شناسهٔ خبر: 185315 - سرویس مجلس
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: ایران و روسیه برخروج از یکجانبه‌گرایی در جهان تاکید دارند

ابراهیم عزیزی شیراز رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: اندیشه و چارچوب ذهنی، فکری و سیاسی ایران و روسیه بر خروج از یکجانبه‌گرایی و ورود به چندجانبه‌گرایی در روند تعاملات جهانی استوار است و روسیه جدید و ایران انقلابی نقش تعیین‌کننده‌ای در شکل‌دهی و صورت‌بندی روابط جدید دارند.

به گزارش «نماینده»، ابراهیم عزیزی امروز سه‌شنبه( ۳۰ اردیبهشت ماه) در جریان بررسی کلیات لایحه معاهده مشارکت جامع راهبردی بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، گفت: دو ملت ایران و روسیه سابقه طولانی در تعاملات جغرافیایی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی دارند. البته ناگفته نماند در برخی از مواقع روابط متقابل غالباً در شرایطی متلاطم هم بوده و همیشه تثبیت شده، یکنواخت و بر اساس یک اندیشه واحد نبوده است اما عموما دو کشور دارای یک روابط کهن، طولانی، دارای سوابق و حتی توافقات مشترک بین ایران و روسیه بودیم.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، افزود: سیاست ضد آمریکایی دو کشور یکی از مبانی مشترک بین ایران و روسیه امروز است، همکاری‌های دوجانبه و چند جانبه بین ایران و روسیه در این سال‌های اخیر قابل توجه و قابل تاکید است. ما امروز با ایران و روسیه متفاوت روبرو هستیم؛ ایران انقلابی در سایه اندیشه‌های سترگ و برگرفته از مبانی دینی، انقلابی و جغرافیای کهن ما و روسیه ضد امپریالیستی و ضد یک جانبه‌گرایی است.

وی توجه به این توافق بر اساس اندیشه و چارچوب ذهنی، فکری و سیاسی را مهم دانست و یادآور شد: هر دو کشور بر تسریع و خروج از یکجانبه‌گرایی و ورود به چندجانبه‌گرایی در روند تعاملات جهانی تاکید دارند. همچنین روسیه جدید و ایران انقلابی سهم و نقش تعیین‌کننده‌ای در شکل‌دهی و صورت‌بندی روابط جدید دارند و از این منظر باید لایحه مورد توجه قرار گیرد.

عزیزی نگاه به شرق را به عنوان یکی از پایه‌های اساسی قدرت در ایران اسلامی برای مقابله با برخی زیاده‌خواهی‌های نظام سلطه برشمرد و گفت: سال‌هاست جمهوری اسلامی ایران، مسوولان در سطوح ملی به موضوع نگاه به شرق، توسعه روابط با شرق و همکاری با کشورهایی که در دوران سخت با ملت بزرگ و عزیز ایران اسلامی همراهی کردند، تاکید دارند.

نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: باید همراهی روسیه در شورای امنیت و جلوگیری از صدور آرا بر علیه جمهوری اسلامی ایران را مورد توجه و تاکید قرار داد، اگر این مبانی را در کنار هم ببینیم، اهمیت، ضرورت و توجه به پذیرش این لایحه در مجلس شورای اسلامی دوچندان می‌شود.

نظر شما