به گزارش «نماینده»، مهدی اقراریان ، با تأکید بر ضرورت برخورد قاطع با زورگیری خواستار حمایت قضایی از اقدامات پلیس، توسعه زیرساختهای نظارتی و مشارکت شهروندان شد.
وی با اشاره به برخی تحولات نگران کننده در سطح شهر تهران اظهار کرد: یکی از موضوعات اجتماعی که این روزها، به ویژه با انتشار برخی تصاویر تلخ، شاهد آن هستیم، مسئله زورگیری است. این اتفاق زمانی بیشتر ناراحتکننده میشود که با خشونت، ضرب و شتم و بعضاً آسیب دیدن شهروندان، بهویژه بانوان، همراه باشد.
رئیس کمیته حقوقی شورای شهر تهران ادامه داد: من پیشتر نیز این موضوع را مطرح کرده بودم که بخشی از اتفاقات در حال وقوع، به آسیبهای اجتماعی مربوط میشود. از این رو، ضرورت دارد که ما توجه بیشتری به این مسائل داشته باشیم.
برخورد قاطع با زورگیری از مطالبات جدی شهروندان
وی افزود: وقتی درباره زورگیری و سایر آسیبهای اجتماعی در پایتخت صحبت میکنیم، مسئله سرقتهای خرد نیز به میان میآید. همانگونه که قبلاً نیز اشاره کردم، زورگیری به دلیل نمود و اثر اجتماعی که دارد، نیازمند برخوردی قاطع، محکم و مقتدرانه از سوی پلیس و دستگاه قضایی است. این مسئله، یکی از مطالبات جدی شهروندان در دیدارهایی است که ما به عنوان نمایندگان آنان در شورای شهر تهران داریم و ما نیز این خواسته را به نهادهای ذیربط منتقل میکنیم.
نقش رسانهها و نهادهای مسئول
باید از اقدامات پلیس در تشدید برخورد با زورگیری حمایت کرد
اقراریان با اشاره به عملکرد رسانهای اخیر نیروی انتظامی، گفت: باید از اقدامات رسانهای که پلیس آغاز کرده و در حال اطلاعرسانی درباره تشدید برخورد با این اقدامات با هماهنگی دستگاه قضایی است، حمایت کرد. اگر پشتیبانی قضایی نباشد، پلیس در زمینه بهکارگیری ابزارهای قانونی از جمله سلاح گرم، ممکن است نتواند آنطور که باید و شاید، با این پدیده مقابله کند.
نقاط آسیبپذیر نباید به پناهگاه اراذل تبدیل شوند
وی با هشدار نسبت به وضعیت برخی مناطق شهر تهران، گفت: تهران در برخی نقاط با آسیبهای جدی اجتماعی مواجه است و نباید اجازه دهیم این مناطق به پناهگاه یا نقطه امنی برای اراذل و اوباش و دزدان تبدیل شود. مدیریت شهری در این مسیر وظایف مشخصی دارد و در کنار آن، مشارکت شهروندان، توسعه دوربینهای مردم پایه و نظارتی، بهبود روشنایی شهری و نقشآفرینی صدا و سیما در آموزش عمومی میتواند به کاهش این اقدامات مجرمانه کمک کند.
تفکیک مجرم از شهروند شرافتمند در میان اتباع خارجی
رئیس کمیته حقوقی شورای شهر تهران در پایان به موضوع اتباع خارجی نیز اشاره کرد و گفت: مسئله اتباع، موضوعی پیچیده است. نمیتوان برای همه کسانی که امروز در ایران زندگی میکنند یک حکم کلی صادر کرد. در میان اتباع، همچون سایر گروههای اجتماعی، افرادی هستند که مرتکب بزه میشوند، اما در کنار آنها هم انسانهای شریفی نیز زندگی میکنند که از طریق درآمدهای حلال، در چرخه تولید کشور مشارکت دارند. به نظر من، باید بین این دو گروه تفکیک قائل شد.
نظر شما