به گزارش «نماینده» به نقل از العالم، سریال استعفای سران مخالف سوری پس از «احمد معاذ الخطیب» رئیس ائتلاف مخالفان سوری به غسان هیتو رسید. وی که مخالفان او را «رئیس دولت موقت ائتلاف مخالفان سوریه در مناطق آزاد شده» می خواندند، روز گذشته با صدور بیانیه ای در صفحه شخصی خود در فیس بوک، نوشت: به دلیل تمایل برای ایجاد وحدت میان مخالفان از ادامه ماموریت خود عذرخواهی می کنم.
«غسان هیتو» کرد تبار مقیم آمریکا همزمان با نخست وزیری دولت انتقالی مخالفان سوری از کارمندان رسمی «شورای دمکراسی آمریکا» نیز بود و از این موسسه ماهانه حقوق می گرفت.
گرچه هیتو دلیل استعفای خود را کمک به وحدت مخالفان اعلام کرده است، اما ناظران معتقدند هیتو به دلیل اعمال فشار داخلی و خارجی ائتلاف مخالفان سوری مجبور به استعفا شده است.
هیتو زمانی به نخست وزیری دولت مخالفان سوری رسید که قطر در پرونده سوریه نقش موثری داشت. هیتو هم خود را به عنوان رئیس دولت موقت تحمیل کرد، اما دوحه عقب نشست و جای خود را به عربستان مورد حمایت آمریکا و شیخ نشینیان حاشیه خلیج فارس داد.
همچنین باید گفت هیتو وابسته به اخوان المسلمین است و با انتخاب «احمد عاصی الجربا» به ریاست ائتلاف سوری که شخصی وابسته عربستان سعودی است، قطر و هیتو اعتبار خود را میان مخالفان سوری داخل و خارج از دست داده اند.
الجربا پس ازاستعفای احمد معاذ الخطیب در ماه مارس گذشته و خالی ماندن چند ماهه منصب ریاست ائتلاف مخالفان با «مصطفی الصباغ» دبیر کل سابق ائتلاف که مورد حمایت اخوان المسلمین است، رقابت کرد.
ناظران معتقدند سرعت ائتلاف ملی مخالفان سوری برای پذیرفتن استعفای غسان هیتو بیانگر این حقیقت است که وی مجبور به کناره گیری شده است.
ائتلاف مخالفان سوری روز گذشته با صدور بیانیه ای در استانبول اعلام کرد: استعفای آقای غسان هیتو از ادامه ماموریت تشکیل دولت موقت پذیرفته شد و نامزدهای نخست وزیری دولت موقت برای اعلام نامزدی خود 10 روز زمان خواهند داشت.
منابع نزدیک به مخالفان سوری پیش بینی می کنند «احمد طعمه» لیبرال که پیش از این دبیرکل شورای ملی مخالفان سوریه بود، برجسته ترین نامزد جایگزینی هیتو است.
اما نقش محاصره حمص و ناتوانی مخالفان برای شکست این محاصره، به همراه کمرنگ شدن نقش اخوان المسلمین، قطر و ترکیه باعث شده است تا رقابتی برای به عهده گرفتن این منصب وجود نداشته باشد.
در این حال الجربا تلاش دارد تا به ارسال سلاح های پیشرفته برای مخالفان، مواضع سیاسی ائتلاف را تقویت کند.وی در اولین مصاحبه پس از رسیدن به قدرت، گفت: تا زمانی که موضع نظامی مخالفان تقویت نشود در کنفرانس صلح ژنو مشارکت نخواهیم کرد.
الجربا پس از بازگشت از بخش های مرزی در استان ادلب واقع در شمال سوریه و دیدار با فرماندهان شورشیان در جبل الزاویه گفت: با توجه به این شرایط، حضور در کنفرانس ژنو ناممکن است و برای رفتن به ژنو نیروها باید تقویت شوند.
او در حالی از مسلح سازی گروه های مسلح شورشی دفاع می کند که در خواستار برقراری آتش بس در ماه مبارک رمضان شده است!
نظر شما