به گزارش نماینده به نقل از مهر، خلیل راحتی رئیس شرکت توسعه فضاهای فرهنگی و هنری شهرداری تهران با اشاره به روند فعالیتهای این شرکت، گفت: این شرکت یک طول عمر ۱۵ ساله دارد و وظیفه دارد هر سازهای که در حوزه فرهنگ و هنر ساخته میشود را انجام دهد و نظارت کند و بعد از پایان آن را تحویل بهره بردار بدهد.
وی با اشاره به اینکه ساخت سالنهای سینمایی تئاتر و مساجد و موزهها جز وظایف این شرکت است، افزود: امروز شهرداری تهران از یک سازمان خدماتی به یک نهاد اجتماعی تبدیل شده است و هر چند جمع آوری نخاله و زباله بسیار مهم است، اما کارکرد فرهنگی و اجتماعی شهرداری نیز مهم است.
راحتی با اشاره به لزوم تاسیس و راه اندازی سالنهای تئاتر در کشور گفت: تنها سالنی که در کشور فاخر است تالار وحدت است که مربوط به ۴۰ سال پیش است و لذا باید تحرک بیشتری در حوزه سالن سازی در بخش سینما و تئاتر صورت بگیرد.
رئیس شرکت توسعه فضاهای فرهنگی و هنری شهرداری تهران از تاسیس و راه اندازی مجتمع سینمایی کوروش با ۱۲ سالن در غرب تهران و پردیس حرفهای تئاتر تهران در منطقه ۱۵ تهران، پروژه مرکز آیینهای نمایشی صبا و تاسیس سالن ارکستر فیلارمونیک شهرداری تهران خبر داد و افزود: در ساخت سالنهای جدید به این امر توجه شده است که سن و صحنههای سالنهای تئاتر متحرک باشد و از طرفی باید ظریفت صندلیهای سالنهای تئاتر افزایش پیدا کند هر چند ساخت سالن تئاتر گرانتر از سالن سینما است.
راحتی ادامه داد: با احداث سالنهای جدید در بخش تئاتر تعداد صندلیهای تئاتر و ظرفیت آن بیشتر خواهد شد و ۱۵۰۰صندلی به موجودی ظرفیت تئاتر اضافه میشود یعنی سرانه صندلیهای تئاتر دوبرابر میشود.
وی ادامه داد: در احداث سالنها مشکلات بسیاری داشتیم که اصلی ترین دلیل آن به بحث تحریمها و عدم امکان ورود دستگاههای مختلف و ادوات به کشور بوده است.
راحتی در پاسخ به سوالی پیرامون تبدیل خانه عزت الله انتظامی به موزه گفت: قرار بود ۲۷ اردیبهشت موزه افتتاح شود اما به دلیل کسالت انتظامی این کار صورت نگرفت. شنبه هفته آینده این موزه با حضور انتظامی افتتاح میشود واگر باز هم انتظامی بیمار بود موزه افتتاح نمیشود اما از یکشنبه ۴ خرداد فعالیت خودر ا آغاز میکند.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه بسیاری از هنرمندان در وضعیت مالی خوبی به سر نمیبرند و از طرف دیگر وضعیت نقدینگی در کشور خوب نیست، چرا شهرداری تهران هزینههای گزافی را بیجهت برای خرید خانه عزت الله انتظامی و سیمین دانشور صرف میکند، افزود: شهرداری در خرید خانهها بدون نظر کارشناسی دادگستری نمیتواند اقدامی بکند البته تملک خانهها توسط شهرداران مناطق صورت میگیرد.
راحتی در پاسخ به این سئوال که گفته میشود شهرداری ۴ میلیارد تومان به عزت الله انتظامی برای منزلش پرداخت کرده در حالی که نرخ واقعی خانه یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، گفت: این خانه براساس نرخ کارشناسی خریداری شده و البته من الان رقم دقیق را نمیدانم اما قیمت خانه و رقم پرداخت شده بیشتر از آن میزان رقمی که شایعه شده، نیست.
