به گزارش نماینده به نقل از ایسنا ؛ محمد جلیلی گفت: طی ماههای اخیر رشد فزایندهای در ثبت اطلاعات مشتریان نداشتهایم، چرا که بانکهای جدید قبلا عضو این شرکت شده بودند. این در حالی است که اکنون تمام بانکها عضو سامانه اعتبارسنجی مشتریان شدهاند.
به گفته وی تغییرات اطلاعات سامانه به زمانی مربوط میشود که افراد جدیدی در سیستم بانکی متقاضی دریافت وام هستند چرا که تمام مشتریانی که تاکنون از سیستم بانکی وام گرفتهاند با این سامانه مرتبط شدهاند.
جلیلی در ادامه با اشاره به شروع به کار سیستم رتبهبندی مشتریان از اوایل سال ۸۸ گفت: بانکها باید برای پرداخت وام به هر یک از مشتریان خود اطلاعات آنها را به شرکت ما بدهند تا وضعیت خوشحسابی یا بدحسابی آنها را اعلام کنیم.
وی افزود: از ابتدای راهاندازی این شرکت تاکنون اطلاعات ۱۹ میلیون ایرانی که حداقل یک بار از سیستم بانکی وام دریافت کردهاند، در این شرکت ثبت شده است،این در حالی است که ۱۹ میلیون ایرانی از سال ۸۸ تاکنون به طور میانگین دو یا سه بار بار از سیستم بانکی تسهیلات دریافت کردهاند.
جلیلی با اشاره به اینکه عموم تسهیلات دریافتی توسط مردم در این سالها خرد بوده است، ادامه داد: رتبهبندی مشتریان کلان بانکها نیز توسط این شرکت انجام میشود.
به گونهای که از ۱۹ میلیون مشتری حدود ۳۰۰ هزار نفر را شرکتهای حقوقی و ۱۸.۵ میلیون نفر باقیمانده را اشخاص حقیقی تشکیل میدهند. مدیرعامل شرکت رتبهبندی و اعتبارسنجی مشتریان بانکها اضافه کرد: در میان وامهای پرداختی در سیستم بانکی تسهیلات از یک میلیون تا چندصد میلیارد تومان وجود دارد که بانکها برای پرداخت آنها به مشتریان خود ملزم هستند ابتدا از این شرکت استعلام کنند.
بررسی اطلاعات ۱۰ تا ۲۰ نفر از مشتریان بانکی در شرکت رتبهسنجی در هر دقیقه
وی همچنین از ثبت روزانه ۶۰ هزار درخواست بانکها به صورت مکانیزه در سیستم اعتبارسنجی خبرداد و افزود: بر این اساس به طور میانگین مورد بررسی و رتبهبندی قرار میگیرد.
جلیلی با اشاره به رتبهبندی مشتریان دانهدرشت سیستم بانکی نیز گفت: اعلام وضعیت تسهیلات دانهدرشتها به مراجع مربوط وظیفه ما نیست بلکه بازرسان سیستم بانکی باید درباره این افراد گزارش را به مراجع مربوطه ارائه دهند.
مدیرعامل شرکت رتبهبندی و اعتبارسنجی مشتریان بانکها در ادامه در مورد اخطار این شرکت نسبت به عدم اهلیت تسهیلات گفت: ما به عنوان شرکت رتبهبندی از این موضوع خبر نداریم چرا که وقتی گزارش اهلیت یا عدم اهلیت مشتری را به بانک میدهیم دیگر کارمان تمام شده و وظیفهای به پیگیری تسهیلات پرداختی نداریم.
وی با بیان اینکه اگر تسهیلات پروندهای که قبلا شرکت رتبهبندی نسبت به پرداخت آن هشدار داده بود، معوق شده باشد اداره نظارتی بانک و بخشهای نظارتی باید بررسیهای لازم را انجام داده و مسئول پرداخت این وام را درخواست کنند بیان کرد: درصد اشتباه در رتبهبندی مشتریان بانکها از سوی این شرکت وجود ندارد به گونه ای که طی پنج سال گذشته مواردی بوده که از حداقل دو تا سه وام و حداکثر ۳۰۰ وام دریافت کردهاند این در حالی است که شرکتهای حقوقی بیشترین تعداد وامهای دریافتی را به دلیل تامین سرمایه در گردش و انجام فعالیتهای تولیدی داشتهاند.
وی با بیان اینکه در برخی موارد شرکتی ۳۰۰ وام از سیستم بانکی دریافت و به موقع نسبت به بازپرداخت آن اقدام کرده است گفت: این اصلا منفی نیست و نباید به آن با دید بد نگاه کرد چرا که بیانگر گردش بالای فعال اقتصادی است.
مدیرعامل شرکت رتبهبندی و اعتبارسنجی مشتریان بانکها با اشاره به اینکه هر ماه اطلاعات جدیدی به سامانه اضافه میشود به طوری که از سال گذشته تاکنون اعضای آن از ۵۰ به بیش از ۶۴ سازمان رسیدهاند این در حالی است که بانکها، سازمانهای دولتی، صندوقها، لیزینگها و موسسات مالی و اعتباری در شرکت رتبهبندی و اعتبارسنجی مشتریان عضو هستند.
نظر شما