شناسهٔ خبر: 57742 - سرویس اقتصاد
نسخه قابل چاپ منبع: فارس

همکاران آمریکا در جاسوسی سایبری

ایالات متحده آمریکا برای تسهیل جاسوسی‌های سایبری خود قرارداد همکاری با بیش از ۳۰ کشور جهان منعقد ساخته و از این طریق به داده‌های رد و بدل شده در کابل‌های فیبرنوری دسترسی دارد.

به گزارش نماینده به نقل از فارس ؛ اسناد جدیدی که توسط ادوارد اسنودن افشا شده نشان می‌دهد که آژانس امنیت ملی آمریکا به سادگی قادر به استراق سمع ارتباطات اینترنتی کاربران در ۳۳ کشور جهان بوده است. اسم رمز این برنامه RAMPART-A است و در صورت عدم اجرای آن آمریکا برای دسترسی به ترافیک اینترنت در دیگر کشورهای جهان به طور جدی دچار مشکل می شد.

پیش از این اسنودن از همکاری های نزدیک آمریکا و انگلیس، کانادا، نیوزلند و استرالیا برای تسهیل جاسوسی های سایبری پرده برداشته بود.

اما این اولین بار است که ابعاد گسترده همکاری های اطلاعاتی آمریکا با این تعداد از کشورها مشخص می شود. اسامی این کشورها که دهها ترابایت اطلاعات را در عرض تنها یک ثانیه در اختیار جاسوسان آمریکایی قرار داده اند به شرح زیر است: الجزایر، اتریش، بلژیک، کرواسی، جمهوری چک، دانمارک، اتیوپی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، هند، اسراییل، ایتالیا، ژاپن، اردن، کره جنوبی، مقدونیه، هلند، نروژ، پاکستان، لهستان، رومانی، عربستان سعودی، سنگاپور، اسپانیا، سوئد، تایوان، تایلند، تونس، ترکیه و امارات عربی متحده. کارشناسان معتقدند دسترسی به ترافیک اینترنت در این کشورها جاسوسی از دیگر کشورهایی که ترافیک اینترنتشان از طریق ۳۳ کشور فوق الذکر جابجا می‌شد را نیز تسهیل می‌کند. اسنودن ۳۱ ساله که در حال حاضر به عنوان پناهنده در روسیه زندگی می‌کند تاکنون صدها صفحه سند از جاسوسی‌های سایبری دولت آمریکا و دیگر کشورها را افشا کرده است. 

نظر شما