به گزارش "نماینده"، محمد اکبرزاده در گفتوگو با فارس در ساری با اشاره به اینکه ایرانیان از نخستین کسانی هستند که از گذشتههای دور به ویژگیهای خوراکی و درمانی گل سرخ (محمدی) پیبردهاند، اظهار کرد: براساس اسناد بینالمللی، مبداء تولید گلاب، ایران و مبداء تولید اسانس گل سرخ (محمدی) و عصاره گلبرگهای تازه، یونان ذکر شده است.
وی بیان کرد: گل سرخ یا رز یا محمدی، گیاه بومی ایران و خاستگاه و موطن اصلی آن ایران است که تا حدود 350 سال پیش غیر از ایران در جایی دیگر رویش نداشته است.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ساری ادامه داد: مواد اصلی تشکیل دهنده اسانس گل محمدی شامل 33 درصد سیترنلول، 28 درصد گرانتول، 20 درصد استاروپنین و چهار درصد فنیل اتانول است.
اکبرزاده با بیان اینکه اسانس گل محمدی دارای اثرات ضد ویروسی و باکتری، ضد اسپاسم، آنتی سپتیک و آرامبخش است، افزود: گلاب حاصل جهت شستشوی اماکن متبرکه، شیرینیسازی، مرباجات و از اسانس آن در صنایع داروسازی و غذایی استفاده میشود.
وی درباره کاربردهای دیگر گلاب تصریح کرد: از گلاب برای رفع عوارض حادث از زکام، قطع خونریزی از سینه، خشونت صدا، ضد سرفه، خفقان گرم، درد معده و روده، دل پیچه سرد و گرم، درد کبد و طحال، علاج نزله سرد، سردردهای گرم، درد چشم، تقویت حواس، ایجاد نشاط، تقویت دل، رفع خماری، بیهوشی و خفقان استفاده میشود.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ساری خاطرنشان کرد: به دلیل خاصیت ضد عفونی کنندگی، یکی از پاک کنندههای قوی برای پوستهای خشک است.
اکبرزاده با اشاره به اینکه گلاب بهترین نوشیدنی برای کسانی است که دچار خونریزی و مشکلات سینه و گلو هستند، گفت: گلاب ناراحتی سینه را از بین میبرد و از بیهوشی جلوگیری میکند، همچنین گلاب سرد، گرمی درون را از بین مى برد و بدن را تقویت میکند.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ساری اظهار کرد: بوییدن گلاب براى تقویت قلب، جلوگیری از بیهوشى و تقویت حواس مفید است.
اکبرزاده بیان کرد: نوشیدن و بوییدن گلاب سردرد را برطرف میکند، بهویژه سردردى که در اثر هواى آلوده یا آلودگی صوتی باشد.
نظر شما