شناسهٔ خبر: 36871 - سرویس مجلس
نسخه قابل چاپ منبع: مجلس‌ایران

با رای بسیار پایین مجلس

تشکیل بورس ارز منتفی شد

نمایندگان مجلس با پیشنهادی مخالفت کردند که در صورت تصویب آن برای عرضه و تقاضای ارز،‌ بورس ارز تشکیل می‌شد.

به گزارش مجلس ایران به نقل از تسنیم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی صبح امروز مجلس، با پیشنهاد چند تن از نمایندگان برای الحاق 2 تبصره به بند 3-2 ماده واحده مخالفت کردند.

این پیشنهاد برای تشکیل بورس ارز بود و محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان در مجلس این پیشنهاد را مطرح کرد.

در این پیشنهاد آمده بود که تبصره‌های زیر به بند 3- 2 الحاق می‌شود:

تبصره 1- اختصاص ارز به کالاهای اساسی و دارو بر اساس نرخ ثابت در طی سال بوده که به تصویب شورای پول و اعتبار می‌رسد. تعیین میزان نیاز ارز برای کالاهای فوق،‌ تنها در چارچوب سقف‌های مجاز مصوب دولتی می‌باشد و دولت مکلف است نظام توزیع را به‌نحوی مدیریت نماید تا قیمت کالاهای فوق برای مصرف‌کننده نهایی متناسب با قیمت ارز تخصیصی باشد.

تبصره 2- محاسبه نرخ روز ارز،‌ بجز ارز اختصاصی به کالاهای اساسی و دارو،‌ بر اساس نرخ معاملاتی بورس ارز می‌باشد. آیین‌نامه اجرایی معاملات گواهی ارزی در بورس اوراق بهادار تهران حداکثر ظرف 2 ماه از تصویب قانون،‌ توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی و سازمان بورس و اوراق بهادار تدوین و سپس اجرایی می‌گردد. کلیه صادرکنندگان کالا و خدمات که براساس نرخ روز بورس ارز اقدام به عرضه ارز صادراتی خود بنمایند از تشویق‌های مصوب دولت (معادل 2 برابر جوایز صادراتی)، برخوردار خواهند شد.

از آنجایی‌که در جریان بررسی بند 3 ماده واحده لایحه بودجه جزء 2 این بند مراعا مانده بود،‌ در جلسه امروز مواد مراعا مانده مورد بررسی قرار گرفت که نمایندگان پیشنهاد دادند تبصره‌های فوق به این بند الحاق شود.

پس از بیان این پیشنهاد از سوی محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان، علی لاریجانی،‌ رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: به دلیل اینکه این پیشنهاد مهم است باید 2 موافق و 2 مخالف در مورد آن اظهارنظر کنند.

بنابراین رئیس مجلس،‌ طبق آیین‌نامه برای صحبت کردن 2 موافق و 2 مخالف، از نمایندگان رای‌گیری کرد که بهارستان‌نشینان با این موضوع موافقت کردند بنابراین محمدقسیم عثمانی نماینده بوکان و احمد توکلی نماینده مردم تهران به عنوان مخالفان و حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم و حجت‌الاسلام حسین‌زاده بحرینی به عنوان موافقان این پیشنهاد صحبت کردند.

در نهایت بهارستان‌نشینان با 58 رای موافق، 113 رای مخالف و 16 رای ممتنع از مجموع 217 نماینده حاضر در صحن علنی با پیشنهاد الحاق این دو تبصره به بند 3- 2 ماده واحده که براساس آنها بورس ارز تشکیل می‌شد، مخالفت کردند.

نظر شما