شناسهٔ خبر: 40813 - سرویس مجلس
نسخه قابل چاپ

گفت و گوی اختصاصی/ عضوکمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس:

مهمترین دستاورد بین المجالس، حضور فعال ایران بود

فاطمه آلیا عضوکمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس با اشاره به این که کشور ما یکی از پیشنهاد دهندگان موضوع خلع سلاح بوده، خاطرنشان کرد: مهمترین دستاورد سفر هیئت پارلمانی به ژنو حضور فعال ایران در همه کمیته ها و جلسات بود.

فاطمه آلیافاطمه آلیا در گفت و گو با خبرنگار «نماینده» در خصوص سفر هیئت پارلمانی ایران به سه کشور اروپایی گفت: اتحادیه جهانی بین المجالس در سال دو بار تشکیل می شود، یک اجلاس بهاره دارد که به صورت چرخشی در کشورها برگزار می شود اما اجلاس پاییزه اش در ژنو برگزار می شود.

 

آلیا با اشاره به اضافه شدن یک کمیته جدید به سه کمیته قبلی این اجلاس، افزود: تیم ایرانی در جلسه این کمیته شرکت کردند، من هم عضو کمیته دائمی «دموکراسی و حقوق بشر» هستم و در جلسه این کمیته سخنرانی داشتم که موضوع آن نقش پارلمان ها در حمایت از کودکان مهاجر بود و ما قوانینی در این مورد ارائه کردیم.

 

 

نماینده مردم تهران در مجلس اضافه کرد: کمیته ای که برای اولین بار تشکیل شد «روابط بین الجالس و سازمان ملل متحد بود» که به پیشنهاد شورای اجرایی بین المجالس راه اندازی شد.

 

وی اضافه کرد: یکی از موضوعات کمیته چهارم «تضمین نقش پارلمان ها در حمایت از افراد آسیب پذیر» است که بخشی از آن تضمین نقش پارلمان ها در حمایت از معلولان بود و من نیز در این کمیته حضور داشتم و با توجه به اینکه پارلمان ما اولین پارلمانی بوده است که فراکسیون حمایت از معلولان را تشکیل داده، از روند کار این فراکسیون گزارشی ارائه دادیم که مورد تشویق قرار گرفت و از سایر پارلمان ها نیز خواسته شد تا چنین فعالیتی را داشته باشند.

 

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس تصریح کرد: شورای بین المجالس در جلسات عمومی اش یک ماده اضطراری را به تصویب رساند که در اجلاس بهاره روی آن ماده صحبت می شود و چند پیشنهاد برای این ماده اضطراری بود، یکی بحث «سوریه و حل بحران این کشور از طریق سیاسی و نه از راه نظامی» باشد و بحث دیگر «فضای سایبری و یا مجازی» بود که از طرف کشور مغرب پیشنهاد داده شد و این ماده رای آورد و قرار است در اجلاس بهاره روی آن کار شود.

 

آلیا توضیح داد: البته جلسات جانبی هم در این اتحادیه برگزار می شد و هیئت های پارلمانی کشورها با همدیگر جلساتی می گذاشتند؛ اعضای هفت نفره هیئت پارلمانی ما عضو هیئت اجرایی بین المجالس بودند.

 

وی درباره حضور رئیس مجلس در اجلاس ژنو اظهار داشت: آقای لاریجانی در دو روزی که در ژنو حضور داشتند علاوه بر سخنرانی، 12 ملاقات با روسای مجالس داشتند.

 

نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به این که کشور ما یکی از پیشنهاد دهندگان موضوع خلع سلاح بوده، خاطرنشان کرد: مهمترین دستاورد این سفر حضور فعال ایران در همه کمیته ها و جلسات بود.

نظر شما