شناسهٔ خبر: 37019 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: مجلس‌ایران

پروژه بی بی سی برای انتخابات کلید خورد + فیلم و عکس

بی بی سی برنامه "60 دقیقه" بی بی سی فارسی شب گذشته، به بهانه عدم احراز صلاحیت آقایان هاشمی رفسنجانی و رحیم مشایی، تمام وقت خود را به حمله به شورای نگهبان و زیر سؤال بردن سلامت انتخابات اختصاص داد.

به گزارش مجلس ایران، بی بی سی فارسی در برنامه "60 دقیقه" شامگاه سه شنبه اش، به بهانه عدم احراز صلاحیت آقایان هاشمی رفسنجانی و رحیم مشایی، تمام مدت این برنامه را به حمله به شورای نگهبان و زیر سؤال بردن سلامت انتخابات اختصاص داد و از این دو کاندیدا خواست فورا واکنش نشان دهند و موجب "بحران ناامیدی پس از امید" در میان هوادارانشان نشوند!

 

برنامه های سه شنبه شب بی بی سی با حضور کارشناسان مختلفی از جبهه نیروهای اپوزیسیون جمهوری اسلامی پخش می شود؛ حسین باستانی، فرخ نگهدار، آرش غفوری، مجید محمدی، مجتبی واحدی، محمد نوری زاد،  ابوالحسن بنی صدر و... میهمانان حضوری یا ویدئو کنفرانسی سه شنبه شب گذشته بی بی سی بودند.

بی بی سی

 

برنامه 60 دقیقه، دو مستند از آقایان هاشمی رفسنجانی و رحیم مشایی پخش کرد و با پخش این مستندها و سخنان کارشناسان تلاش نمود آن ها را به اعتراض و نشان دادن واکنش ترغیب کند. گوینده این شبکه بارها به کاندیداها گفت: «همه منتظر واکنش ها هستند.»

 

در ابتدای برنامه، مجریان و کارشناسان تلاش می کردند، عدم احراز صلاحیت آقای هاشمی رفسنجانی برای انتخابات ریاست جمهوری را مساوی حذف کامل ایشان از صحنه سیاسی جلوه دهند.

 

به برخی از سؤال هایی که مجری بی بی سی از کارشناسانش می پرسید، توجه کنید:

- «درباره آینده سیاسی آقای هاشمی؛ آیا رد صلاحیت آقای هاشمی به معنای حذف از انتخابات است یا اینکه دیگر در جمهوری اسلامی با اقبالی مواجه نخواهد شد؟»

- «بررسی صلاحیت آقای مشایی ممکن است با چه واکنش هایی از سوی آقای احمدی نژاد مواجه شود؟»

 

 

 

در این برنامه که تنها برای تأثیرگذاری بر آقای هاشمی و مشایی و دعوت آن ها به نشان دادن واکنش، پخش می شد؛ بارها عباراتی به کار گرفته شد که از آن ها بوی "دعوت به موضع گیری شدید" به مشام می رسید. به این گفته "حسین باستانی" که دقایقی پیش بیان شده است، توجه کنید: «آقای احمدی نژاد در این مدت توقعاتی ایجاد کرده است که الان برای آنکه انگیزه هوادارانش را حفظ کند، باید همین الآن کاری انجام دهد.»

بی بی سی

باستانی نیز به همین اکتفا نکرد و در ادامه از رئیس جمهور کشورمان خواست "کار بزرگ" را انجام دهد: «آقای احمدی نژاد این توقع را ایجاد کرده است که با رد صلاحیت مشایی، کار بزرگی خواهد کرد؛ اگر آقای احمدی نژاد الان کاری نکند و اقدامش را برای روز انتخابات نگه دارد، شکست خیلی جدی در هواداران دولت ایجاد می شود. به این در روانشناسی اجتماعی می گویند "بحران ناامیدی پس از امید" یعنی باید متناسب باامیدی که برای هواداران ایجاد شده، اقدام شود.»