راحتی افزود: قرار است خانه انتظامی تبدیل به موزه شود و یک هیات امنا که شامل خود عزت الله انتظامی، مجید انتظامی، ایرج راد، اتابک نادری، بهروز غریبپور هستند، خانه را اداره کنند.
وی درباره راه اندازی هنرهای تجمسی و گالریها و اینکه چرا شهرداری فقط منزل افراد معروف را با هدف کار تبلیغاتی برای خود میخرد، گفت: ما به هنرهای تجسمی و هنرمندان تجسمی نیز توجه داریم و احداث گالریها نیز در دستور کار ما است اما باید توجه کرد که رشته هنرهای تجسمی بیشتر در حوزه کاری سازمان زیباسازی شهرداری تهران است.
وی ادامه داد: برای خرید خانه افراد مهم شهرداری تهران یک توانایی و بودجه محدودی دارد و وضعیت خرید خانهها را شورای شهر به دقت پیگیری میکند.
راحتی درباره تاسیس سالن ارکستر فلارمونیک تهران گفت: مطالعات در حال انجام است و تا ۱۸ ماه دیگر این پروژه به بهره برداری میرسد. ما برای احداث این پروژه سه منطقه را در غرب، شمال و شرق تحت نظر و بررسی داریم هر چند قرار است تالار بزرگ شهر تهران که ۱۰۰هزار متر مربع وسعت دارد ساخته شود که در آن یک سالن نمایش ۱۵۰۰نفره و یک سالن برای موسیقی تعبیه شده است.
رئیس شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران در پاسخ به سوالی پیرامون توجه به محوطه سازی در حاشیه سالنهای نمایش، گفت: ما به حاشیههای سالنها توجه ویژهای داریم و امروز شاهد هستیم که حاشیه اماکنی همچون تماشاخانه ایرانشهر تبدیل به یک فضای فرهنگی شده است.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص فضای بیرونی تئاتر شهر گفت: تئاتر شهر متعلق به شهرداری تهران نیست و ما در مکانهایی که متعلق به شهرداری تهران نیست بیشتر به دنبال تعامل هستیم.
رئیس شرکت توسعه فضاهای فرهنگی و هنری شهرداری تهران ادامه داد: اگر مسولان تئاتر شهر تمایل داشته باشند ما علاقه داریم که تئاتر شهر را تملک کنیم و ترمیم آن را انجام دهیم اما همانطور که گفتم سیاست اصلی ما این است که سالنهای سینما و تئاتر را بسازیم و آنرا به بهره برداران اصلی بسپاریم.
خلیل راحتی در پاسخ به سوالی پیرامون آخرین وضعیت خانه سیمین و جلال گفت: اگر ما منزل سیمین و جلال را نمیخریدیم یک شرکت خصوصی آن را میخرید و امکان داشت تبدیل به ساختمان جدید شود.
وی ادامه داد: این ساختمان بیش از ۳۰ سال قدمت دارد و برای استحکام آن نیاز بود که لوازمش خارج شود تا خانه مستحکم شود.
راحتی با اشاره به اینکه قبل از خروج انبار تمام آنها کد گذاری، فیلمبرداری و بسته بندی شده است؛ گفت: این ملک قیمتگذاری شد و شهرداری تهران پول آن را تمام و کمال پرداخت کرد حال اگر بین ورثه اختلافی وجود دارد مرجع رسیدگی به این اختلاف شهرداری نیست و باید دادگاه تعیین کند و اگر بازهم یکی از طرفین شکایت کرد، این شکایت به شهرداری باز نمیگردد.
وی با اشاره به اینکه این خانه قطعا تبدیل به موزه ادبیات میشود؛ گفت: طراحیها و بررسیها در حال انجام است و قرار است این خانه که زمانی پاتوق اهالی ادبیات ایران بود؛ تبدیل به خانه ادبیات ایران شود و حتی روز پنجشنبه گذشته اعضای شورای شهر از این خانه بازدید کردند.
نظر شما