شناسهٔ خبر: 51821 - سرویس جامعه
نسخه قابل چاپ منبع: فارس

غذاهای مناسب برای تقویت حافظه

یک متخصص تغذیه از ماهی، کوکوی سیب‌زمینی و ترکیب ذرت و لوبیا غذاهای مناسب برای تقویت حافظه نام برد.

به گزارش نماینده به نقل از خبرگزاری فارس، سید ضیاءالدین مظهری در پاسخ به سؤالی در مورد معرفی غذاهای مناسب برای تقویت حافظه گفت: آبزیان و به خصوص ماهی به خاطر داشتن امگا۳ و پروتئین به تقویت حافظه کمک می‌کنند.

وی با بیان اینکه تناسب، تعادل و تنوع ۳ اصل طلایی در رژیم غذایی محسوب می‌شود، افزود: در رژیم غذایی باید مصرف موادی که دارای ویتامین، پروتئین، آهن، روی و آنتی اکسیدان‌ها هستند را در دستور کار قرار دهیم.

این متخصص تغذیه تأکید کرد: غذا خوردن تنها برای رفع گرسنگی ظاهری و پرکردن شکم نباید باشد و باید به بدن ۵۰ ریز مغذی اعم از ویتامین‌ها و پروتئین‌ها را عرضه کرد.

وی ادامه داد: برای گسترش و تقویت حافظه باید به همراه غذا، ۵۰ ریز مغذی به میزان لازم در اختیار بدن قرار بگیرد و این ریز مغذی‌ها شامل ویتامین‌های محلول در آب و چربی، مواد معدنی، ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان‌هایی است که از طریق سبزیجات و میوه‌هایی که با آب سالم آبیاری و در زمین سالم کشت شده‌اند، جذب بدن می‌شوند.

مظهری، خواب به موقع و کافی را از دیگر عوامل تقویت حافظه عنوان کرد و گفت: به هم ریختن ساعت بیولوژیکی بدن موجب می‌شود که عمل هورمون‌های بازسازی و سم‌زدایی در بدن مختل شود و این مسئله روی حافظه تأثیر منفی می‌گذارد.

وی ادامه داد: افرادی که دیر می‌خوابند، کمتر نسبت به خوردن صبحانه اقدام می‌کنند؛ در صورتی که خوردن صبحانه کافی و مقوی عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد و اکسیژن رسانی به مغز و تأمین سوخت مغز به خوبی انجام می‌گیرد.

به گفته این متخصص تغذیه، صبحانه‌ای که تلفیقی از کربوهیدرات و پروتئین باشد مغز را آماده یادگیری می‌کند و افت قند خون و عدم اکسیژن رسانی به مغز را برطرف می‌سازد.

وی به شهروندان توصیه کرد: به جای چیپس، نوشابه، یخمک و دیگر خوراکی‌هایی که ارزش غذایی ندارند مواد مغذی مصرف کرده و از میوه‌ها و سبزیجات سالم استفاده کنند چرا که وقتی از منابع گیاهی شامل انواع سبزیجات با رنگ‌ها و طعم‌های متفاوت استفاده می‌کنیم همراه آنها آنتی اکسیدان‌ها در اختیار بدن قرار می‌گیرد که می‌تواند مغز را از فعالیت رادیکال‌های آزاد رها کرده و به یادگیری و حافظه کمک کند.

مظهری افزود: هر خانواده با هر امکانات مادی با یک مقدار اطلاعات تغذیه‌ای می‌تواند نیازهای زیستی و فعالیت‌های بدنی و مغزی را برطرف کند؛ مثلاً ترکیب ۳۵ درصد ذرت و ۶۵ درصد لوبیا بهترین پروتئین را در اختیار بدن قرار می‌دهد، پروتئینی که بهترین گوشت‌ها هم فاقد آن هستند.

وی یادآور شد: در نمونه ای دیگر ترکیب یک تخم مرغ با نیم کیلو سیب زمینی، ۱۷ گرم از عالی‌ترین پروتئین در قالب کوکوی سیب زمینی در اختیار بدن قرار می‌گیرد.

برچسب‌ها:

نظر شما