 

گوینده بی بی سی در سؤال دیگری از دغدغه شبکه اش برای انتخابات و انتظار آشوب خبر داد و گفت: «آیا می شود نشانه های نگرانی را مثل چهار سال پیش در خیابان ها هم دید؟»

سعید برزین تحلیلگر بی بی سی، در جواب گفت: «فکر می کنم خیلی سخت است که پیش بینی کنیم در خیابان ها چه اتفاقی خواهد افتاد؛ ولی من مطمئن هستم حکومت سیاست های امنیتی در دست اقدام دارد.»

 

در حالی که وزارت کشور اعلام کرده است نتایج احراز صلاحیت ها را یک روز زودتر یعنی تا فردا، چهارشنبه اعلام خواهد کرد سعید برزین مدعی شد: «استنباط این است که کش دادن این مسأله برای حکومت فایده دارد. شورای نگهبان و وزارت کشور از حداکثر وقت خود استفاده می کنند. می خواهند اعلام نتایج را به پنج شنبه بکشانند. فایده اش این است که روز بعدش تعطیل است؛ نماز جمعه دارند، روزنامه وجود ندارد و می توانند از شوک بکاهند.»

مصطفی خسروی، دیگر کارشناس این شبکه بود که هزینه ردصلاحیت دو کاندیدا را بالا دانست و گفت: «دارند با این کار زمان تبلیغات را کوتاه تر می کنند! از این مهم تر هنوز نتوانسته اند هزینه رد صلاحیت آقای هاشمی و مشایی را برای خودشان به درستی بسنجند.»

اما هنوز چند ساعت از افاضات کارشناسان بی بی سی فارسی نگذشته بود که وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران با اعلام اسامی هشت نامزد تأییدشده، آب پاکی را روی دست آن ها ریخت و در واقع به رسانه دولتی انگلیس "رودست" زد.

 

در حالی که مراجع قم و نجف به خصوص آیات عظام وحید خراسانی و سیستانی، حمایت خود از کاندیداها را تکذیب کرده اند، "مصطفی خسروی" با استناد به خبری که تکذیب شد پای مراجع و بازاری ها را هم به میان کشید و خواستار واکنش آن ها شد: «مراجع قم و نجف واکنش نشان خواهند داد. حکومت باید علاوه بر اصلاح طلبان، پاسخگوی بازار، هیأت های مؤتلفه، روحانیت و نیروهای متدین هم باشد.»

 

 بی بی سی دو روز پیش نیز دچار خطای محاسباتی شد و با انتشار یادداشتی مفصل در وب سایت فارسی خود، در صدد برآمد ثبت نام جداگانه دو کاندیدای اصولگرا (آقایان جلیلی و باقری لنکرانی) را نشانه شکاف عمیق و جنگ قدرت پایان ناپذیر میان اصولگرایان جلوه دهد.

تنها چند ساعت پس از انتشار یادداشت مورد اشاره، رسانه ها از اعلام انصراف دکتر باقری لنکرانی و کناره گیری ایشان به نفع دکتر جلیلی خبر دادند و پنبه تحلیل آبکی بنگاه خبرپراکنی انگلیس را زدند.

 

 ساعتی پیش نیز بی بی سی خبر از واکنش مقامات آمریکایی در قبال ردصلاحیت ها داد: "یکی از مقام های وزارت امور خارجه ایالات متحده در واکنش به انتشار فهرست نامزدهای تایید صلاحیت شده انتخابات ریاست جمهوری مدعی که داوطلبانی احراز صلاحیت شده اند که تامین کننده منافع حکومت هستند، نه مردم ایران"

 

بی بی سی افزود: مقام وزارت امور خارجه آمریکا بدون نام بردن از هیچ کدام از نامزدهای رد صلاحیت شده، به بی بی سی فارسی گفت: "فقدان شفافیت احتمال این که نامزدها نماینده اراده مردم ایران باشند را ناممکن می کند."


این مقام آمریکایی در ادامه با زیر سوال بردن صلاحیت شورای نگهبان  مدعی شد: بررسی صلاحیت داوطلبان به وسیله شورای غیرمنتخبی صورت گرفته که به مردم ایران پاسخگو نیست.

درحال بارگزاری...

دریافت فایل بی بی سی با حجم
11 MB

نظر شما