نماینده: مهدی کوچکزاده نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در تذکری آییننامهای به استناد ماده 197 آییننامه داخلی مجلس اظهار داشت: از صبح تذکری را راجع به جلسه داشتم و طبق آییننامه نمایندگان تذکراتشان را میتوانند بلافاصله اعلام کنند. اگر اینطور عمل نمیکنید، آییننامه را اصلاح کنید و بنویسید که هر موقع رئیس جلسه تشخیص داد نمایندگان میتوانند تذکراتشان را بدهند.
وی در تذکر آییننامه دیگری به استناد ماده 110 مبنی بر اینکه رئیس جلسه میتواند در مورد حوادث مهم و مسائل فوری قبل از ورود به دستور نطق کند، گفت: ما از نطق خوب آقای لاریجانی خصوصا در مورد 19 دی تشکر میکنیم، اما میخواهم سوال کنم آیا آزادی بیان خود مردم مهمتر است و یا نمایندگان مردم؟
نماینده مردم تهران تصریح کرد: در 2 روز گذشته یک نشریه را به دلیل مخالفت با اظهانظر منتقدانه نسبت به قوه قضائیه و دولت تعطیل کردند و پرونده 2 نشریه را به دادگاه فرستادند. یعنی هفتهنامه 9 دی و روزنامه وطنامروز و سایتهای متعددی را به همین دلایل تعطیل کردند. آیا این قضیه مهمتر بود یا ایرادگیری به اینکه چرا دادستان یک نماینده را احضار کرده است.
کوچکزاده با بیان اینکه به نظر بنده آقای دادستان میتواند کار بهتری انجام دهد، تصریح کرد: آقای دادستان میتواند به جای اینکه بیانیه و شعار بدهد، کسی را که به قضات وابسته و فرمانبر بازجوها میگوید و هر توهینی را که خواسته انجام داده، یک شب او را میگرفتند و نگه میداشتند. بنده سوال میکنم اگر کسی به خود این نماینده همین نسبتها را بدهد، آیا او تذکر ماده 79 را نخواهد داد و اگر کسی به رئیس جلسه بگوید صحبتهای شما ناشی از غراوت و خویشاوندی با این نماینده مجلس بود او حداقل به ماده 79 تذکر نمیداد؟
وی ادامه داد: آقای رئیس بدانید اینطور نیست که هر نمایندهای هر حرفی را بتواند بزند. کسانی که در اینجا از نهجالبلاغه میخوانند تا بگویند چرا اجازه نمیدهید یک نماینده مجلس به قضات کشور تهمت بزند، بداند نهجالبلاغهدان در این مجلس زیاد است و اینها یک خدعه است.
نماینده مردم تهران خاطرنشان کرد: حضرت امام خمینی (ره) میفرماید " حسب موازین شرعی اگر کسی مطلع باشد که یک نفر مشخص خلاف کرده و متجاهر به فسق نباشد بگویید به قضات افشای آن فسق مخالف شرع است و اگر در ادارات یا در جای دیگری کسی مرتکب گناهی شد، نباید در تریبون افشا شود، بلکه باید به محاکم صالحه اطلاع داد تا جلوگیری شود". پس تریبون مجلس، دادگاه نیست.
محمدرضا باهنر نایب رئیس دوم مجلس که در غیاب لاریجانی و ابوترابیفرد ریاست جلسه علنی را بر عهده داشت در واکنش به تذکرات کوچکزاده گفت: مهم بودن مسئله که رئیس جلسه آن را مطرح میکند با تشخیص خود رئیس است و الی اگر قرار باشد هر روز رئیس از دوستان و نمایندگان بپرسد که کار پیش نمیرود.
در این هنگام باهنر گفت: شما که میگویید دادستان آقای مطهری را بازداشت کند... که در این هنگام کوچکزاده اعتراض کرد و گفت بنده چنین سخنی را نگفتهام و شما حرف دیگری را از طرف من میزنید و اعتراض میکرد که چرا تریبونش را باز نمیکند تا در این باره توضیح دهد.
کوچک زاده گفت: آیا وحشت دارید که تریبون من را باز نمیکنید که باهنر پاسخ داد من وحشت ندارم.
پس از لحظاتی، علی مطهری نیز با انتقاد از سخنان مهدی کوچکزاده نماینده مردم تهران اظهار داشت: آقای کوچکزاده گفت که بنده به قضات توهین کردهام و قضات را غیرمستقل دانستهام، در حالیکه اساسا در نقل من هیچ اشارهای به قضات نبود و انتقاد من به مدیریت قوه قضائیه بود که باید استقلال بیشتری داشته باشد.
وی ادامه داد: بنده در نطق خود مثالهایی هم در این باره زدم و کل حرف من این بود که بیایید داستان فتنه را تمام کنیم. تا کی میخواهیم به این قضیه ادامه دهیم؟
این نماینده مجلس تصریح کرد: اگر ما حق چنین اظهارنظری را نداریم، واقعا فلسفه وجود مجلس زیر سوال میرود.بنابراین آن اعلام جرم هم قانونی نبوده و من نمیدانم آقای کوچکزاده چه لذتی از خشونت میبرند که میگوید شبانه بیایند و دستگیر کنند.
در ادامه محمدرضا باهنر نایب رئیس دوم مجلس که ریاست صحن علنی را برعهده داشت در پاسخ به این تذکر گفت: آقای رئیس مجلس هم امروز صحبت کرد و بنده هم چند روز پیش گفتم؛ بالاخره آقای مطهری یک بحثی را در نطق خود مطرح کردند و خیلی از فعالان سیاسی ممکن است که این بحث را قبول نداشته باشند، اینکه خود من هم آن موقع صحبت کردم و به محتوای بحث انتقاد داشتم، اما اکنون بحث این است که آیا این سخنان یک اظهارنظر مجرمانه بوده است یا خیر؟
وی ادامه داد: این موضوع را باید بررسی کرد و دادستان تهران هم در این باره اقدام کرد و ما هم از هیئت نظارت بر امور نمایندگان خواهش کردیم که به سرعت جلسه تشکیل دهد و این موضوع را بررسی کند.
نایب رئیس مجلس همچنین تصریح کرد: باید این موضوع مورد بررسی دقیق قرار گیرد تا بحث رسیدگی به جرم در کشور سبب نشود که کسانی نتوانند حرفهای عادی خود را هم بزنند. بنابراین دقیقا مشخص است و ما هم این موضوع را قبول داریم؛ حتی آن روز من مثالی زدم که نماینده میتواند به وزیر بگوید که ضعیف کار کردی و یا مدیر نیستی و این جزو اظهارنظرهای نماینده است و اشکالی هم ندارد. اما اگر یک نماینده از پشت تریبون گفت که وزیر دزد است، دیگر نمیتوان گفت که نماینده در اظهارنظر آزاد است و میتواند این حرف را بزند چرا که صحبت، صحبت مجرمانه است و باید به دادگاه رفته و حرفش را ثابت کند.
باهنر ادامه داد: اینکه صحبتهای آقای مطهری مذاکره مجرمانه بوده یا خیر، باید مشخص شود و ما خواهش کردیم که حداقل هیئت نظارت بر نمایندگان این موضوع را به سرعت بررسی کند.
منبع: تسنیم