به گزارش نماینده به نقل از پارس سید مرتضی نبوی گفت: در زمان ریاست جمهوری آقای هاشمی به ایشان عرض می کردم که شما از مسئولانی که پیشنهادی به شما می دهند بخواهید توضیح دهند که تصمیماتشان چه آثاری بر اقتصاد می گذارد ولی ایشان خیلی گوششان به این حرف ها بدهکار نبود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: در دوره آقای هاشمی، مقطعی بود که به دلیل قیمت نفت، هرج و مرجی ایجاد شده بود و بدهی های خارجی زیاد شده بود و فشار می آوردند و شرایط خوبی نبود و ما شاهد بودیم که بانک مرکزی، هر هفته یک دستورالعمل جدید ارزی می داد و با این دستورالعمل، یک عده ورشکست می شدند و عده ای به ثروت هنگفتی دست می یافتند.
وی افزود: ینده به آقای هاشمی عرض می کردم که شما از مسئولانی که این پیشنهادها را می آوردند بخواهید توضیح دهند که تصمیماتشان چه آثاری بر اقتصاد می گذارد ولی ایشان خیلی گوششان به این حرف ها بدهکار نبود و همین طوری یک اطمینان کاملی به مسئولانشان داشتند و هرچه آنها پیشنهاد می کردند عمل می کردند.
majma۱
وی با اشاره به ادامه این مشکل در دولت آقای خاتمی، احمدی نژاد و روحانی گفت: بر اساس تجربیاتی که داشتم یک بار در حاشیه مجمع، این مطلب را خدمت آقای روحانی منعکس کردم که البته این حرف را من به آقای خاتمی هم گفته بودم و این مشکل را ما در زمان آقای هاشمی هم شاهد بودیم.
وی افزود: در زمان آقای هاشمی و خاتمی، در مجلس بودم و به عنوان نماینده ناظر مجلس وقتی در برخی جلسات شوراهای اقتصادی شرکت می کردم خدمت آقای هاشمی هم گفته بودم که ناهماهنگی تیم اقتصادی دولت وجود دارد
نبوی تاکید کرد: خلائی که در همه دولت ها وجود داشته است ناهماهنگی تیم اقتصادی دولت است و این که مسائل اقتصادی توسط مسئولان ستاد اقتصادی دولت تدبیر نمی شود.
وی افزود: از همان زمانی که ما در دولت بودیم یعنی دولت آقای مهندس موسوی و بعد در دولت آقای هاشمی و در زمان آقای خاتمی و تا به امروز، همیشه وزیران اجازه نمی داده اند که ستاد اقتصادی دولت (معاونت برنامه و بودجه، وزیر اقتصاد، رئیس بانک مرکزی) بتوانند تدبیر اقتصادی خودشان را پیش ببرند یا حتی یک هماهنگی میان این مسئولان اصلی باشد که تصمیمات آنها بر کل تدابیر اقتصادی سایه بیندازد.
عضو شورای عالی حل اختلاف قوا افزود: این مساله را من در همان جلسات اول مجمع تشخیص مصلحت به آقای روحانی هم گفتم. در همان اوایل دولت اظهار نظرهایی از سوی مسئولان اقتصادی دولت مطرح می شد که با هم خیلی همخوانی نداشت و بنابر این من به ایشان گفتم که رفع این مساله برای موفقیت دولت بخصوص در زمینه مسائل اقتصادی خیلی مهم است و مسئولان ستاد اقتصاد در دولت باید هماهنگ باشند و تدبیر و نقشه راه آنها نباید توسط دیگر وزرا به هم بخورد.
وی با اشاره به مخالفت دولت با تشکیل یک شورای عالی مدیریت مسایل اقتصادی گفت: در قانون اساسی ما، شوای عالی امنیت ملی پیش بینی شده است. در زمینه مسایل فرهنگی هم ما شورای عالی انقلاب فرهنگی را داریم که به دستور حضرت امام (ره) تشکیل شده است. ولی از آنجا که در مسایل اقتصادی، چنین چیزی پیش بینی نشده است رهبر معظم انقلاب هم احتراز دارند که اگر توافقی میان قوا در این مسائل نباشد در این زمینه ها وارد شوند.
نبوی افزود: اتفاقا در پیش نویس اولیه سیاست های اقتصاد مقاومتی که رهبری به مجمع تشخیص مصلحت نظام داده بودند یک چنین جایگاهی پیش بینی شده بود.
وی اضافه کرد: این جایگاه که در پیش نویس اولیه سیاست های اقتصاد مقاومتی، مطرح شده بود مرکزیتی بود برای هماهنگی تصمیمات اقتصادی. منتها متاسفانه من نمی دانم به چه دلیلی دولت با این موضوع بشدت مخالفت کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان ساخت: دولت فعلی با یک چنین نهادی به شدت مخالفت کرد و گفت ما نمی توانیم اختیارات دولت را بین قوای دیگر تقسیم کنیم و مسئولیت ها در این زمینه باید با دولت باشد.
وی افزود: به هر حال به دلیل این که در صحنه اجرا هم، مسئولیت بر عهده دولت است به دلیل مخالفت شدید دولت در مجمع تشخیص مصلحت، این پیشنهاد در مجمع حذف شد و رهبری هم دیگر در مورد آن بحثی را مطرح نکردند.
نبوی افزود: البته آن مسئولیت ها در بند ۲۲ سیاست های اقتصاد مقاومتی آمده است منتها آن نهاد مرکزی هماهنگی، که در صدر این بند به آن اشاره شده بود حذف شده است. دولت می گفت که این مسئولیت ها، وظیفه ماست و ما آنها را انجام می دهیم و شریک نمی خواهیم.
نظر شما