شناسهٔ خبر: 185346 - سرویس مجلس
نسخه قابل چاپ منبع: خانه ملت

آخرین وضعیت تحولات سوریه بررسی شد/ بازگشت لایحه مقابله با تحریم‌ها به کمیته روابط خارجی برای بررسی بیشتر

ابراهیم رضایی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از بررسی آخرین وضعیت تحولات سوریه در کمیسیون متبوعش خبر داد و گفت: لایحه مقابله با تحریم‌ها برای بررسی بیشتر به کمیته روابط خارجی بازگردانده شد.

به گزارش «نماینده»، ابراهیم رضایی در تشریح نشست امروز (سه شنبه ۶ خردادماه) کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، گفت: بررسی لایحه مقابله با تحریم ها نخستین دستورکار اعضای کمیسیون بود؛ در بررسی این لایحه ۲۳ ماده ای، عباس گلرو، نماینده مردم سمنان در مجلس و رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون گزارشی از لایحه مذکور و بررسی‌هایی که در این کمیته با حضور دستگاه‌های مختلف انجام شده، ارائه کرد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در واقع سوابق و تاریخچه این لایحه مورد اشاره قرار گرفت؛ مطابق اظهارات گلرو، این لایحه ۲ سال قبل در خرداد ماه ۱۴۰۲ در دولت شهید رئیسی به تصویب هیئت دولت رسیده و ارسال شده اما مجددا در دولت چهاردهم و با امضای پزشکیان به مجلس ارسال شد.

وی افزود: لایحه مذکور رویکرد حمایت از شهروندان ایرانی را دارد که از تحریم‌ها متأثر شده اند و در واقع در این لایحه افراد و اشخاص حقیقی ایرانی که متضرر یا تحت تعقیب و تهدید قرار گرفته اند، مورد حمایت قرار می‌دهد.

نماینده مردم دشتستان در مجلس دوازدهم ادامه داد: بعد از استماع نظرات اعضای کمیسیون و همینطور رئیس کمیته روابط خارجی و مرکز پژوهش‌های مجلس، جمع‌بندی شد که این لایحه برای بررسی بیشتر و جامع تر به کمیته روابط خارجی بازگردد.

رضایی تصریح کرد: در بخش دوم جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی که بیشتر روی کرده نظارتی داشت، محمدرضا رئوف شیبانی، مشاور وزیر امور خارجه و نماینده ویژه وزیر در امور سوریه، گزارشی از آخرین وضعیت و تحولات سوریه و آسیب شناسی حوادث ماه‌های اخیر این کشور ارائه کرد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان کرد: به گفته شیبانی، سوری ها تقاضا دارند که پیمانکاران ایرانی به سوریه بازگردند و ما در حال بررسی این موضوع هستیم لذا چنانچه شرایط امنیتی مناسبی فراهم شود، امکان اقدام وجود دارد.

وی در ادامه گفت: همچنین نماینده ویژه وزیر خارجه در امور سوریه اذعان کرد، داعش پس از حوادث اخیر در سوریه تقویت شده و مورد حمایت آمریکا قرار دارد؛ رژیم صهیونیستی نیز حضور دولت قوی در سوریه و محیط پیرامونی خود را تحمل نمی‌کند؛ همچنین در مقابل جمهوری اسلامی ایران نیز از ثبات و تشکیل دولت فراگیر با مشارکت همه گروه ها و حفظ حقوق اقلیت‌ها در سوریه حمایت می‌کند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار کرد: به گفته شیبانی، ما برای ارتباط با دولت سوریه عجله نداریم و مخالف تجزیه سوریه هستیم زیرا این موضوع تهدیدی برای ثبات در منطقه است.

رضایی تصریح کرد: همچنین شوشتری، مدیر کل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه نیز گزارشی از تحولات غرب آسیا برای اعضای کمیسیون ارائه کرد.

وی خاطرنشان کرد: در ادامه نشست امروز، اعضای کمیسیون نیز نظرات خود را مطرح کردند که از جمله آنها تاکید بر تقویت مقاومت و داشتن نقشه راه در مورد کشورهای منطقه به ویژه سوریه بود؛ همچنین نمایندگان بر قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران در سوریه تاکید کردند.

نظر شما