارت بهداشت کوتاهی کرد چرا که باید در بیمارستان را میبست، ما بارها به وزارتخانه تذکر دادهایم اما سهلانگاری میشود.
رئیس انجمن حمایت از بیماران کلیوی تصریح کرد: به تازگی دو بیمار عربستانی برای انجام پیوند کلیه به ایران آمدند که متأسفانه یکی از آنها فوت شده است و در نتیجه از سوی سفارت عربستان این موضوع در حال پیگیری است و چند نفر از تیم پزشکی را در این پرونده دستگیر کردهاند و وزارت اطلاعات نیز وارد جریان شده است.
قاسمی گفت: متأسفانه برخی از پزشکان بر روی بررسی مدارک بیماران سهلانگاری میکنند در حالی که بیمار خارجی کاملاً مشخص است که عرب یا افغانی است. در واقع برخی پزشکان پایبند به قانون نیستند و به راحتی مدارک جعلی را دریافت میکنند.
وی تصریح کرد: از ۲۰ سال پیش زنگ خطر اهدای کلیه ایرانی به خارجی را زدهایم به همین دلیل قانون آن تصویب شد اما میبینیم که از کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس، آذربایجان و افغانستان برای انجام پیوند کلیه ایرانی به کشور میآیند.
وی گفت: به تازگی هم پای بیماران هندی به ایران باز شده است.
رئیس انجمن حمایت از بیماران کلیوی گفت: در قانون آمده نباید شرافت ایرانی به دلیل دریافت پول برای اهدای کلیه به افراد خارجی از بین برود در حالی که متأسفانه همین عمل جراحی بر روی بیماران عربستانی ۳۰۰ میلیون تومان هزینه داشته است در واقع پولهای کلانی رد و بدل میشود و پیوند کلیه در هر بیمارستانی قابل انجام است و پزشکان دستمزدهای بالا میگیرند.
قاسمی ادامه داد: این خطر وجود دارد که آبروی ایران در زمینه انجام پیوندهای بالای کلیه خدشهدار شود.
به گزارش خبرنگار سال گذشته نیز مسئله خرید و فروش غیر قانونی و دلالی کلیه مطرح شد که در پی آن حسن قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت، گفته بود: به تمام دانشگاههای علوم پزشکی و حراست وزارت بهداشت در خصوص بررسی دلالی سازمان یافته اعضای بدن انسان، دستورات لازم ارائه شده است. اینکه صورت مسأله را پاک یا توجیه کنیم که چنین موضوعی وجود ندارد، درست نیست البته این گزارش یکی از روزنامهها در خصوصی دلالی عضو بدن انسان، جای ناراحتی دارد.
وزیر بهداشت گفت: باید ابتدا در خصوص این خبر فکر کنیم که آیا چنین گزارش یا خبری، صحت دارد یا خیر و بعد آن را پیگیری کنیم؛ اگر این خبر یا گزارشی که در رابطه با دلالی اعضای بدن انسان منتشر شده، دروغ بود که خدا را شکر میکنیم اما اگر صحت داشته باشد باید جلوی این مسائل گرفته شود.
منبع:فارس
نظر شما