شناسهٔ خبر: 55404 - سرویس سایر حوزه‌ها
نسخه قابل چاپ منبع: مهر

حسین رضازاده خبر داد:

مسبب دوپینگ وزنه‌برداران نوجوان شناسایی شد/ دوپینگی‌ها 4 نفر هستند!

حسین رضازاده رئیس فدراسیون وزنه‌برداری با ابراز تاسف از دوپینگ وزنه‌برداران نوجوان در رقابتهای قهرمانی نوجوانان آسیا، گفت: متاسفانه تعداد وزنه‌برداران دوپینگی تیم نوجوانان چهار نفر است و ما در این مدت پس از برگزاری جلسات متعدد توانستیم مسبب اصلی این رفتار غیر ورزشی را شناسایی کنیم.

به گزارش نماینده به نقل از مهر، حسین رضازاده با بیان اینکه علاوه بر مهدی فروتن و رامین ولی‌پور، نمونه دوپینگ مصطفی خلیلی و مهرشاد محمودی هم مثبت اعلام شده، ضمن بیان مطلب فوق اظهار کرد: ما تمام تلاشمان را برای مبارزه با دوپینگ، به خصوص در رده‌های سنی پایه انجام دادیم اما متاسفانه خود ورزشکاران نسبت به این موضوع بی‌توجه بودند.

وی که با سایت فدراسیون وزنه‌برداری گفتگو می‌کرد، ادامه داد: ما جلسات متعددی با ورزشکاران خاطی و شخص حسین توکلی برگزار کردیم و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که در دوپینگی شدن وزنه‌برداران، سرمربی تیم ملی هم مقصر نبوده است.

رئیس فدراسیون وزنه‌برداری افزود: به گفته این ورزشکاران که اتفاقا هر چهار نفر مازندرانی هستند، یکی از مربیان مازندرانی از غفلت و ناآگاهی آنها سوء استفاده کرده و به بهانه افزایش رکورهایشان، داروهایی را به آنها داده که غیر مجاز بوده‌اند. او برای این کار غیر اخلاقی از وزنه‌برداران مبالغی نیز دریافت کرده است. این اتفاق در خارج از اردوی تیم ملی صورت گرفته و هر چهار وزنه‌بردار دوپینگی، با امضای نامه‌ای، کتبا نسبت به این موضوع اعتراف کرده‌اند.

وی با بیان اینکه به زودی درباره مربی خاطی که در پرونده دوپینگ وزنه برداران نوجوانان نقش داشته، تصمیم گیری خواهد شد، تاکید کرد: از زمانی که ریاست فدراسیون وزنه‌برداری به بنده واگذار شد، توجه به رده‌های سنی پایه همیشه در اولویت‌های کاری‌ام قرار داشته است. این توجه در دو بخش صورت گرفته؛ اول بحث استعدادیابی و پرورش آن و دیگری بحث مبارزه با دوپینگ.

رضازاده اضافه کرد: ما در این چهار سال هشت اعزام مهم جهانی و آسیایی در رده‌های سنی پایه داشتیم اما جز رقابتهای اخیر قهرمانی نوجوانان آسیا در تایلند، هیچ یک از نمونه های ورزشکاران کشورمان مثبت اعلام نشده که این خودی گویای اهمیت بحث مبارزه با دوپینگ در فدراسیون وزنه برداری است.

وی افزود: ما سال ۲۰۱۰ در رقابتهای جوانان جهان و المپیک نوجوانان شرکت کردیم،  سال ۲۰۱۱ هر دو تیم نوجوانان و جوانان را به رقابتهای جهانی فرستادیم، سال ۲۰۱۲ با تیم جوانان در رقابتهای جهانی شرکت داشتیم، سال ۲۰۱۳ تیم نوجوانان را به دو رقابت قهرمانی جهان و قهرمانی آسیا اعزام کردیم و بالاخره امسال نیز تیم نوجوانان رقابتهای قهرمانی آسیا حضور پیدا کرد.

رئیس فدراسیون وزنه‌برداری همچنین یادآور شد: در خلال این چهار سال علاوه بر مدال‌ها و عناوین با ارزشی چون طلای المپیک نوجوانان، قهرمانی جوانان جهان یا کسب هر دو سهمیه المپیک بعدی، بالغ بر ۲۰ مرتبه از وزنه‌برداران ایران پس از دریافت مدال‌های جهانی یا آسیایی تست دوپینگ گرفته شد که تا قبل از مسابقات امسال تایلند همه آنها منفی بودند. سوای این ماموران وادا و نادو نیز در این سال‌ها با حضور در اردوهای تیم ملی بیش از ۱۰۰ نمونه دوپینگ از وزنه‌برداران نوجوان و جوانان کشورمان گرفتند که آنها نیز همگی منفی بودند.

ویبا اشاره به امضای تفاهم‌نامه با فدراسیون پزشکی ورزشی و بیان این موضوع که پرونده نتایج تمام این نمونه ها در فدراسیون پزشکی موجود است، ادامه داد: فدراسیون وزنه‌برداری در این سالها بخش زیادی از توان خود را صرف مبارزه با دوپینگ کرده اما باید پذیرفت که در بحث استفاده از مواد نیروزا، خود مربیان و ورزشکار هم باید رفتاری صادقانه  و حرفه‌ای داشته باشند و با جدیت و احساس مسئولیت بیشتری به موضوع نگاه کند.

رضازاده در پایان با تکذیب شایعه تعلیق فدراسیون وزنه‌برداری گفت: بحث تعلیق به هیچ عنوان مطرح نیست اما به دلیل اشتباه یک مربی و چهار وزنه‌برداری که از روی ناآگاهی مبادرت به استفاده از داروهای نیروزا کرده‌اند، فدراسیون وزنه‌برداری باید طبق مقررات فدراسیون جهانی مبلغی را به عنوان جریمه بپردازد که ما مشغول رایزنی برای نحوه پرداخت این جریمه هستیم.
 

برچسب‌ها:

نظر شما